Arama


_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
13 Aralık 2010       Mesaj #2
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
-CEBİR- Cebir, yapı, bağıntı ve nicelik üzerine uğraşan bir matematik dalıdır. Bilinmeyen değerlerin, simge ve harflerle betimlenerek kurulan denklemlerle bulunması (ya da bilinmeyenlerin arasındaki bağıntının bulunması) temeline dayanır. Cebir temellerini El Harezmi'den alır. Cebir sözcüğü de Harezmi'nin "El’Kitab’ül-Muhtasar fi Hısab’il Cebri ve’l-Mukabele” (Cebir ve Denklem Hesabı Üzerine Özet Kitap) adlı eserinden gelmektedir. Bu eser aynı zamanda doğu ve batının ilk müstakil cebir kitabı olma özelliğini taşımaktadır. El Harezmi'den bu yana cebir çok değişmiştir.Ayrıca Cezeri'nin Kitab Ül Hiyal adlı kitabında da bu konuyla ilgili bilgiler bulabilirsiniz.

-CEBİRSEL İFADELER- Cebirsel ifade bir yada birden fazla cebirsel terimin aynı ifade de yer almasına denir. Cebirsel ifadeler , sayıları , değişkenleri ve diğer işlem sembollerini (+ ve - gibi)içerir. Aynı terimleri ekleyerek veya çıkartarak cebirsel ifadeleri sadeleştirebiliriz. Eğer bir cebirsel ifadenin önünde hiç sayı yoksa , bu ,onun kat sayısının "1" olduğu anlamına gelir.

-LINEER CEBİR-
Matematiğin, vektörler, Vektör uzayları, doğrusal dönüşümler, doğrusal denklem takımları ve matrisleri inceleyen alanıdır. Vektör uzayları, Modern Matematiğin merkezinde yer alan bir konudur. Bundan dolayı doğrusal cebir hem soyut cebirde hem de fonksiyonel analizde sıkça kullanılır. Doğrusal cebir, analitik geometri ile de alakalı olup sosyal bilimlerde ve fen bilimlerinde yaygın bir uygulama alanına sahiptir.


BAKINIZ Cebir
Son düzenleyen Safi; 8 Nisan 2018 00:51
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.