Arama

Toygar Işıklı - Tek Mesaj #6

kutsal54 - avatarı
kutsal54
VIP VIP Üye
6 Temmuz 2010       Mesaj #6
kutsal54 - avatarı
VIP VIP Üye
En iyi işim Aşk-ı Memnu, favori dizim Ezel

Milyonları ekrana kilitleyen dizilerin müziklerini hazırlayan Toygar Işıklı “Aşk-ı Memnu’nun jeneriğiyle gurur duyuyorum. Yaptığım en iyi işti” diyor. Müziğini yaptığı bütün dizileri izlediğini anlatan Işıklı, favorisinin ise Ezel olduğunu söylüyor.

Yaprak Dökümü, Aşk-ı Memnu, Ezel son dönemin en popüler dizileri... Yayınlandığı saatlerde adeta hayatı durduran bu diziler sadece konusu ve oyuncularıyla değil müzikleriyle de büyük beğeni topluyor. Bu müziklerin altında Toygar Işıklı’nın imzası var. Geçtiğimiz günlerde Sonunda adlı solo albümünü çıkaran Işıklı, “Binada bir tuğla eksikti, tamamlandı. Devamı da gelecek” diyor.

• Çoğumuz sizi Yaprak Dökümü ile tanıdık. Daha önce ne yapıyordunuz?
Dizi müziklerinden önce birçok şarkıcıyla çalıştım, basgitarla sahnede onlara eşlik ediyordum. Ayrıca solistlik yapıyordum, kendi grubumda... Bir yandan da akademik eğitimime devam ediyordum, halen doktoraya yapıyorum.

BEŞ YILDA YEDİ DİZİ MÜZİĞİ

• Dizi müziği yapmaya nasıl başladınız?
2004’te Lale Mansur ve Tarık Akan’ın rol aldığı Gece Yürüyüşü ile başladım. Sonra bir, iki diziye daha müzik yaptım ancak reyting yüzünden yayından kaldırıldılar. Gece Yürüyüşü’nün yönetmeni Mesude Erarslan Yaprak Dökümü’ne başlayınca Ay Yapım’a beni önermiş. Son beş yılda yedi diziye müzik yaptım.
• Sizin için “İkinci Kıraç vakası” diyorlar. Müzikleriniz birbirinin eşiymiş...
Her müzisyenin müzikleri birbirine benzer, bu genel olarak müzisyenin tarzıdır. Duyunca ‘Aaaa bu Toygar Işıklı’ demeniz için bilinçli yapılan bir şey. Müziğinizi insanların kulağına aşina hale getiriyorsunuz. Bir de aynı duyuları olan dizilerin benzemesi normal. Ama Ezel’de diğer dizilerden bağımsız bir nokta var çünkü hikaye farklı. Ama müziklerimin birbirine benzetilmesinden gocunmuyorum.

KIZIM ŞARKISI KIZI İÇİN

• Şimdiye kadar yaptığınız işler içinde en iyisi hangisi?
Gerçekten çok farklı hissettiğim Ezel. Aksiyon, intikam müziği de yapabiliyorsunuz, aşk da var. Sinema tadında bir yapım, bütün o müzik tarzlarını ve farklı bir yönümü gösterebildiğim için önemli. Aşk-ı Memnu’nun jenerik müziğini de ayrı bir yere koyarım, kendi adıma gurur duyduğum bir iş. Benim hayatımda yaptığım en iyi işlerden biridir. Her dinlediğimde ‘İyi ki bunu yapmışım’ diyorum.
• Yaprak Dökümü’nün şarkıları çok sevildi. Bu kadar başarılı olmasında sizin de bir kız babası olmanızın rolü var mı?
Yaprak Dökümü’nün çıkışıyla kızımın doğumu arasında bir, iki ay var. Bir aile hikayesi anlatırken biz de tam bir aile olmuştuk, doğal olarak o duygusallık yansıdı. Örneğin Kızım şarkısını baba kız sahnesinden etkilenerek yaptım. Sonuçta sizinde bir evladınız var. O duyguları anlıyor, baba kız ilişkisini daha farklı görebiliyorsunuz.

O nasıl bir final müziğiydi!

• Telefon melodileri dışında dizi müzikleriyle ilgili yaşadığınız ilginç bir olay var mı?
Ezel’in final bölümünü tüm ekip beraber izledikten sonra eve dönüyordum. Benzin almaya girdim, benzin istasyonuna. Kasanın önünde bir adam kasiyerle konuşuyordu: ‘Ezel’in finali harikaydı. Hele kapanıştaki müzik beni bitirdi.’ Ardından bana dönüp ‘Çok iyiydi değil mi abi?’ dedi. “Evet, çok iyiydi çünkü o müziği ben yaptım’ dedim. Adam çok şaşırdı.

Fikret Kuşkan hayranıyım

• Neden albüm yaptınız? Dizilerdeki popülerliğinizi kullanmak için mi?
Şarkı söylemeyi seviyorum. Beni milyonlarca kişi tanıyor ama sokakta kimse tanımıyor. Telefon melodisi benim müziğim olan kaç kişi gördüm ama ‘Toygar Işıklı buymuş’ dedirtmek için yapmadım. Yaptığım dizi müziklerini tek bir albümde toplamamı isteyen çoktu. Bir tuğla eksikti binada, tamamlandı. Devam da edecek. Birkaç ay içinde Aşk-ı Memnu, Aralık’ta Ezel albümü çıkaracağım.
• Müziğini yaptığınız dizileri izliyor musunuz?
Müziği yaparken zaten izliyorum ama yayınd, son haliyle izlemek ayrı bir zevk. Ezel favorim. Eski dizilerden Bıçak Sırtı’nı hem dizi hem müzikler olarak çok beğenmiştim. İçinde olmayı çok isterdim. Fikret Kuşkan hayranıyım, rol aldığı bir filmin müziğini yapmak istiyorum.

SESİMLE TİPİM BAĞDAŞMIYOR

Toygar Işıklı, sesi ve yüzü arasında büyük tezat olduğunu söylüyor: “Beni görenler ‘Kendi halinde gözlüklü bir tip hayal etmiştim’ ya da ‘Sizi bebek suratlı biri sanıyordum’ diyor. Ben de sesimle tipimi bağdaştıramıyorum.”