Arama


Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
28 Eylül 2010       Mesaj #4
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Kitle iletişim araçları, halkın eğitiminde önemli bir role sahiptir. Ekonomik imkanların azlığı nedeniyle, toplumun her kesiminde eğitim eşitliği ve iyi olanaklardan söz edilemez. Ulaşım, nüfus ve coğrafi koşullar, aile ilşkileri, gelenek ve görenekler de eğitimin yeterli ölçüde alınmasını engelleyen etmenlerdendir.

Bu nedenlerle de, toplumun belli konularda aydınlatılmasında ve eğitsel yayınlarla bilgi sahibi olmasında kitle iletişim araçlarının önemi yadsınamaz.

1. Habercilik;
dünyada ve ülkemizdeki gelişmeleri en hızlı ve en doğru bir biçimde topluma aktarmak kitle iletişim araçlarının ana görevidir. Ancak, bunların tarafsızlığı önemlidir.

2. Kamuoyu oluşturma;
toplumu ilgilendiren konularda, değişik siyasal ve bilimsel görüşlerin serbestçe ortaya atılıp tartışılması, demokratik yönetimde önemli bir etken olan kamuoyu oluşturulmasına yol açar.

3. Siyasal sürece katılma ve denetleme;

Toplumu belli konularda bilgili kılmak, toplumun o konuda söz sahibi olması demektir. Toplum, yönetimin uygulamaları hakkında ne derecede bilgi sahibi olursa, o derecede uygulamayı denetleme yetkisine sahip olur. Bu bir anlamda siyasal veya demokratik katılımı da beraberinde getirir.

4. Eğitim;
kitle iletişim araçlarının, toplumsal sorunların çözümlenmesi, gereksinimlerin karşılaması için, gerekli olan ve örgün eğitim yoluyla elde edilemeyen veya elde etme olanağı bulunamayan bilgi ve becerinin kazanılmasındaki etkisi büyüktür.

5. Ulusal bütünlüğün sağlanması;
yeterli eğitim hizmeti götürülemeyen bölgelerdeki bireylerin, kitle iletişim araçlarıyla aydınlatılması, ulusal bütünlüğün sağlanmasında önemli rol oynamaktadır.
Son düzenleyen Safi; 17 Eylül 2016 01:12