Arama


Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
15 Nisan 2011       Mesaj #12
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

mimar maaşı prtalama ne kadar alıyor 6. sınıfa gidiyorum hayalim mimar olmak ama maaşını bilmiyorum yardım edebilir misiniz lütfen


Fen derslerinizi geliştirin, fen puanıyla girilen bir bölümdür. Bayanlar öğrenci sayısının yaklaşık yarısıdır.
Masa başında proje çizmek, şantiyede proje takibi yapmak başta olmak üzere pek çok alanda mimara ihtiyaç vardır. Fakültede okurken kendinizi mimarlıkta kullanılan bilgisayar programları, malzeme bilgisi, mimarlık tarihi, yapı statiği alanlarında yeterince geliştirirseniz, yeteneğinizi kağıda dökebilirseniz, araştırmacı bir kişiliğiniz varsa başarılı olursunuz.

Alttaki mesajı ve verdiğim linkleri mutlaka inceleyiniz.


Mimarlık mesleğinden bahsediyorsunuz. Yüksek sayısal puanla 4 yıllık bir emekten sonra elde edilen bu tür mesleklerde çalışılan kuruma, mimarın bilgi birikimine, donanımına, mezun olduğu üniversiteye ve mimarın kabul ettiği çalışma koşullarına göre alınan ücret ya da kazanılan bedel değişir. İmza yetkisi olan bir meslek olduğu için ve minumum imza bedelinin bile maaşla ölçülemeyecek kadar olduğu düşünülürse söylenen rakamları hiç önemsememenizi öneririm.

Tasarım yeteneğiniz, ek bilgi ve sunum beceriniz de konumunuzu yükselterek kazancınızı artıracaktır. Maaşlı devlet kurumlarında yeni mezun bir mimar yeni mezun 4 yıllık akademik eğitimlilerle aynı ücreti alırken, özel kurumlarda, kendi açabileceği proje bürolarında kazancın sınırı, mimarın özellikleriyle sınırlıdır.

Bence merak edip sormanız gereken maaş değildir. Sadece masabaşı bir meslek olmadığını ve şehir içi ve dışı yolculukların da yapılacağını, şantiyenin saati olmadığını, projeciliğin yarışmalara katılma vb. aşamalarını da düşünürseniz ve hayat standardı yüksek meslekler arasında olup, kendi ofisiniz olduğunda ona uygun vergi ödeyeceğinizi de bilmelisiniz.

Mimar olmak için nasıl bir eğitim almanız gerektiğini ve hangi ek özellikler,yetenek ve bilgi birikimi olması gerektiğini sorun.

Eğer bin lira maaşla çalışmayı hedefliyorsanız mimar değil memur olursunuz, hedef yüksek olursa da donanımlı,görgü ve bilgi olarak en üst seviyede kendinizi geliştirmeyi hedefleyin. O zaman maaşınızın ortalama hayat standardını aşacağını bilin.

Daha fazla bilgi için tıklayın:

Mimar olmak için nasıl bir eğitimden geçmek gerekiyor?

Mimarlık