Arama

Köri ve Sağlık için Faydaları

Güncelleme: 6 Temmuz 2010 Gösterim: 2.601 Cevap: 0
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
6 Temmuz 2010       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Köri ve Körinin Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar
Asya ülkelerinde yaygın olarak kullanılan ve tüketilen körinin ülkemizde çok fazla bilinen birşey değildir. Köri birçok baharatın karıştırılmasıyla elde edilir. Körinin içinde olan baharatlar arasında zencefil, zerdeçal, kimyon, karanfil, kişniş, demirhindi gibi baharatlar bulunuyor.

Asyada genel olarak yemeklere sos olarak katılmaktadır. Özellikle tavuk ve et yemeklerinin vazgeçilmez sosu köri sosudur. Ama şöyle bir özelliği vardır. Tavuk veya ete kattığınız körinin kokusu ağır geliyorsa size üzerine hindistan cevizi sütü ekleyerek ağır kokuyu altedebilirsiniz.

Köri çok eski tarihlerden beri bilinen ve kullanılan baharattır. Köri kelimesinin kökeni ise hindistanın eski çağlarda kullanmış olduğu bir dile dayandığı rivayet edilir. Körinin baharatının kullanılmaya başlandığı tarihler ise milattan önce 1700 yılları olduğu tahmin ediliyor. Yani çok eski tarihlerden beri günümüze kadar gelmeyi başarmıştır.

Körinin faydaları
  • Köri doyurucudur.
  • Sindirime yardımcı olur.
  • Köri çayla birlikte tüketilirse kilo vermeye yardımcı olur.
  • Çok fazla köri tüketen kişilerin kansere yakalanma oranını düşüktür.
  • Körinin içinde yer alan maddenin kanserin ilerlemesini durdurucu özelliği vardır.



"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

10 Temmuz 2015 / _Yağmur_ Sağlıklı Yaşam