Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
11:44, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Cumartesi, 06 Aralık 2025 - 11:44
Arama
MaviKaranlık Forum
Çin'in yemek kültürü hakkında bilgi verir misiniz?
-
Tek Mesaj #2
Teusa
Ziyaretçi
25 Mayıs 2011
Mesaj
#2
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir
adlı kullanıcıdan alıntı
çinin mutfağını bulabilirmisiniz
Dünyada en çok begenilen mutfaklarin basinda gelen Çin Mutfagi 5000 yasindadir.Celestial Imparatorlugu'ndan bu yana Çin mutfagi
Çinlilerin kültürlerinin ve tarihlerinin bir göstergesi olmustur.
Bakımlıyız.Com -
Çin'in Yemek Kültürü
Çinlilerin kendilerine özgü yemek pisirme
hazirlama ve servis yapma yöntemleri vardir.Pisirme teknikleri olarak buharda
haslama ve stir fry'dir.
Çin mutfaginda kullanilan pisirme teknikleri genellikle iki asamalidir.
En büyük
özelligi
yemeklerin çabuk pisirilmesidir.Çok yüksek ateste ve Wok denilen tavalarda pisirilir.
Çin yemeklerinde kullanilan ana malzeme
pirinçtir
. En basit malzemelerden biri de soya fasulyesidir(Cho-you).
Yemekler genellikle lokma büyüklügündedir.Yemek çabuk pisirildigi için besin degerleri ölmez ve sebzeler gevrek kalir.
Çin mutfaginda ekmek de yoktur
ekmek yerine yemeklere
buharda pismis pirinç eslik eder. Yemek süresince genellikle çay içilir. Önemli yemek davetlerinde ise pirinç sarabi sunulur.
Yemeklerde soya yagi kullanildigi ve genelde sebze agirlikli oldugu için saliga en
faydali
mutfaklardan biridir.Çok çesitli baharat ve soslarla degisik ve hos aromali tatlar yaratilir.
Pisirilen tüm yemekleri Çin'in her bölgesinde
rahatlikla
bulabilirsiniz.
Kuzey Çin' de Pekin dahil olarak bütün baharatlarla tatlandirilmis
lezzetli yemekler
Nankin
Sankay ve Çin'in orta bölümünde; Szechuan
daha tatli tadlarla pisirilen yemekler
Canton bölgesi ise Çin'in gastronomi üzerine merkezidir.
Yemeklerde genellikle pirinç sarabi içilir. Yemeklerden sonra ise yasemin çayi veya yesil çay içilir. Çayin tarihi ise M.Ö. 2000 yillarina kadar uzanir.
Tatli çesitleri de oldukça fazladir. Tatlilar alisik oldugunuz gibi degil
meyveyle hazirlanmis hafif tatlilar seklindedir.
Çin'in disinda Çin yemeklerini orjinal olarak pisirmek zordur. Ancak tadi yakalayabilmek için pirinç
soya fasulyesi
baharatlar
zencefil
beyaz ve siyah mantarlar
tursular ve makarnalar kullanilabilir.
Kisa kisa..
Wok Tencere:
Isiyi içinden disa dogru hizli bir sekilde ileten ve yayvan sekilde özel bir tava-tenceredir.
Stir Fry (Karistir-kizart):
Küçük parçalar halinde kesilen malzemelerin önce kizgin derin yagda kizartilip
süzüldükten sonra diger ek malzemeler ve soslar ile pisirilmesidir.
Susam Yagi:
Susamdan elde edilen koyu renkteki yagdir.
Oyster Sos:
Koyu renkte istiridye
soya sos ve
deniz
tuzundan elde edilen bir sostur.
Pirinç Sarabi:
Pirincin fermantasyonundan sonra elde edilen saraptir.
Soya Sos:
Soya fasulyesinin
bugday
maya ve tuz ile fermantasyonundan elde edilir
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Cevapla
Kapat
Saat: 11:44
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...