Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
16:00, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Perşembe, 11 Aralık 2025 - 16:00
Arama
MaviKaranlık Forum
Köri ve Sağlık için Faydaları
-
Tek Mesaj #1
_Yağmur_
VIP
VIP Üye
6 Temmuz 2010
Mesaj
#1
VIP
VIP Üye
Köri ve Körinin Faydaları
Asya ülkelerinde yaygın olarak kullanılan ve tüketilen körinin ülkemizde çok fazla bilinen birşey değildir. Köri birçok baharatın karıştırılmasıyla elde edilir. Körinin içinde olan baharatlar arasında zencefil, zerdeçal, kimyon, karanfil, kişniş, demirhindi gibi baharatlar bulunuyor.
Asyada genel olarak yemeklere sos olarak katılmaktadır. Özellikle tavuk ve et yemeklerinin vazgeçilmez sosu köri sosudur. Ama şöyle bir özelliği vardır. Tavuk veya ete kattığınız körinin kokusu ağır geliyorsa size üzerine hindistan cevizi sütü ekleyerek ağır kokuyu altedebilirsiniz.
Köri çok eski tarihlerden beri bilinen ve kullanılan baharattır. Köri kelimesinin kökeni ise hindistanın eski çağlarda kullanmış olduğu bir dile dayandığı rivayet edilir. Körinin baharatının kullanılmaya başlandığı tarihler ise milattan önce 1700 yılları olduğu tahmin ediliyor. Yani çok eski tarihlerden beri günümüze kadar gelmeyi başarmıştır.
Körinin faydaları
Köri doyurucudur.
Sindirime yardımcı olur.
Köri çayla birlikte tüketilirse kilo vermeye yardımcı olur.
Çok fazla köri tüketen kişilerin kansere yakalanma oranını düşüktür.
Körinin içinde yer alan maddenin kanserin ilerlemesini durdurucu özelliği vardır.
Kaynak
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
Cevapla
Kapat
Saat: 16:00
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...