Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Şubat 2011       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
merhaba osmangazi üniversitesi elektrik elektonik müh. mezunu olan biri olarak yorumlarımı belirtmek isterim.

hangi üniversiteden mezun olduğunuz çokta önemli değil ülkemiz şartlarında. üniversiteden mezun olmadan önce öğrenmeniz gereken tek ve önemli şey YABANCI DİL. diğer teknik konuları tüm üniversitlerde hemen hemen aynı müfreedat, osmangazi üni. okutulan ders kitapları da odtü ve itü ile aynı. hocalarda odtüi itüi ogü mezunu ve y. dışı masterı yapmış insanlar. maalesef ülkemizde firmalarda ciddi bir etiket sempatisi var. işe alacakları kişinin yeterliliğine değilde elindeki diplomadaki markaya takılıyorlar. bu tür firmaları çok önemseme.

elektrik-elektonik mühendislik ünvanını imza için kullanacaksan. elektrik mühendisleri odasından detaylı bilgiler alabilirsin. proje vs. gibi işlerde uğraşmayacaksan imza yetkini de kullanmayacaksın demektir. Bu işten kasıtım, kendi proje ofisini kurupi projeler çizip, para kazanmaktır. Tamamen o işe yönelmek gerekir belli bir süre çevre edinmek gerekir, ki zaten çizilen projelerde uygulanan fiyatları duysan bu işe girtmeyeceğinden emin olabilirsin. %18KDV üzerine çok az fiyat koyarak mühendisler proje işleri alabilmektedir.

şuan emo nun uygulamasına göre elektrik elektronik mühendisliğini bitirisen 1kV altı ve 1kV üstü SMM belgesi alman gerekiyor. bunun içinde transkriptine bakıyorlar. eğer gerekli dersleri üniversite almışsan 1 kv üstü SMM belgesini de alıyorsun. Diyelim ki bu belgeyi aldın, emin ol ki proje işi yapsan bile Orta Gerilim proje işi çok fazla ihtiyaç duyulan bir konu değildir. almakta tabiki fayda var ama OG proje işi yapmayı düşünmüyorsan almana gerek yok.

benim tavsiyem elektikl müh. yerine ellektrik elektronik müh. de okuman, kuvveli akımın yanından zayıf akım tekniklerini de öğrenebilirsin, otomasyon ve yazılım olarak da gerekli bilgiler verilmektedir.

Yıldız Teknik Üni. de çok iyi bir üniversite. Osmangazi de teknik üniversite olacak kapasitede fakat tıp fakültesini ayıramadıkları için halen yapılamıyor.

İşin özü herşey sana bağlı, üniversitenin çok bir bağlayıcı özelliği yok kendini yetiştirip ve yabancı dilin gelişmişse çoğu odtulü, itülüden önce tercih edilirsin.

ben inşaat sektöründeyim, daha şantiyeci olmayı başarabilmiş bir odtülü göremedim maalesef.