Arama

Ananaslı Alt Üst Keki Tarifi

Güncelleme: 22 Temmuz 2010 Gösterim: 1.399 Cevap: 0
ener - avatarı
ener
Ziyaretçi
22 Temmuz 2010       Mesaj #1
ener - avatarı
Ziyaretçi
Kekler - Ananaslı Alt Üst Keki

Sponsorlu Bağlantılar
Ananaslı Alt Üst Keki

ymk 23

MALZEMELER
1/3 su bardağı eritilmiş tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
5-6 dilim konserve ananas
5-6 adet siyah üzüm
Kek hamuru için :
Yarım su bardağı tereyağı
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya
1 + 3/4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
3/4 su bardağı süt
Yarım çay kaşığı tuz


HAZIRLANIŞI
Tereyağını erittikten sonra, üzerine yarını su bardağı tozşekeri katın ve 25-26 cm çapındaki yuvarlak kalıbın dibine yayın. Ananas dilimlerini, tereyağlı şekerin üzerine sıralayın. Ortalarına birer üzüm tanesi yerleştirin ve bu şekilde bir kenara alın.
Kek hamuru için; çırpma kabı içinde yarım su bardağı tereyağ ve 1 su bardağı tozşekeri karıştırın. Ardından yumurtaları bir kerede ekleyin ve vanilyayı katin. Ayrı bir kapta unu, kabartma tozu ile eleyin. Çırpma kabındaki karışıma biraz un, biraz süt ekleyin, karıştırın. Kalan süt ve unu yavaş yavaş dökerek çırpın. Tuzunu katın ve tekrar çırpın.
Hazırladığınız bu hamuru, kenara ayırdığınız ananas dilimlerinin üzerine boşaltın ve yayın. Önceden ışıtılmış 200 derece fırında 50-60 dakika veya kürdan kuru çıkana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız keki 10 dakika kalıpta dinlendirip, servis tabağına ters çevirin. Sıcakken servis yapın.



Benzer Konular

6 Şubat 2012 / Misafir Soru-Cevap
4 Temmuz 2012 / Misafir Soru-Cevap
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
26 Eylül 2010 / oyuncu_girl Taslak Konular
21 Mayıs 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular