Arama

Yıldız Elektrik mi Eskişehir Osmangazi Elektrik Elektronik (İng) mi tercih etmeliyim?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 20 Ekim 2011 Gösterim: 10.987 Cevap: 4
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
31 Temmuz 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar soruyu belirttim cevaplarsanız sevinirim
EN İYİ CEVABI kyle verdi
Yıldız Teknik Üniversitesi teknik bir üniversite olduğundan ve Osmangazi Üniversitesine göre daha kaliteli ve Türkiye'nin marka üniversitelerinden biri olduğu için Yıldız Teknik Üniversitesinin tercih etmenizi öneririm.
Bazen üniversite okuyacağınız bölümün önüne geçebiliyor.
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Eylül 2010       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
soran arkadaş için çok geç sanırım ama ileride okuyacak olanlar için yazıyorum: elektrik-elektronik okuyup sonunda elektrik alanını seçeceksen bu ülkede ilerde sorun çıkmaması için (yüksek voltaj imza yetkisi) ytü elektrik seçmende fayda var.. ama yok ben elektronik müh olacam diyorsan elektrik-elektronik.. Ancak yine de her şeye rağmen elektrik de seçsen elektroniğe ihtiyaç duyacaksın mutlaka.

Sponsorlu Bağlantılar
bir de elektrik-elektronik müh diye bir meslek yoktur diyenlere aldırmayın bunlar bir takım uydurma laflardır.. Birleşik devletlerde bile "Elektrik ve bilgisayar müh" diye okutuluyorsa bölümler sanırım Türkiye gibi Amerikadan da gelişmiş ülkeler için Elektrik-Elektronik'in hiç değilse bir arada tutulması zararlı değildir o kadar da.. adamlar bilgisayarı bile elektrikten ayırmıyor biz elektroniği ayıracağız... komik insanlar Msn Grin

Bir de size şöyle bir örnek vereyim oradaki DOĞRU olduğunu düşündüğüm sistemle ilgili:

"Bazen elektrik mühendisleri, bilgisayar mühendisleri ve bilgisayar bilimciler arasındaki farkı görmek zordur. Genel olarak bilgisayar bilimcileri bilgisayar için gerekli yazılımı tasarlamakla ilgilenirler. Bilgisayarı oluşturacak donanım hakkında da geniş bilgiye gereksinim duymalarına rağmen odak noktaları, bilgisayarda çalıştıracakları yazılımın etkin tasarımı ve hesaplamaları gerçekleştirmek için algoritma oluşturmaktır. Bilgisayar mühendisleri yazılımın karmaşıklığını anlamaya gerek duyarlar -üzerinde çalışacak yazılımı bilmeden bilgisayar tasarlayamazsınız- ancak öncelikli nokta, yazılımın çalışacağı donanım üzerinedir.

Elektrik mühendisleri genel olarak bilgisayardan başka diğer uygulamalarda kullanılan donanımlar yapar ve tasarlarlar. Şüphesiz modern elektronik sistemlerin çoğu bilgisayar denetimlidir. Günümüzde üretilen her otomobil, kaputunun altında temelde bir mini-bilgisayar olan bir mikrodenetleyiciye sahiptir. Bu mikrodenetleyici, otomobilin mümkün olduğunca verimli çalışmasını sağlamak üzere motorun fonksiyonlarının tamamını denetlemek ve izlemek için kullanılır. Çoğunlukla bir elektrik mühendisi, bu türden uygulamalar için yazılım geliştirme üzerine çalışacak ve bilgisayar tasarımı yapacaktır.

Kafanız mı karıştı? Karışmış olmalı, çünkü çalışan çoğu mühendis, elektirk mühendisliğinin nerede sonlandığı ve bilgisayar mühendisliğinin nerede başladığını söyleyemez. Mühendislerin çoğu bu iki alan arasında köprü vazifesi yapan bir alanda çalışır. Öyleyse elektrik ya da bilgisayar mühendisliğinden hangisinin sizin için doğru seçim olduğuna nasıl karar verirsiniz? Bu sorunun doğru bir cevabı yoktur. Elektrik mühendisi olarak eğitilen bir çok insan, işinde bir bilgisayar mühendisinin fonksiyonunu yerine getirmeyi gerektiren becerileri öğrenir. Benzer şekilde bilgiasayar mühendisliğinde eğitilen bir çok kişi de elektrik mühendisliğine geçiş yapar."

Çukurova Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği'ni geçen yıl kazanıp bu yıl 2. sınıfa geçen bir öğrenci olarak ben bunu "Introduction to Electircal Engineering" dersimizin yardımcı kitabından geçirdim. Elektrik ve elektroniği ayırmaya çalışan arkadaşlar sanırım bu derse fazla önem vermeden geçmişler. Onun için buradan sesleniyorum: "DURUN! ONLAR KARDEŞ!"
kyle - avatarı
kyle
VIP katekolamin
28 Eylül 2010       Mesaj #3
kyle - avatarı
VIP katekolamin
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Yıldız Teknik Üniversitesi teknik bir üniversite olduğundan ve Osmangazi Üniversitesine göre daha kaliteli ve Türkiye'nin marka üniversitelerinden biri olduğu için Yıldız Teknik Üniversitesinin tercih etmenizi öneririm.
Bazen üniversite okuyacağınız bölümün önüne geçebiliyor.
My one regret in life is that I am not someone else.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Şubat 2011       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
merhaba osmangazi üniversitesi elektrik elektonik müh. mezunu olan biri olarak yorumlarımı belirtmek isterim.

hangi üniversiteden mezun olduğunuz çokta önemli değil ülkemiz şartlarında. üniversiteden mezun olmadan önce öğrenmeniz gereken tek ve önemli şey YABANCI DİL. diğer teknik konuları tüm üniversitlerde hemen hemen aynı müfreedat, osmangazi üni. okutulan ders kitapları da odtü ve itü ile aynı. hocalarda odtüi itüi ogü mezunu ve y. dışı masterı yapmış insanlar. maalesef ülkemizde firmalarda ciddi bir etiket sempatisi var. işe alacakları kişinin yeterliliğine değilde elindeki diplomadaki markaya takılıyorlar. bu tür firmaları çok önemseme.

elektrik-elektonik mühendislik ünvanını imza için kullanacaksan. elektrik mühendisleri odasından detaylı bilgiler alabilirsin. proje vs. gibi işlerde uğraşmayacaksan imza yetkini de kullanmayacaksın demektir. Bu işten kasıtım, kendi proje ofisini kurupi projeler çizip, para kazanmaktır. Tamamen o işe yönelmek gerekir belli bir süre çevre edinmek gerekir, ki zaten çizilen projelerde uygulanan fiyatları duysan bu işe girtmeyeceğinden emin olabilirsin. %18KDV üzerine çok az fiyat koyarak mühendisler proje işleri alabilmektedir.

şuan emo nun uygulamasına göre elektrik elektronik mühendisliğini bitirisen 1kV altı ve 1kV üstü SMM belgesi alman gerekiyor. bunun içinde transkriptine bakıyorlar. eğer gerekli dersleri üniversite almışsan 1 kv üstü SMM belgesini de alıyorsun. Diyelim ki bu belgeyi aldın, emin ol ki proje işi yapsan bile Orta Gerilim proje işi çok fazla ihtiyaç duyulan bir konu değildir. almakta tabiki fayda var ama OG proje işi yapmayı düşünmüyorsan almana gerek yok.

benim tavsiyem elektikl müh. yerine ellektrik elektronik müh. de okuman, kuvveli akımın yanından zayıf akım tekniklerini de öğrenebilirsin, otomasyon ve yazılım olarak da gerekli bilgiler verilmektedir.

Yıldız Teknik Üni. de çok iyi bir üniversite. Osmangazi de teknik üniversite olacak kapasitede fakat tıp fakültesini ayıramadıkları için halen yapılamıyor.

İşin özü herşey sana bağlı, üniversitenin çok bir bağlayıcı özelliği yok kendini yetiştirip ve yabancı dilin gelişmişse çoğu odtulü, itülüden önce tercih edilirsin.

ben inşaat sektöründeyim, daha şantiyeci olmayı başarabilmiş bir odtülü göremedim maalesef.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Ekim 2011       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Tercih aşamasında bu konuyu okuyacak biri olabilir diye yazıyorum. Okulun adının bir önemi yok, kendini geliştirmen gerekir önermesine cevaben 2 şey söyleyeceğim.

1- Türkiye'nin en büyük şirketlerinde çalışan mühendislerin hangi okullardan mezun olduğuna bir bak. Maalesef Anadolu üniversitelerinden pek fazla personel göremezsin. Acı ama gerçek böyle. İsmini vermek istemediğim, elektrik sektörünün en büyük uluslararası şirketlerinin birinin insan kaynaklarında çalışan bir arkadaşım şunu söyledi: "CV'sine baktığımız mühendisin ilk önce mezun olduğu okula bakıyoruz, ODTU, İTÜ, Bilkent, Yıldız, Boğaziçi, Koç, Sabancı mezunu değilse eliyoruz, sonra seçim yapıyoruz" Maalesef durum böyle. Üniversitenin adı Türkiye'de her şeydir.

2- Bir öğrencinin kendini geliştirme ortamı nasıl olur? Bulunduğu şehirde seminerler, paneller, konferanslar, fuarlar olur. Büyük şirketler bulunur. Bu şirketlerde staj yaparlar. Okullarına şirket yöneticileri gelir. Bölüm hocaları büyük şirketlere danışmanlık yapar vs. Bunu da İstanbul'dan başka bir şehirde bulman çok zor.

Yukarıda "İşin özü herşey sana bağlı, üniversitenin çok bir bağlayıcı özelliği yok kendini yetiştirip ve yabancı dilin gelişmişse çoğu odtulü, itülüden önce tercih edilirsin." diye bir şey yazılmış. Sen kendini geliştirirken o okulların öğrencileri yatıyor mu? Onların imkanları daha fazla ve kendilerini senden daha çok geliştirebilirler. Hiç bir şey yapmasalar, sadece okuldan eve giderken kampüslerindeki seminer salonuna uğrasalar Türkiye'nin en büyük şirketlerini orada bir şey anlatıyor bulurlar.

Kendinizi "kendimi geliştirirsem okul filan önemli değil" diye kandırmayın. Kendinizi ne kadar geliştirirseniz geliştirin, bazı okulların adı sizin gelişiminizden önce gelir. Ben şimdiye kadar "bu sene günü gününe çalışacağım, ortalamamı yükselteceğim", "ortalamamı yükseltip yatay geçiş yapacağım", "kendimi geliştireceğim" diyip de gerçekleştiren bir öğrenci görmedim. 10000de 1 olur ve o siz değilsiniz! Dolayısıyla baştan akıllı davranın. Osmangazi Elektrik-Elektronik mi Yıldız Teknik Elektrik mi diye baştan yanlış sorular sormayın. Yıldız Teknik Elektrik seçin.

Elektrik-Elektronik mi Elektrik mi sorusunun cevabı üniversitenin Teknik Üniversite olup olmadığına göre değişir. Elektrik-Elektronik mezunları ikisini de bilir Elektrik mezunu sadece Elektrik bilir diye saçma sapan bir kanıya varmayın. Her şeyi bilen hiç bir şeyi bilmez. Bir şeyi bilen bildiğini iyi bilir. Türkiye'de 3 tane Elektrik Mühendisliği bölümü var ve ikisi Teknik Üniversitelerde. 50'ye yakın da Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü var. Hesabını siz yapın.

Benzer Konular

23 Ekim 2016 / Mystic@L Meslekler
8 Eylül 2012 / Ziyaretçi Soru-Cevap
9 Haziran 2007 / P.u.S.u Taslak Konular
9 Eylül 2011 / Misafir Soru-Cevap