Arama

Fabrikasyon Üretimler - Tek Mesaj #2

Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
10 Eylül 2006       Mesaj #2
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
yerli üretim insansız uçaklar
iki bataryadan oluşan 48 adet Harpy 2 adlı insansız hava araçları sistemini de ihtiyaç olmadığı gerekçesiyle İsrail’in IAI firmasından satın alınması kararından vazgeçtiğini yazdı. 2005’te emekli olan Orgeneral İbrahim Fırtına’nın yerine atanan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert’in Harpy II sistemlerine ihtiyaç olmadığını bildirmesi üzerine bu sistemlerin satın alınmasından vazgeçildiğini bildirdi.onun yerine yerli üretim insansız uçaklar için dügmeye basıldı. (28 Şubat 2006)


hollandaya yerli üretim stenger füzeleri
holondaya amerikan füzeleri(akıllı füze) olarak bilinen karadan havaya savunma amaçlı füzeler sattık.


....................................................
Türk savunma sanayiinin güçlendirilmesi ve gelişmesine önemli katkı sağlayan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş'nin (TAI), işbirliği yaptığı dev havacılık şirketleri arasına İtalyan ALENİA firması da katıldı. Edinilen bilgiye göre, TAI ile İtalyan ALENIA firması arasında iki önemli savunma projesinde işbirliği anlaşması imzalandı.

İki ülke askeri ve savunma şirketlerinin yetkililerinin biraraya geldiği toplantılarda imzalanan ortak anlaşma, ATR72-500 uçaklarının deniz karakol uçağına dönüştürülmesi "Meltem III" programı sözleşmesi ile programın ofseti kapsamında B787 uçaklarının "Yatay Stabilize-Gövde Kaplama",
"Kargo Kompartman Ayırma Paneli" ve "Elevatör" asemlerinin TAI tesilerinde üretilmesini öngörüyor. Yapılan anlaşmalarla TAI'nin üstlendiği proje 2 yıllık bir süre içerisinde TAI'ye 235 milyon dolarlık iş katkısı sağlayacak.