Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
02:17, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Pazar, 28 Nisan 2024 - 02:17
Arama
MaviKaranlık Forum
Lahana Turşusu Tarifi
-
Tek Mesaj #2
DERUNİ
Ziyaretçi
10 Haziran 2011
Mesaj
#2
Ziyaretçi
LAHANA TURŞUSU TARİFİ
Malzemeler
(5 litrelik cam kavanoz için)
3 kg. beyaz lahana
1.5 su bardağı üzüm sirkesi
3 tepeli yemek kaşığı kaya tuzu( salamuralık)
1 avuç nohut
1 yemek kaşığı şeker
5-6 iri diş sarmısak
Ayrıca doğranmış lahanayı ovmak için 2 yemek kaşığı tuz
LAHANA TURŞUSU NASIL YAPILIR
Öncelikle besmele çekmeyi sakın unutmayın.Besmelesiz yapılan şeylerin lezzetli olmadığına inanıyorum.
Lahanayı akşamdan istediğiniz büyüklükte doğrayın
üzerine iki kaşık tuzu atıp harmanlayın
Üzerini örtüp sabaha kadar bekletin
Sabahleyin lahanaların içine sarmısakları ikiye veya üçe bölüp atın.Arzuya göre havuçta atabilirsiniz.
Yeniden karıştırıp,kaynar suyla çalkaladığınız ve dibine nohut attığınız cam kavanoza lahanaları sıkıştırarak bastırınız.Dibinde biriken lahananın suyunu turşuya katmayın ki turşu ağırlaşmasın
Üzerine sirke ve ağzını kapatacak kadar suyu koyup 20 dakika kadar bekletiniz.Bu işlemi lahanayı ovduğumuz tuzun suya çıkması ve tuz ayarını daha iyi yapabilmek için uyguluyoruz
Bu süre sonunda kavanozdaki suyu bir kaba süzüyoruz.(lahanalar kavanozda kalacak)
Şimdi tuz ayarını yapabiliriz
Bu suya tuzu şekeri katıp karıştırıyoruz.Elinizle karıştıracaksanız,elinizin temiz olmasına dikkat edin ki turşuda bakteri üremesin.
Hazırladığımız suyu yavaşça lahanaların üzerine dökün.Hava boşluğu kalmamasına dikkat edin.
Ağzına temiz bir poşet geçirin ve kapağını sıkıca kapatın.
Güneş almayan bir yerde ortamın sıcaklığına göre 2 veya 3 hafta kapağını açmadan bekletin.
Turşuyu açtıktan sonra mutlaka serin bir yerde bekletin ki ağırlaşma olmasın.
LAHANALARI NEDEN TUZLA OVUYORUZ?
Arkadaşlar malumunuz,lahana ilk haliyle doğranıp basılmaya çalışıldığında çok yer kaplıyor.Turşu olgunlaşmaya başlayınca da kavanozda bir sürü boşluk kalıyor.Bu yüzden akşamdan tuzlayıp bekletiyoruz ki kavanoza rahat ve daha çok lahana basabilelim.
Ayrıca bu yöntemle,acımsı lahanaların acı suyuda gidiyor.
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Bu mesajı
2
üye beğendi.
Cevapla
Kapat
Saat: 02:17
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...