Arama

Danslar - Mambo - Tek Mesaj #1

_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
13 Nisan 2011       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Mambo

Mambo, canlı bir ritmi olan duygusal bir sosyal dans çeşididir. Bu dansın bazı hareketlerin tehlikeli olmasından dolayı bugün dans stüdyolarında, gece klüplerinde ve hotellerde yenilenmiş bir versiyonu kullanılmaktadır. Günümüzde Mambo yapan profesyonel dansçıların sayısı oldukça azdır ve mambo en zor danslardan biridir. Günümüzde birçok insan mambonun çok hızlı bir dans olduğunu düşünür ama aslınsa mambo yavaş ve çok haraketli olmayan sadece dikkat gerektiren bir danstır.

Müzik

Mambo müziği, Swing ve Küba müziklerinin bir karışımı olan heyecan verici ama aynı zamanda da duygusal bir yapıdadır.

Tarihçe

Mambo özellikle Haitanlıların mesken edildiği Küba’da ortaya çıkmıştır. Bugün çok rağbet görmeyen bu dans, cha cha cha'nın ortaya çıkmasına olan yardımından dolayı dans literatüründe önemli bir yere sahiptir.


Kavram olarak Afrocuba kültüründe dinsel bir ruh taşır. Anlam olarak toplantı veya görüşme, ayrıca bir de "Kutsal Muamele" anlamlarını içerir. Burada trompetler birbirleriyle ve tanrılarla konuşurlar. Her müzisyen bireysel olarak kendine ait ritmi değişik tonlarda vurur.

Modern Mambo'da da değişik ritimler birbirleriyle bağlantı kurarlar. Küba'da dünyaya gelmiş müzisyen Anselmo Sacasas geleneksel Afrocubano müzik biçiminden türettiği ilk Mambo sitili (tarzı) geleneksel olmayan Mambo'dur. 1944 yılından itibaren ortaya çıkan bu Mambo tarzı ünlü Mambo orkestrası Machitto ile dünyaya ün salmıştır.

II. Dünya Savaşı'nda Küba'lı müzisyenler yoğun olarak ABD'ye göçmüşlerdir. Böylelikle Kuzey Amerika'da Kuzey Amerikan Jazz ile Küba ritimleri buluşmuş ve Afro-Cuban-Jazz ortaya çıkmış.


O dönemin Swing'ine ait 2/4'lük vuruşlar Küba'lı müzisyenleri etkilemiş, Mambo ritimleri içine yerleşmiştir. 1955'de Mambo Avrupa'ya göçer.

1987'de Mambo çekilen dans filmleriyle tekrar geçmişteki ilgiyi kendi üzerine çekmiştir.

Erkek dansçı Mambo'ya sol ayağı ile başlar. Mambo'da ağırlık merkezi kalçadır.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.