Arama


_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
30 Mayıs 2011       Mesaj #3
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
YOĞURT
MsXLabs.org & Morpa Genel Kültür Ansiklopedisi

Sütün belli bir sıcaklık derecesinde mayalanmasıyla elde edilen, beyaz, koyu kıvamlı ve protein değeri yüksek bir yiyecek. İnek, koyun, keçi ya da manda sütünden yapılır. Önce süt iyice kaynatılır. Daha sonra ılık bir hâle gelinceye kadar bekletilir ve içine maya olarak bir miktar yoğurt katılır. Mayalanmayı sağlayan, bazı mikroorganizmalardır. Yoğurdun bakterileri öldürücü bir özelliği de vardır. Ayrıca sindirimi de kolaylaştıran yoğurt, proteinden başka, yağ ve karbonhidrat bakımından da zengindir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.