Arama


kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
12 Ağustos 2010       Mesaj #2
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
Temelde tüm kötü alışkanlıklar iyi tahlil edilmemiş arkadaş çevresinin etkisiyle başlar. Günümüz dünyasının temel baş sorunlarından biridir uyuşturucu. Peki adını bildiğiniz uyuşturucunun kelime anlamını önce bilmek gerekir. Nedir Uyuştur_ucu uyuşmak hissetmemek yani geçici bir durum düşüncelerin mantığın artık çalışmadığı ıslak yolda sürat yapan bir otomobilin hızla dönen tekerinin olmasına rağmen olduğu yerde patinaj yapması ve yoldan çıkıp şaranpole devrilmesi. Sonuç : İç açıcı olmayan istenmiyen durum.

Bu konuya mesaj gönderen arkadaşlar bağımlı yada bağımlı olma aşamasında kim bilir. Fakat burda en önemli nokta bunun uyuşturucunun ne kadar zalim bir madde olduğunu kavramış olmaları. Bu temel noktadan hareketle tavsiyelerim öncelikle bulunduğunuz kötü arkadaş çevresinden uzaklaşın, beyniniz size aittir ona bu madde bağımlılığının kötü oluşunu her an pompalayın öncelikle sizin kafanızda bunu bitirmeniz en önemli hareket noktanız.

Mutlak yardım alınız işin ehli psikologlar doktorlardan çünki bağımlı olduktan sonra beyninize hukmetsenizde vucudunuz sizi tekrar tekrar geriye götürmeye çabalıyacak uyuşukluğu geri isteyecektir. Bu noktada doktorlar size yardımcı olucak. Bu temel 2 noktayı yapabildiğinizde biri beyniniz diğeri vucudunuz işiniz kolaylaşıcak ancak biranda olmuyacak bir süre zarfından kötü ortamlardan uzaklaştıkça kendinizi bulacaksınız.

Burda konunun uzmanı değilim ancak hayat tecrübelerim çevre faktörleri sosyo ekonomik tüm şartların ne kadar zorlayıcı olduğunun farkındayım. Ne yazıkki bazı insanlar bu zorluklardan bir an olsun kurtulmanın yollarını çok kolaya kaçarak alkol uyuşturucuda ararlar. Bu yola giren bir arabanın bir süre sonra yoldan çıkacağını artık sizler dahil herkes biliyor. Yaşadıklarınız aile içi kalmıyan huzurunuz insanların sizlere bakış açıları değişip işin içinden çıkılmaz geriye dönülmesi zor bir yol.

* Sorunu aşmanın tek yolu yardım almak ve kendinize eski halinizi devamlı hatırlatmak sokakta top oynarkenki yaşadığınız heyecanı sırtınızdan akan teri yere düştüğünüzde etrafınıza toplanan takım arkadaşlarınızın yardımıyla ayağa kalmanızı hatırlayın. İşte sizi ayağa kaldırıcak bu arkadaşlar: BEYNİNİZ- İŞİN UZMANI DOKTORLAR olduğunu hiç mi hiç aklınızdan çıkarmayın.

İlk adımı atın ve uzmanından yardım alın.
Bir an evvel sağlıklı günlere dönmeniz ümidiyle..

BAKINIZ
Uyuşturucu
Uyuşturucu madde bağımlılığından kurtulmanın yolları nelerdir?
Son düzenleyen Safi; 17 Eylül 2016 23:19