Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
21:21, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Cuma, 05 Aralık 2025 - 21:21
Arama
MaviKaranlık Forum
Lahana ve Sağlık için Faydaları
-
Tek Mesaj #1
_Yağmur_
VIP
VIP Üye
3 Aralık 2010
Mesaj
#1
VIP
VIP Üye
Lahana ve Faydaları
Diğer İsimleri:
Brassica oleracea, Cabbage, Chou commun
Lahana
(brassica oleracea)
:
Turpgiller familyasından iri ve kalın yapraklı bir bitkidir. En çok yetiştirileni baş lahanadır. Yurdumuzun bütün bölgelerinde yetişir. Başlıca çeşitleri: Kemer lahanası, Batman lahanası, köse lahanası, Brüksel lahanası ve kara lahana. Yapısında kükürt bulunur. Çiğ olarak yemek veya sıkarak suyunu içmek daha faydalıdır.
B, C ve E vitaminleri ile potasyum, kalsiyum, kükürt, demir, bakır ve magnezyum gibi mineraller açısından zengin bir besin olan lahana, kanser hücrelerinin çoğalmasını engelleyen kimyasal bir madde içerir. Beyaz, kırmızı ve kara lahana gibi türleri vardır.
Faydası :
Kansızlığı giderir.
İdrar söktürür.
Kabızlığı giderir.
Kandaki şeker miktarını düşürür.
Göğüs ucu çatlaklarını giderir.
Astımda faydalıdır.
Ses kısıklığını giderir.
Mikrop öldürücüdür.
Guatr olanlar yememelidir.
Vücut direncini arttırır.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
İştah açar.turkeyarena.com
Öksürüğü keser, balgamı azaltır.
Cinsel gücü ve isteği arttırır.
Sarılık ve safra kesesi hastalıkları için iyidir.
Mide ve bağırsak yaralarını yumuşatır.
Vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar.
Romatizma, siyatik, lumbago ve Apsede yararlıdır.
Mayalandırılmış lahana hazımsızlığa ve gut hastalığına iyi gelir.
Mide yanması ve mide ağrıları da bu tedavi sayesinde kısa sürede sona erer.
Lahana, bedenin bağışıklık sistemini uyarmakta, bazı bakteri ve virüs türlerini yok etmektedir.
Lahana ayrıca içerdiği antioksidan maddeleriyle kalp hastalıklarına yakalanma, felç geçirme ve katarakt illetine tutulma rizikolarını azaltmaktadır.
Başta meme, rahim ve bağırsak kanseri olmak
üzere, kansere karşı çok iyi bir koruyucudur.
Çiğ lahana ve lahana suyu başta mide ve bağırsak ülseri olmak üzere ülsere karşı koruyucu ve iyileştirmeye yardımcıdır.
Bedenin gelişme etkinliğini uyarıp destekleyen lahana, içerdiği zengin folik asitle kadınların spina bifida (omurganın bir yanının açık olması) hastalığına yakalanmış çocuk doğurma rizikosunu en aza indirir.
Bol miktarda B, C ve E vitamini ve potasyum içeren lahananın, şeker ve romatizma hastaları için de çok faydalı olduğunu belirten uzmanlar, bol arsenik, kükürt ve vitaminleri ile kanı temizleyip cildi güzelleştirdiğini, bol idrar söktürdüğünü, vücuttaki suyu ve zehirli maddeleri idrarla dışarı attığını bildiriyor.
Lahana Nasıl Kullanılır?
Lahana genellikle yemeklerde kullanılmasının yanında çiğ olarak ve turşusu yapılarak da tüketilebilir. Ayrıca, sıkılıp lahana suyu çıkarılabilir. Lahana haşlamasının suyu nezle ve öksürüğe iyi gelir. Lahana tohumları kurt düşürücüdür. Yumurta akı ile karıştırılıp merhem haline getirildikten sonra yanıklara sürülürse faydası görülür. Lahana suyu cilde canlılık verir,
sivilceli ciltlere de faydalıdır.
kaynak
Ayrıca Bkz.=)
Lahana - Lahana Nedir - Lahana Yetiştiriciliği
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Bu mesajı
1
üye beğendi.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
Cevapla
Kapat
Saat: 21:21
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...