Arama

Pancar Turşusu Tarifi

Güncelleme: 5 Ağustos 2011 Gösterim: 2.744 Cevap: 1
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
13 Haziran 2010       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
PANCAR TURSUSU
seffaf
Sponsorlu Bağlantılar
pancar tursusu tarifi
Malzemeler:
3 kg. küçük körpe pancar
10 dis sarimsak
1 su bardagi sirke
1 tatli kasigi toz seker
1 çorba kasigi tuz


TARIFI
:
Pancarlarin yesil yapraklarini kesin. Bu yapraklari iyice yikayip hasladiktan sonra, çesitli yemek yapabilecek malzeme olarak saklayabilirsiniz. Denemediyseniz yumurtalisini bir deneyin. Pancar köklerinin topraklarini temizledikten sonra, bol suyla iyice yikayin. Tursuyu kuracaginiz kavanozun alacagi kadar su içinde haslayiniz. Haslanan pancarlari daha sicakken sudan çikarip kabuklarini çok ince olarak dograyiniz. Pancarlarin büyüklügüne göre, dörde veya altiya bölünüz. Temiz bir kavanoza yerlestiriniz. Havanda, ayikladiginiz sarimsaklari tuz içinde iyice dövünüz. Pancarlari hasladiginiz suyun içine bir su bardagi sirkeyle birlikte atiniz. Tuzun erimesini bekleyiniz. Tuz eridikten sonra bir tatli kasigi toz sekerini ekleyiniz. Kavanozun agzini iyice kapatip, oda hararetinde iki gün bekletiniz. Ikinci günün sonunda tursunuz ikrama hazirdir.


"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
DERUNİ - avatarı
DERUNİ
Ziyaretçi
5 Ağustos 2011       Mesaj #2
DERUNİ - avatarı
Ziyaretçi
Pancar turşusu

Sponsorlu Bağlantılar
pancartursu1


Malzemeler:

  • 6 adet orta boy pancar,
  • 6 diş sarımsak,
  • 3 adet defne yaprağı,
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber,
  • 10 dal maydanoz sapı, bir dal kereviz sapı ve yaprağı,
  • yeteri kadar sirke,
  • 1 yemek kaşığı kalın tuz.
Hazırlanışı:

  • Pancarların kabuklarını bir fırça ile iyice temizleyin. Sap kısmını kesin.
  • İçine üç yemek kaşığı sirke ilave ettiğiniz suda pancarları kabuklarıyla birlikte pişirin. Dağılacak kadar yumuşamamasına dikkat edin.
  • Pişen pancarların suyunu salamurada kullanmak için ayırın.
  • Ilıkken kabuklarını soyduğunuz pancarları, ister kalınca yuvarlak dilimler halinde, isterseniz elma dilimi halinde doğrayın.
  • Kavanozun içine karabiberleri, iki adet defne yaprağını, ve 4 diş sarımsağı ekleyin. Pancarları sıkıca içine doldurun. En üste kalan sarımsak ve defne yaprağını ekleyin. Maydanoz ve kereviz saplarıyla pancarların üstünü tamamen kapatın.
Salamura:
  • 3/1 ölçü sirke, 3/2 oranında su kullanırım. Tuzunu ise tadarak ayarlarım. Bir orta boy kavanoz için 1-1,5 yemek kaşığı tuz yeterli.
  • Pancar turşusunun o güzel rengi ve içindeki vitaminleri için, kendi haşlama suyunu kullanın.
  • Pancar suyu sıcakken, içine sirke ve tuzunu ekleyin, tuz eriyene kadar karıştırın.
  • Turşunun üzerini kapatacak kadar hazırladığınız su ile doldurun ağzını sıkıca kapatın.
  • Pancar turşusu çabuk olur 3-4 gün sonra yiyebilirsiniz.
Dikkat edelim:

  • Su miktarını ayarlamak için, içini doldurup hazırladığınız kavanozu ağzına kadar, sadece pancar suyu ile doldurun, ve bir sürahiye geri boşaltın. Ölçtüğünüz suyun 3/1ni dökün, döktüğünüz miktar kadar sirke ekleyin. Göz kararı ile ayarlayamayanlar için bu pratik bir yöntemdir. Bu aşamadan sonra tuzunu ekleyin.
  • Pancara rengini veren kabuklarıdır. O yüzden kabuklarıyla haşlamak gerekir. Pancarı çok soğumadan soyarsanız, kabukları daha kolay soyulur.
  • Pancar seçerken içi beyaz damarlı olanlarını tercih etmeyin, lif lif çıkar, yemesi ve görünümü kötüdür.
  • Sarımsakların kabuklarını ayıklamaya uğraşmayın, kabuklu olarak biraz ezerek kullanın.
Pancarın faydaları:
  • Mide ve bağırsakları kuvvetlendirir, İştahı açar, hazmı kolaylaştırır.
  • Mide ağrılarını ve ekşimelerini azaltmaya yardımcı olur.
  • Yüksek tansiyonu düşürücü özelliğe sahiptir.
  • İdrar söktürür ve kabızlığı giderir. Böbrekleri çalıştırır.
  • Şeker hastalığı ile vereme karşı koruyucudur.
  • Karaciğerin düzenli çalışmasına yardımcı olur ve kansızlığı giderir.
  • Sinirleri yatıştırmaya fayda sağlar.
  • Kırmızı pancar suyu kansere karşı iyi bir koruyucudur


Benzer Konular

13 Haziran 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
13 Haziran 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
8 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
26 Eylül 2010 / oyuncu_girl Taslak Konular
9 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular