Arama


ener - avatarı
ener
Ziyaretçi
11 Aralık 2010       Mesaj #7
ener - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

aynı sorun bende de var naıl çözerim acaba

Genellikle sistemin yeniden kurulumundan sonra eksik (veya hatalı) yüklenmiş donanım sürücülerinden kaynaklanan bu hatanın daha farklı sebepleri de olabilir. Bu konu ile ilgili aşağıda yer alan Microsoft'un bilgi notlarını gözden geçiriniz...


ALıntı........



Bilgisayarınızı Windows XP'ye yükselttikten sonra, aşağıdaki DUR hata iletisini alabilirsiniz:
DUR: 0x0000007E (0xC0000005, 0x804E518E, 0xFC938104, 0xFC937E04)
SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED

Neden

Bu sorun, bir sistem iş parçacığının oluşturduğu özel durumu hata işleyicisi yakalayamazsa oluşabilir. Bu durum, aşağıdaki koşullardan biri veya daha fazlası doğru olduğunda oluşabilir: • Bu sorun Windows Kur sırasında ilk yeniden başlatma sonrasında veya Kur tamamlandıktan sonra oluşuyorsa, bilgisayarda Windows'u çalıştırmak için yeterli sabit disk alanı olmayabilir. • Bu sorun Windows Kur sırasında ilk yeniden başlatma sonrasında veya Kur tamamlandıktan sonra oluşuyorsa, bilgisayar BIOS'u Windows ile uyumlu olmayabilir. • Uyumlu olmayan video bağdaştırıcı sürücüleri. • Bozuk RAM. • Bozuk bir aygıt sürücüsü veya sistem hizmeti. • Bu sorun Win32k.sys dosyasıyla ilişkiliyse, sorunun nedeni üçüncü tarafa ait bir uzaktan denetim programı olabilir.
Çözüm:


Bu sorunu gidermek için, aşağıdaki yöntemleri kullanın. Yöntem 1: Yeterli sabit disk alanınız olduğunu doğrulama

Yeterli sabit disk alanınız olduğunu doğrulayın. Windows yüklemesi sırasında kullanılabilir olan yeterli sabit disk alanı olmamasıyla ilişkili sorunlar için, sabit diskinizde disk alanı boşaltmalısınız. Gerekli olmayan geçici dosyaları, Internet önbelleği dosyalarını, program yedekleme dosyalarını ve disk taramaları sonucunda kaydedilen dosya parçalarını içeren .chk dosyaları silin. Yükleme için daha fazla alan içeren başka bir sabit disk de kullanabilirsiniz.

Yöntem 2: Bilgisayar BIOS'unu güncelleştirme

Bilgisayarınızın BIOS düzeltmesinin güncel olduğunu doğrulayın. Bilgisayar üreticisine başvurup en son BIOS güncelleştirmesini edinin. Önbellekleme veya gölgeleme gibi BIOS bellek seçeneklerini geçici olarak devre dışı bırakmanız gerekebilir.

Bilgisayar donanımı üreticilerine başvurma hakkında bilgi için, Microsoft Bilgi Bankası'ndaki makaleyi görüntülemek üzere aşağıdaki uygun makale numarasını tıklatın: 65416 (Hardware and software vendor contact information) Donanım ve yazılım satıcıları iletişim bilgileri, A-K

60781 (Hardware and software vendor contact information) Üçüncü Taraf Donanım ve Yazılım Satıcıları İletişim Listesi, L-P (Bu bağlantı, bir kısmı veya tamamı İngilizce olan içeriğe işaret edebilir.)

60782 (Hardware and software vendor contact information) Üçüncü Taraf Donanım ve Yazılım Satıcıları İletişim Listesi, Q-Z (Bu bağlantı, bir kısmı veya tamamı İngilizce olan içeriğe işaret edebilir.)
Yöntem 3: Aygıt sürücülerini devre dışı bırakma veya güncelleştirme

Microsoft Donanım Uyumluluk Listesi'ne (HCL) bakıp, bilgisayarınızdaki PCI aygıtlarının Windows XP ile uyumlu olup olmadıklarını belirleyin.

En son Windows XP donanım uyumluluk listesini edinme hakkında ek bilgi için, Microsoft Bilgi Bankası'ndaki makaleyi görüntülemek üzere aşağıdaki makale numarasını tıklatın: 314062 (The latest Windows XP Hardware Compatibility List) En son Windows XP Donanım Uyumluluk Listesi (Bu bağlantı, bir kısmı veya tamamı İngilizce olan içeriğe işaret edebilir.)
Video bağdaştırıcı sürücülerini en son sürümlerine güncelleştirin. DUR hata iletisinde bir sürücünün adı listeleniyorsa, bu sürücüyü devre dışı bırakın veya kaldırın. Yakın zamanda eklediğiniz tüm sürücü veya hizmetleri devre dışı bırakın veya kaldırın. Başlangıç sırasında hata oluşuyor ve sistem bölümü NTFS dosya sistemini kullanıyorsa, hataya neden olan sürücüyü Güvenli modu kullanarak yeniden adlandırabilir veya silebilirsiniz. Sürücü, Güvenli modda sistem başlatma işleminin parçası olarak kullanılıyorsa, dosyayı kullanmak için bilgisayarı Kurtarma Konsolu yardımıyla başlatmalısınız.

Sorun Win32k.sys dosyasıyla ilişkiliyse, sorunun nedeni üçüncü tarafa ait bir uzaktan denetim programı olabilir. Hizmeti kaldırmak için, Kurtarma Konsolu'nu kullanarak bilgisayarı başlatın ve sonra belirtilen sistem hizmet dosyasını silin.

Yöntem 4: İmzasız sürücüleri kaldırma
Windows'u Güvenli modda başlatamıyorsanız, Microsoft tarafından dijital olarak imzalanmamış tüm sürücüleri kaldırın.

Bunu yapma hakkında ek bilgi için, Microsoft Bilgi Bankası'ndaki makaleyi görüntülemek üzere aşağıdaki makale numarasını tıklatın: 316434 (How to perform advanced clean-boot troubleshooting in Windows XP) NASIL YAPILIR: Windows XP'de Gelişmiş Temiz Önyükleme Sorun Gidermesi Gerçekleştirmek
Yöntem 5: Tüm üçüncü taraf sürücüleri kaldırma

Nadiren de olsa, hangi üçüncü taraf sürücünün soruna neden olduğunu belirleyemeyebilirsiniz. Bu sorunu gidermek için, Windows\System32\Drivers klasöründeki tüm üçüncü taraf sürücü dosyalarını farklı bir konuma taşıyın. Bunu yapmak için şu adımları izleyin: 1. Kurtarma Konsolu'nu kullanarak bilgisayarı başlatın veya paralel bir Windows yüklemesi gerçekleştirdiyseniz bilgisayarı farklı bir Windows yüklemesinden başlatın. 2. Windows\System32\Drivers klasöründeki Windows XP için oluşturulma tarihi 13/08/2001'den farklı olan tüm dosyaları taşıyın. Bilgisayarın düzgün çalışması için üçüncü tarafa ait bir IDE veya SCSI denetleyici sürücüsü gerekiyorsa, bu sürücü dosyalarını belirleyip Windows\System32\Drivers klasöründe bırakmalısınız. 3. Bilgisayarı yeniden başlatın. 4. Windows Kur programına devam edin. Windows'un başlatılmasını engelleyen bir hizmeti devre dışı bırakma hakkında ek bilgi için, Microsoft Bilgi Bankası'ndaki makaleyi görüntülemek üzere aşağıdaki makale numarasını tıklatın: 310602 (How to Disable a Service or Device that Prevents Windows from Starting) Windows'un başlatılmasını engelleyen bir hizmet veya aygıt nasıl devre dışı bırakılır (Bu bağlantı, bir kısmı veya tamamı İngilizce olan içeriğe işaret edebilir.)



Daha fazla bilgi

Aşağıdaki koşullar doğruysa, tüm yüklü sürücüler Windows XP sürücüleri olduğu için sorunun nedeni Windows XP ile uyumlu olmayan bir donanım olabilir: • DUR 0x7E hatasını, bilgisayarı ilk başlattığınızda alıyorsunuz. • DUR 0x7E hatasını, Kur programını çalıştırdıktan sonra alıyorsunuz. • Windows'un yüklenmesi sırasında üçüncü taraf sürücüleri yüklemediniz.