Arama


ener - avatarı
ener
Ziyaretçi
5 Ocak 2011       Mesaj #2
ener - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Arkadaşlar ben bir moda tasarımcısı olmak istiyorum.Bu mesleğide araştırmalıyım.Hiç bir yerde yok.Lütfen yardımcı olur musunuz?

MODA TASARIM TEKNİSYENİ
_______________________________________________________________


TANIM Giysilerin ve giysiyi tamamlayan takı, eldiven, eşarp, çanta, kemer gibi parçaların tasarımını yapan, gerektiğinde çizdiği modeli kalıba dönüştürüp ilk denemelik ürünü gerçekleştiren kişidir.

GÖREVLER - Hazır giyim ve ısmarlama giyim ünitelerinde, uygulanabilir nitelikte giysi tasarımı yapar, - Bu tasarıma uygun tekstil ürününü saptar veya tekstil ürününe göre model tasarımı yapar, - Tasarımını teknik çizim ve moda grafikleri (artistik çizim) ile ifade eder, - Bilgisayar desteğinde veya elle çizdiği modelin kalıbını hazırlar, - Kesim planı ve malzeme hesabı yapar, - İlk deneme üretimini gerçekleştirir, - Tasarımlara uygun aksesuar seçimi yapar, - Dericilik sektöründe, ayakkabı, çanta, kemer vb. modelleri tasarlar, - Bu modellerin kalıbını hazırlayarak üretim aşamasına gelinmesini sağlar, - Modelin kalıbını hazırlar ve gerektiğinde üretime geçilmesini sağlar.

Devamı için >>Moda Tasarım Teknisyeni