Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
20:41, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Cuma, 05 Aralık 2025 - 20:41
Arama
MaviKaranlık Forum
Ananaslı Alt Üst Keki Tarifi
-
Tek Mesaj #1
ener
Ziyaretçi
22 Temmuz 2010
Mesaj
#1
Ziyaretçi
Kekler - Ananaslı Alt Üst Keki
Ananaslı Alt Üst Keki
MALZEMELER
1/3 su bardağı eritilmiş tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
5-6 dilim konserve ananas
5-6 adet siyah üzüm
Kek hamuru için :
Yarım su bardağı tereyağı
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya
1 + 3/4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
3/4 su bardağı süt
Yarım çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Tereyağını erittikten sonra, üzerine yarını su bardağı tozşekeri katın ve 25-26 cm çapındaki yuvarlak kalıbın dibine yayın. Ananas dilimlerini, tereyağlı şekerin üzerine sıralayın. Ortalarına birer üzüm tanesi yerleştirin ve bu şekilde bir kenara alın.
Kek hamuru için; çırpma kabı içinde yarım su bardağı tereyağ ve 1 su bardağı tozşekeri karıştırın. Ardından yumurtaları bir kerede ekleyin ve vanilyayı katin. Ayrı bir kapta unu, kabartma tozu ile eleyin. Çırpma kabındaki karışıma biraz un, biraz süt ekleyin, karıştırın. Kalan süt ve unu yavaş yavaş dökerek çırpın. Tuzunu katın ve tekrar çırpın.
Hazırladığınız bu hamuru, kenara ayırdığınız ananas dilimlerinin üzerine boşaltın ve yayın. Önceden ışıtılmış 200 derece fırında 50-60 dakika veya kürdan kuru çıkana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız keki 10 dakika kalıpta dinlendirip, servis tabağına ters çevirin. Sıcakken servis yapın.
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Cevapla
Kapat
Saat: 20:41
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...