Arama


Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
28 Mayıs 2011       Mesaj #2
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

fazla zamanınızı almadan hemen bir soru sormak istiyorum ben gıda teknolojisi öğrencisiyim ve sınav sorumuzun bir tanesinde HACCP takımı kimlerden oluşur ? diye bir sorumuz vardı ve ben yanıt veremedim bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim

HACCP TAKIMI VE GöREVLERİ

1. Üretim Müdürü :


- Toplantı düzenlenmesi ve yönetimi;
- HACCP sisteminin doğru uygulanmasının sağlamak
- HACCP çalışmalarına katılmak.

2. Üretim ve Kalite Kontrol Mühendisleri :

- Proses akış şemasının hazırlamak ve doğrulamak,
- CCPleri belirlemek
- Kontrol paremetrelerini ve limitlerini belirlemek
- önleyici faaliyetlerin belirlemek ve uygulanmasının sağlamak
- HACCP dokümantasyonunu oluşturmak, kayıtları tutmak
- HACCP sisteminin etkinliğini doğrulamak

3. Diğer Uzmanlar (Satın alma görevlisi, teknik uzman, laborant ve operatörler):

- Ürün ile ilgili tehlikelerin belirlenmesi ve giderilmesi çalışmalarında HACCP takımına katılmak ve tehlikelerin giderilmesini sağlamada yardımcı olmak
- Hammadde ve yardımcı malzeme alınmasında, proses basamaklarında ve ambalajlama faaliyetleri hakkında ekibe bilgi vermek.

Özetlersek;

HCCP Takımı
  • Üretim Müdürü
  • Üretim ve Kalite Kontrol Mühendisleri
  • Diğer Uzmanlar (Satın alma görevlisi, teknik uzman, laborant ve operatörler)
Kaynak
Sen sadece aynasin...