Arama

Taylor Swift

Güncelleme: 2 Nisan 2014 Gösterim: 11.676 Cevap: 3
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
15 Nisan 2011       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Taylor Swift
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar


479px 5310TaylorSwiftByDavidShankbone


Taylor Alison Swift veya bilinen adıyla Taylor Swift (d. 13 Aralık 1989) ABD'li bir country sanatçısı, oyuncu, ve gitar müzisyenidir.

2006 yılında kendi adını taşıyan albümünden çıkan ilk şarkısı "Tim McGraw" ile Amerikan country müzik listesinde altı numaraya kadar yükseldi. İlk albümü Taylor Swift RIAA tarafından multi-platin ile sertifikalandırıldı. 50. Grammy Ödülleri'nde En İyi Yeni Sanatçı dalında aday olmuştur. 2008'de çıkan ikinci albümü Fearless'ten beş tekli çıkaran Swift, bu teklilerden "Love Story"nin Amerikan müzik listesinde dört numaraya kadar yükselmesiyle ilk kez bu listede ilk beşte yer alma başarısını gösterdi.

Ardından aynı albümdeki "You Belong with Me" adlı eseriyle, ABD'de iki numaraya kadar yükseldi. Bu şarkının video klibi 2009 MTV Video Müzik Ödülleri'nde en iyi kadın videosu seçildi. 2010 yılında yapılan 52. Grammy Ödülleri'nden önce, sekiz dalda adaylık elde eden sanatçı, bu ödüllerden "En İyi Albüm" de dahil olmak üzere dördünü elde ederek kayda değer bir başarı gösterdi.Fearless ve Taylor Swift 2008'in sonunda, sırasıyla en çok satan üçüncü (2.1 milyon) ve altıncı albüm (1.5. milyon) oldular.Fearless albümü Billboard 200 listesinde 11 hafta zirvede kalarak, 2000 yılından beri bunu başarabilen ilk albüm olmuştur. Taylor Swift Speak Now adlı albümünü 25 Ekim 2010 tarihinde yayınlamış; albüm, ilk haftasında 1,047,000 kopya satarak "ilk haftasında en çok satan albüm" unvanını taşımaktadır.

2008 yılında 4 milyon albüm sattı ve Nielsen SoundScan'nin verilerine göre o yılın en çok satan müzisyeni oldu. Forbes 'ın 2009'da yayınladığı en güçlü kadınlar listesinde 18 milyon doları bulan servetiyle 69. sırada yer aldı ve 2010'daki listede de $45 milyon dolarlık servetiyle 12. sıradaydı.Swift, Billboard dergisinin yayınladığı "2000-10 En İyi Sanatçıları" listesinde 38. sırada yer aldı. 2010, ocak ayında Nielsen SoundScan raporlarına göre Swift'in toplam dijital ortamdaki şarkı satışları 33 milyon olmuş ve Swift böylece ticari açıdan en başarılı country (ve country pop) sanatçısı olarak kabul edilmiştir.2011 mart ayı itibariyle Swift'in dünya çapında albüm satışı 20 milyonun üzerinde, tekli (single) satışıysa 33 milyondur.

Gençliği:
Taylor Swift 13 Aralık 1989 tarihinde Wyomissing, Pensilvanya'da Andrea Gardner ve Scott Kingsley Swift'in kızı olarak doğdu. Annesi evhanımı, babası ise brokerdir. Anneanesi Majorie Finlay bir opera sanatçısıdır. Swift'in Austin adında bir erkek kardeşi vardır.

Swift dördüncü sınıftayken ulusal şiir yarışması için "Monster In My Closet" isimli üç sayfalık bir şiir yazarak birinci oldu. Taylor Swift on yaşındayken bir bilgisayar tamircisi ona üç akorla nasıl gitar çalındığını gösterdi ve bu Swift'in enstürman çalmayı öğrenmeye olan ilgisini arttırdı. Ve gitar çalmaya başladıktan sonra Swift ilk şarkısı olan Lucky You'yu yazdı. Swift bundan sonra düzenli olarak, yaşadığı, gözlemlediği her şey hakkında şarkı yazmaya başladı. Ortaokul döneminde dışlanan ve zorbalığa uğrayan Swift, duygularını anlatabilmek için ya da içini dökebilmek için şarkılarını kullanmaya başladı.

Swift bu dönemlerde karaoke yarışmalarına katıldı ve yaşadığı şehirdeki pek çok festivalde şarkı söyledi. Oniki yaşındayken, yaz tatilinde 350 sayfalık bir roman yazdı. Ancak bu roman yayınlanmadı. İlk kayda değer gösterisini Bloomsburg Fair'da yaptı. Ve burada izleyicilerden olumlu tepkiler aldı. Swift Hendersonville High School'a gitti ancak eğitimin üçüncü ve dördüncü yıllarında evde eğitim gördü. 2008 yılında lise diplomasını aldı.

Swift'i müzikal olarak en çok etkileyen isim Shania Twain'dir. Bunun yanı sıra LeAnn Rimes, Tina Turner, Dolly Parton ve anneanesinden de etkilendi. Anneanesi profesyonel bir opera sanatçısı olmasına rağmen, Swift'in tercihi hep country müzikten yana oldu. Gençlik dönemlerinde onu etkileyen isimler Patsy Cline ve Dolly Parton oldu.

Kariyeri:

2000-05 Müziğe başlama, ilk yıllar:
Swift 11 yaşındayken bir albüm anlaşması yapmak umuduyla Nashville'a gitti. Şehirdeki pek çok plak şirketine karaokede söylediği şarkıların demo kayıtlarını dağıttı, ancak hiçbirinden olumlu bir tepki alamadı. Swift plak şirketleri tarafından reddedilip Pensilvanya'ya geri döndükten sonra Amerika Açık Tenis turnuvasında şarkı söylenmesi istendi. Swift'in burada milli marşı yorumlaması dikkat çekti. Swift 12 yaşındayken şarkılar yazmaya ve 12 telli gitar çalmaya başladı. Düzenli olarak Nashville'la gitmeye başlayan Swift buradaki yerel şarkı yazarlarıyla beraber şarkı yazmaya başladı. 14 yaşındayken, o ve ailesi Nashville'a taşınma kararı aldı ve şehrin ücra bir banliyösüne taşındılar.

Swift 15 yaşındayken, RCA Records onunla bir sözleşme imzalamak istedi ancak o bunu reddetti. Taylor Swift bir organizasyon için sahne aldığı The Bluebird Café'de Scott Borchetta ile tanıştı ve Swift onun yeni plak şirketi Big Machine Records ile sözleşme imzaladı.
Swift'in 2006 yılında bir kafede şarkı söylerken çekilmiş fotoğrafı.
Taylor Swift

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.
Biyografi Konusu: Taylor Swift nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
29 Nisan 2011       Mesaj #2
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Kariyeri:

Sponsorlu Bağlantılar
2006 - 2008: Taylor Swift:
Taylor Swift'in yayınladığı ilk tekli "Tim McGraw" şarkısıdır ve 2006 yılında yayınlanan bu tekli Billboard dergisinin Hot Country Songs listesinde altı numaraya kadar ulaştı. Swift'in kendi adını taşıyan albümü (aynı zamanda ilk albümü) 24 Ekim 2006 tarihinde yayınlandı. Albüm yayınlandığı ilk hafta 39.000 kopya satarak Billboard 200 listesinde üst sıralarda yer aldı. Swift'in ilk albümü Billboard Top Country Albums listesinde bir numara ve Billboard 200 listesinde de en yüksek beş numarada yer aldı. Albüm Top Country Albums listesinde toplam 24 kez bir numara oldu ve listede, listeden hiç çıkmadan, 91 hafta boyunca yer aldı.Taylor Swift albümünün bu başarısıyla, son on yıl içinde 20 haftadan daha uzun süre bir numarada kalan sanatçıların (The Dixie Chicks ve Carrie Underwood) arasına girmiş oldu. Swift "Tim McGraw" şarkısının müzik videosuyla 2007 CMT Müzik Ödülleri 'nde "Breakthrough Video of the Year" ödülünü kazandı. Swift'in bir anda bu kadar çok ilgi görmesi ve beğenilmesi üzerine "GAC Short Cuts" onunla 2006 yazında çeşitli canlı performanslardan ve röportajlardan oluşan kısa bir belgesel hazırladı. 15 Mayıs 2007'de Swift "Tim McGraw" şarkısıyla Akademi Country Müzik Ödülleri'nde performans sergiledi. Swift Soul2Soul 2007 turnesinde Tim McGraw ve Faith Hill'in açılış sanatçısı oldu. O daha önceleri de George Strait, Brad Paisley ve Rascal Flatts'in konserlerinde de açılış sanatçısı olarak yer almıştı. Taylor Swift albümünün ikinci teklisi "Teardrops on My Guitar" 24 Şubat 2007 tarihinde yayınlandı.Tekli yayınlandıktan sonra Billboard'ın Hot Country Songs listesinde en yüksek 2 numara ve Billboard Hot 100 listesinde de en yüksek 33 numarada yer aldı. Şarkı daha sonraları pop remix olarak düzenlenerek tekrar yayınlandı ve bu sefer Hot 100 listesinde 13., Pop 100 listesinde de 11. sıraya kadar yükseldi. Taylor Swift 2007 ekim ayında Nashville Songwriters Assn. Intl. tarafından Songwriter/Artist of the Year (Yılın Sözyazarı) seçildi ve bununla beraber Swift bu ödülü kazanan en genç sanatçı olma unvanını da almış oldu.Albümden çıkan üçüncü tekli Our Song, altı hafta boyunca Billboard country listesinde bir numarada kaldı. Ayrıca, yine Billboard dergisinin, Hot 100 listesinde en yüksek 16, Pop 100 listesinde ise 24 numarada yer aldı. 2007'nin sonlarına doğru Swift Sounds of the Season: The Taylor Swift Holiday Collection adında bir EP kaydetti. Taylor Swift 2008 Grammy Ödülleri'nde "En iyi yeni sanatçı" dalında aday gösterildi ancak ödülü Amy Winehouse kazandı. Picture to Burn albümünden dördüncü tekli olarak çıktı. 2008 baharında, şarkı Billboard Country müzik listesinde 3 numaraya kadar yükselmeyi başardı.

Sanatçının ilk albümünden yayınlanan son tekli "Should've Said No" oldu. Şarkı 19 Mayıs 2008'de yayınlandı ve Swift'in Hot Country Songs listesinde ikinci bir numaraya ulaşan şarkısı oldu. 2008 yazına gelindiğinde, Taylor Swift Beautiful Eyes isimli bir Ep yayınladı ve yalnızca Wal-Mart'larda satışa sunuldu. EP yayınlandığı ilk hafta 45.000 kopya sattı ve Billboard'ın Top Country Albums listesine 1 numaradan, Billboard 200 listesine ise 9 numaradan girdi. Beautiful Eyes'ın Top Country Albums listesine bir numaradan girdiği hafta "Taylor Swift" albümüde iki numarada yer alıyordu. Swift 1997'den beri Top Country Albums listesinin Top 2'sinde iki albümü olan ilk sanatçıdır. Taylor Swift 2008 ekiminde en çok satan rock gruplarından biri olan Def Leppard ile düet yaptı ve Nashville, Tennessee'de yaptıkları gösteri 2009'da DVD olarak yayınlandı.
2007 yılında Yahoo HQ'da yapılan performanstan bir görüntü.
421px Taylor Swift at Yahoo crop

2008 - 2010: Fearless:
Taylor Swift ikinci albümü Fearless'i ABD'de 11 Kasım 2008'de yayımladı. Albüm, ilk haftasında elde ettiği 592.304'lük satış rakamıyla Amerikan albüm listesine bir numaradan giriş yaptı. Bu, tarihte bir country müzik albümü için görülen sayılı başarılardan biridir. Albümün ilk teklisi "Love Story" 16 Eylül 2008'de yayımlandı. Şarkı ilk hafta dijital ortamda 129.000'lik satış rakamına ulaşırken, albüm de Billboard 200'de haftalarca bir numarada kaldı ve dijital ortamda 236.046'lık satış rakamına ulaştı, böylece tarihin en çok satan country müzik albümlerinden biri oldu. Albümden yayımlanan altı tekli Amerikan müzik listesine girmeyi başardı.

"Love Story", 12 Eylül 2008'de yayımlandı. Şarkı Swift'e geniş bir tanınırlık getirdi. Sözleri Romeo ve Juliet'e benzer bir formatta yazılan şarkının klibinde de Swift, Juliet'i oynadı. Şarkı on beş hafta boyunca Amerikan müzik listesinde kaldığı gibi, birçok kanalda da uzun süre yayımlandı.

Albümün ikinci teklisi "White Horse" olarak belirlendi. Tekli olarak 8 Aralık 2008'de yayımlanan bu şarkının videosu ilk olarak 7 Şubat 2009'da CMT kanalında gösterildi. Daha sonra da, 11 Nisan 2009 tarihinde ABD'deki Billboard Hot Country Songs listesinde bir numaraya yükseldi. Sanatçının, "Forever & Always" adlı şarkısıyla beraber bu şarkısını eski sevgilisi Joe Jonas'a yazdığı söylenmektedir. Fearless albümünde bulunan "Crazier" adlı parça "Hannah Montana: The Movie" filminin müzik albümünde yer edindi. Swift bu sayede Miley Cyrus ile arkadaş oldu. Öyle ki, 2009 Grammy Ödülleri'inde Cyrus ile beraber "Fifteen" adlı şarkıyı seslendirdiler.

Taylor Swift 2009 yılında Jonas Brothers'ın üç boyutlu ilk konser filmi olan Jonas Brothers: The 3D Concert Experience'de yer aldı. Film 27 Şubat 2009'da gösterime girdi. Filmde Jonas Brothers ve Taylor Swift dışında Demi Lovato'da yer aldı.
Albümün üçüncü teklisi "You Belong with Me" de 21 Nisan 2009'da yayımlandı. Şarkı başta Amerikan listeleri olmak üzere pek çok dünya listelerinde üst sıralarda yer aldı. Şarkı, elde ettiği liste başarılarının dışında Swift'e 52. Grammy Ödülleri'nde "Yılın Kaydı" ve "En İyi Kadın Pop Vokal Performansı" dallarında adaylık kazandırdı. Ayrıca Akademi Country Müzik Ödülleri'nde de yılın şarkısı olarak seçildi. Şarkının klip yönetmeni Roman White, klipte oynayan ve sanatçının aşık olduğu karakteri canlandıran isim ise Lucas Till'dir. Swift'in iki kişiyi canlandırdığı video klibi, 2009 MTV Video Müzik Ödülleri'nde "En İyi Kadın Sanatçı Videosu" ödülünü aldı.

Taylor Swift, 11 Kasım 2009'da CMA Ödülleri'nde Fearless ile "Yılın Albümü", "Love Story" ile de "Yılın En İyi Kadın Vokal Performansı" ödüllerini kazandı. Bunun yanında Swift, 2010'da düzenlenen 52. Grammy Ödülleri'nde sekiz adaylık aldı ve 31 Ocak 2010'da Los Angeles'ta yapılan törende "Yılın Albümü", "En İyi Country Albümü", "En İyi Country Şarkısı" ve "En İyi Kadın Country Performansı" olmak üzere dört Grammy ödülü kazandı.
Swift, 2009 yılının Nisan ayında ilk turnesi Fearless Tour'a başladı. Turne kapsamında yüz farklı yerde konser verilmesi planlandı. 5 Haziran 2010'da sona ermesi planlanan turnede Kellie Pickler ve Gloriana gibi isimler de yer almaktadır.
Taylor Swift, 2009'daki Fearless Turu kapsamında Portland'dayken.
771px Taylor Swift during Fearless Tour concert in Portland
Taylor Swift MTV VMA'de
450px Taylor Swift 2009 MTV VMA

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 4 üye beğendi.
🌘 🚀
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
23 Ocak 2013       Mesaj #3
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Taylor kişilik krizinde;
taylorav
Taylor kişilik krizinde;
Ünlü şarkıcı Taylor Swift, arka arkaya yaşadığı ilişkileriyle sürekli gündemde. Müzik piyasasının en çapkın kızı olan Swift, aşkla uğraşmaktan giysilerine özen gösteremiyor.

MARILYN ETKİSİ
Galalarda fazla çiçekli ve çocuksu kostümler giydiği için eleştirilen Taylor Swift, çareyi Marilyn Monroe'ya benzemekte bulmuş! Ancak şarkıcıda Monroe'nun havası yok.

LEYDİ OLMAK İSTİYOR
Amerika'nın eski first lady'lerinden Jackie Onassis de Taylor Swift'in ilham kaynakları arasında. Ancak Onassis'in ağır ve fazla ciddi giyim tarzı da 'pop prenses' Swift'e yakışmıyor.

ÇİZGİ FİLM SEVİYOR
Swift, çoğu zaman çizgi filmlerdeki karakterlerin renkli giysilerinden etkileniyor. Ancak bu kostümler de yaşına göre uyumsuz kalıyor.

FİLMLERE HAYRAN
Taylor Swift, verdiği röportajlarda gençlik dizilerini ve filmlerini severek takip ettiğini söylüyor. Taylor Swift, izlediklerinden de giyim konusunda etkileniyor.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Gerçekçi ol imkansızı iste...
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
2 Nisan 2014       Mesaj #4
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
13 Aralık 1989 doğumlu Amerikalı, Grammy ödüllü country pop şarkıcısı ve söz yazarı.

Gerçek Adı: Taylor Alison Swift
Doğum Yeri: Pennsylvania, ABD
Doğum Tarihi: 13 Aralık 1989

Hakkında:
- Müzikal kariyeri 2006 yılında kendi ismini taşıyan ilk stüdyo albümünü yayınlamasıyla başladı.
- 2008 yılında piyasaya sürülen "Fearless" adlı albümle 2010 Grammy Ödülleri'nde "yılın albümü" ve "en iyi country albümü" ödüllerini kazandı.
- 2010'da çıkan üçüncü albümü "Speak Now" ilk haftasında bir milyonun üzerinde satış rakamına ulaştı ve albümde bulunan on dört şarkının tümü Billboard Hot 100 Listesi'nde yer buldu.
- "CSI: Crime Scene Investigation" dizisinde küçük bir rol aldı.
- 52. Grammy Ödülleri'nde 8 dalda adaylık elde etti ve "en iyi albüm" ödülü de dahil olmak üzere 4 ödüle layık görüldü.

İlk Albüm: Taylor Swift
İlk Single: Tim McGraw

karnaval.com
🌘 🚀

Benzer Konular

14 Eylül 2012 / KisukE UraharA Edebiyat ww
19 Temmuz 2012 / BrookLyn Edebiyat
11 Ağustos 2015 / Jumong Ünlülerin Fotoğrafları