Arama

Taylor Swift - Tek Mesaj #2

Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
29 Nisan 2011       Mesaj #2
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Kariyeri:

2006 - 2008: Taylor Swift:
Taylor Swift'in yayınladığı ilk tekli "Tim McGraw" şarkısıdır ve 2006 yılında yayınlanan bu tekli Billboard dergisinin Hot Country Songs listesinde altı numaraya kadar ulaştı. Swift'in kendi adını taşıyan albümü (aynı zamanda ilk albümü) 24 Ekim 2006 tarihinde yayınlandı. Albüm yayınlandığı ilk hafta 39.000 kopya satarak Billboard 200 listesinde üst sıralarda yer aldı. Swift'in ilk albümü Billboard Top Country Albums listesinde bir numara ve Billboard 200 listesinde de en yüksek beş numarada yer aldı. Albüm Top Country Albums listesinde toplam 24 kez bir numara oldu ve listede, listeden hiç çıkmadan, 91 hafta boyunca yer aldı.Taylor Swift albümünün bu başarısıyla, son on yıl içinde 20 haftadan daha uzun süre bir numarada kalan sanatçıların (The Dixie Chicks ve Carrie Underwood) arasına girmiş oldu. Swift "Tim McGraw" şarkısının müzik videosuyla 2007 CMT Müzik Ödülleri 'nde "Breakthrough Video of the Year" ödülünü kazandı. Swift'in bir anda bu kadar çok ilgi görmesi ve beğenilmesi üzerine "GAC Short Cuts" onunla 2006 yazında çeşitli canlı performanslardan ve röportajlardan oluşan kısa bir belgesel hazırladı. 15 Mayıs 2007'de Swift "Tim McGraw" şarkısıyla Akademi Country Müzik Ödülleri'nde performans sergiledi. Swift Soul2Soul 2007 turnesinde Tim McGraw ve Faith Hill'in açılış sanatçısı oldu. O daha önceleri de George Strait, Brad Paisley ve Rascal Flatts'in konserlerinde de açılış sanatçısı olarak yer almıştı. Taylor Swift albümünün ikinci teklisi "Teardrops on My Guitar" 24 Şubat 2007 tarihinde yayınlandı.Tekli yayınlandıktan sonra Billboard'ın Hot Country Songs listesinde en yüksek 2 numara ve Billboard Hot 100 listesinde de en yüksek 33 numarada yer aldı. Şarkı daha sonraları pop remix olarak düzenlenerek tekrar yayınlandı ve bu sefer Hot 100 listesinde 13., Pop 100 listesinde de 11. sıraya kadar yükseldi. Taylor Swift 2007 ekim ayında Nashville Songwriters Assn. Intl. tarafından Songwriter/Artist of the Year (Yılın Sözyazarı) seçildi ve bununla beraber Swift bu ödülü kazanan en genç sanatçı olma unvanını da almış oldu.Albümden çıkan üçüncü tekli Our Song, altı hafta boyunca Billboard country listesinde bir numarada kaldı. Ayrıca, yine Billboard dergisinin, Hot 100 listesinde en yüksek 16, Pop 100 listesinde ise 24 numarada yer aldı. 2007'nin sonlarına doğru Swift Sounds of the Season: The Taylor Swift Holiday Collection adında bir EP kaydetti. Taylor Swift 2008 Grammy Ödülleri'nde "En iyi yeni sanatçı" dalında aday gösterildi ancak ödülü Amy Winehouse kazandı. Picture to Burn albümünden dördüncü tekli olarak çıktı. 2008 baharında, şarkı Billboard Country müzik listesinde 3 numaraya kadar yükselmeyi başardı.

Sanatçının ilk albümünden yayınlanan son tekli "Should've Said No" oldu. Şarkı 19 Mayıs 2008'de yayınlandı ve Swift'in Hot Country Songs listesinde ikinci bir numaraya ulaşan şarkısı oldu. 2008 yazına gelindiğinde, Taylor Swift Beautiful Eyes isimli bir Ep yayınladı ve yalnızca Wal-Mart'larda satışa sunuldu. EP yayınlandığı ilk hafta 45.000 kopya sattı ve Billboard'ın Top Country Albums listesine 1 numaradan, Billboard 200 listesine ise 9 numaradan girdi. Beautiful Eyes'ın Top Country Albums listesine bir numaradan girdiği hafta "Taylor Swift" albümüde iki numarada yer alıyordu. Swift 1997'den beri Top Country Albums listesinin Top 2'sinde iki albümü olan ilk sanatçıdır. Taylor Swift 2008 ekiminde en çok satan rock gruplarından biri olan Def Leppard ile düet yaptı ve Nashville, Tennessee'de yaptıkları gösteri 2009'da DVD olarak yayınlandı.
2007 yılında Yahoo HQ'da yapılan performanstan bir görüntü.
421px Taylor Swift at Yahoo crop

2008 - 2010: Fearless:
Taylor Swift ikinci albümü Fearless'i ABD'de 11 Kasım 2008'de yayımladı. Albüm, ilk haftasında elde ettiği 592.304'lük satış rakamıyla Amerikan albüm listesine bir numaradan giriş yaptı. Bu, tarihte bir country müzik albümü için görülen sayılı başarılardan biridir. Albümün ilk teklisi "Love Story" 16 Eylül 2008'de yayımlandı. Şarkı ilk hafta dijital ortamda 129.000'lik satış rakamına ulaşırken, albüm de Billboard 200'de haftalarca bir numarada kaldı ve dijital ortamda 236.046'lık satış rakamına ulaştı, böylece tarihin en çok satan country müzik albümlerinden biri oldu. Albümden yayımlanan altı tekli Amerikan müzik listesine girmeyi başardı.

"Love Story", 12 Eylül 2008'de yayımlandı. Şarkı Swift'e geniş bir tanınırlık getirdi. Sözleri Romeo ve Juliet'e benzer bir formatta yazılan şarkının klibinde de Swift, Juliet'i oynadı. Şarkı on beş hafta boyunca Amerikan müzik listesinde kaldığı gibi, birçok kanalda da uzun süre yayımlandı.

Albümün ikinci teklisi "White Horse" olarak belirlendi. Tekli olarak 8 Aralık 2008'de yayımlanan bu şarkının videosu ilk olarak 7 Şubat 2009'da CMT kanalında gösterildi. Daha sonra da, 11 Nisan 2009 tarihinde ABD'deki Billboard Hot Country Songs listesinde bir numaraya yükseldi. Sanatçının, "Forever & Always" adlı şarkısıyla beraber bu şarkısını eski sevgilisi Joe Jonas'a yazdığı söylenmektedir. Fearless albümünde bulunan "Crazier" adlı parça "Hannah Montana: The Movie" filminin müzik albümünde yer edindi. Swift bu sayede Miley Cyrus ile arkadaş oldu. Öyle ki, 2009 Grammy Ödülleri'inde Cyrus ile beraber "Fifteen" adlı şarkıyı seslendirdiler.

Taylor Swift 2009 yılında Jonas Brothers'ın üç boyutlu ilk konser filmi olan Jonas Brothers: The 3D Concert Experience'de yer aldı. Film 27 Şubat 2009'da gösterime girdi. Filmde Jonas Brothers ve Taylor Swift dışında Demi Lovato'da yer aldı.
Albümün üçüncü teklisi "You Belong with Me" de 21 Nisan 2009'da yayımlandı. Şarkı başta Amerikan listeleri olmak üzere pek çok dünya listelerinde üst sıralarda yer aldı. Şarkı, elde ettiği liste başarılarının dışında Swift'e 52. Grammy Ödülleri'nde "Yılın Kaydı" ve "En İyi Kadın Pop Vokal Performansı" dallarında adaylık kazandırdı. Ayrıca Akademi Country Müzik Ödülleri'nde de yılın şarkısı olarak seçildi. Şarkının klip yönetmeni Roman White, klipte oynayan ve sanatçının aşık olduğu karakteri canlandıran isim ise Lucas Till'dir. Swift'in iki kişiyi canlandırdığı video klibi, 2009 MTV Video Müzik Ödülleri'nde "En İyi Kadın Sanatçı Videosu" ödülünü aldı.

Taylor Swift, 11 Kasım 2009'da CMA Ödülleri'nde Fearless ile "Yılın Albümü", "Love Story" ile de "Yılın En İyi Kadın Vokal Performansı" ödüllerini kazandı. Bunun yanında Swift, 2010'da düzenlenen 52. Grammy Ödülleri'nde sekiz adaylık aldı ve 31 Ocak 2010'da Los Angeles'ta yapılan törende "Yılın Albümü", "En İyi Country Albümü", "En İyi Country Şarkısı" ve "En İyi Kadın Country Performansı" olmak üzere dört Grammy ödülü kazandı.
Swift, 2009 yılının Nisan ayında ilk turnesi Fearless Tour'a başladı. Turne kapsamında yüz farklı yerde konser verilmesi planlandı. 5 Haziran 2010'da sona ermesi planlanan turnede Kellie Pickler ve Gloriana gibi isimler de yer almaktadır.
Taylor Swift, 2009'daki Fearless Turu kapsamında Portland'dayken.
771px Taylor Swift during Fearless Tour concert in Portland
Taylor Swift MTV VMA'de
450px Taylor Swift 2009 MTV VMA
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 4 üye beğendi.
🌘 🚀