Arama


RivaN - avatarı
RivaN
Ziyaretçi
30 Temmuz 2010       Mesaj #2
RivaN - avatarı
Ziyaretçi
adyo Televizyon Muhabiri Radyo Televizyon Muhabiri Mesleği Radyo Televizyon Muhabiri Bölümü Radyo Televizyon Muhabiri Olabilme Koşulları Radyo Televizyon Muhabiri Hakkında Radyo Televizyon Muhabiri Bilgi Radyo Televizyon Muhabiri Tanımı
Radyo Televizyon Muhabiri Radyo Televizyon Muhabiri Mesleği Radyo Televizyon Muhabiri Haber kaynakları ile ilişki kurarak sürekli haber toplayanvirgs gerektiğinde olayları yerinde izleyenvirgs haberi yazılı veya sözlü olarak bağlı bulunduğu radyo veya televizyon kurumuna ileten kişidir.
1264970604radyo ve televizyon muhabiri


GÖREVLER
- Haber kaynaklarından kendisine iletilen haberleri okurvirgs bunları önemine göre sıraya koyar ve derinliğine incelenmesi uygun görülen olaylar için bir gündem oluştururvirgs -Bir olayla ilgili olarak haber toplamak içinvirgs en doğru ve ayrıntılı haberi alabileceği haber kaynaklarını belirlervirgs - Görüşeceği kişileri telefonla arayarak isteğini belirtir ve randevu istervirgs - Kameraman ünitesi ile ilişki kurar ve görüşmenin yayınlanacağı yeri ve saati belirtirvirgs - Haber alacağı kişiye soracağı soruları hazırlarvirgs - Kararlaştırılan saatte haber kaynağı ile görüşmesini yaparvirgs görüntüleri kameramana kaydettirirvirgs - Haberi yazar ve amirine onaylatırvirgs - Gerektiğinde kitapvirgs kaset vb. kaynaklardan arşiv taraması yapar.

KULLANILAN ALET VE MALZEMELER
-Ses ve görüntü kayıt cihazları (teyp vb.)virgs -Ses ve görüntü montaj aletlerivirgs - Bilgisayarvirgs - Faksvirgs teleksvirgs - Çeşitli kırtasiye malzemeleri.

MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER
Radyo televizyon muhabiri olmak isteyenlerin; -Üst düzeyde sözel yeteneğe sahipvirgs - Sosyal olaylara ilgilivirgs - Derinliğine araştırma merakı olanvirgs - Başkaları ile iyi ilişki kurabilenvirgs - Değişik ortamlarda çalışıpvirgs sık sık seyahat edebilecek kimseler olmaları gerekir. Yaratıcılık mesleki başarıyı artırıcı etkendir.


Konunun devamı için tıklayınız<