Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı fazla zamanınızı almadan hemen bir soru sormak istiyorum ben gıda teknolojisi öğrencisiyim ve sınav sorumuzun bir tanesinde HACCP takımı kimlerden oluşur ? diye bir sorumuz vardı ve ben yanıt veremedim bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim
HACCP TAKIMI VE GöREVLERİ
1. Üretim Müdürü :
- Toplantı düzenlenmesi ve yönetimi;
- HACCP sisteminin doğru uygulanmasının sağlamak
- HACCP çalışmalarına katılmak.
2. Üretim ve Kalite Kontrol Mühendisleri :
- Proses akış şemasının hazırlamak ve doğrulamak,
- CCPleri belirlemek
- Kontrol paremetrelerini ve limitlerini belirlemek
- önleyici faaliyetlerin belirlemek ve uygulanmasının sağlamak
- HACCP dokümantasyonunu oluşturmak, kayıtları tutmak
- HACCP sisteminin etkinliğini doğrulamak
3. Diğer Uzmanlar (Satın alma görevlisi, teknik uzman, laborant ve operatörler):
- Ürün ile ilgili tehlikelerin belirlenmesi ve giderilmesi çalışmalarında HACCP takımına katılmak ve tehlikelerin giderilmesini sağlamada yardımcı olmak
- Hammadde ve yardımcı malzeme alınmasında, proses basamaklarında ve ambalajlama faaliyetleri hakkında ekibe bilgi vermek.
Özetlersek;
HCCP Takımı - Üretim Müdürü
- Üretim ve Kalite Kontrol Mühendisleri
- Diğer Uzmanlar (Satın alma görevlisi, teknik uzman, laborant ve operatörler)
Kaynak