Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
04:36, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Pazartesi, 13 Mayıs 2024 - 04:36
Arama
MaviKaranlık Forum
Pancar Turşusu Tarifi
-
Tek Mesaj #1
_Yağmur_
VIP
VIP Üye
13 Haziran 2010
Mesaj
#1
VIP
VIP Üye
PANCAR TURSUSU
Malzemeler:
3 kg. küçük körpe pancar
10 dis sarimsak
1 su bardagi sirke
1 tatli kasigi toz seker
1 çorba kasigi tuz
TARIFI
:
Pancarlarin yesil yapraklarini kesin. Bu yapraklari iyice yikayip hasladiktan sonra, çesitli yemek yapabilecek malzeme olarak saklayabilirsiniz. Denemediyseniz yumurtalisini bir deneyin. Pancar köklerinin topraklarini temizledikten sonra, bol suyla iyice yikayin. Tursuyu kuracaginiz kavanozun alacagi kadar su içinde haslayiniz. Haslanan pancarlari daha sicakken sudan çikarip kabuklarini çok ince olarak dograyiniz. Pancarlarin büyüklügüne göre, dörde veya altiya bölünüz. Temiz bir kavanoza yerlestiriniz. Havanda, ayikladiginiz sarimsaklari tuz içinde iyice dövünüz. Pancarlari hasladiginiz suyun içine bir su bardagi sirkeyle birlikte atiniz. Tuzun erimesini bekleyiniz. Tuz eridikten sonra bir tatli kasigi toz sekerini ekleyiniz. Kavanozun agzini iyice kapatip, oda hararetinde iki gün bekletiniz. Ikinci günün sonunda tursunuz ikrama hazirdir.
Kaynak
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
Cevapla
Kapat
Saat: 04:36
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...