"Bunların hangisi görüşlerine daha yakın? 1 numara - Eşcinsellik toplum tarafından kabul edilmesi gereken bir hayat biçimidir. YA DA 2 numara - Eşcinsellik toplum tarafından kabul edilmemesi gereken bir hayat biçimidir." sorusuna 1 cevabı verenlerin ülkelere göre yüzde oranları (2007):
██ %81 - %90 ██ %71 - %80 ██ %61 - %70 ██ %51 - %60 ██ %41 - %50 ██ %31 - %40 ██ %21 - %30 ██ %11 - %20 ██ %1 - %10 ██ Bilgi yok
"Bunların hangisi görüşlerine daha yakın? 1 numara - Eşcinsellik toplum tarafından kabul edilmesi gereken bir hayat biçimidir. YA DA 2 numara - Eşcinsellik toplum tarafından kabul edilmemesi gereken bir hayat biçimidir."
"Aslında bize benzemeyeni yok sayan, görmek istemeyen, kabul etmeyen ve biraz narsist bir toplumuz."
"Yabancı ülkede Türkiye namına memuriyet veya görev üstlenmiş olup da bundan dolayı bir suç işleyen kimse, bu fiile ilişkin olarak yabancı ülkede hakkında mahkûmiyet hükmü verilmiş bulunsa bile, Türkiye'de yeniden yargılanır."
"Vatan hizmeti, her Türk'ün hakkı ve ödevidir."
"Eşcinsel olduğunu beyan edenlerden kesinlikle durumunu belgelemek maksadıyla fotoğraf veya görüntü istenmemektedir. Kişi fotoğraf veya görüntü getirse dahi bunlar askerliğe elverişlilik kararında dikkate alınmamaktadır. TSK’nın bu tarz fotoğrafları arşivlediği iddiası da kesinlikle doğru değildir."
"Sevgilim adına mücadele etme konusunda çok sayıda kuruluşun desteğini gördüm. Olayda yaralanan Ümmühan Hanım’da davayı açarak bize çok yardımcı oldu. Kendisine teşekkür ediyorum. Sevgilim Ahmet Yıldız’ın katillerinin yaralanmamış olması hayret vericidir. Ailesinin ölüm tehditlerinde bulunduğunu birlikte savcılığa giderek bildirmiştik. Bir eşcinsel ayrımcılığı yaşadığımızı düşünüyorum. Benim sevgilim, bayan olsaydı durum böyle olmazdı. Ancak bu da benim tercihim kimseyi ilgilendirmez."
"Bana ne olması gerektiğine geleneklerin ne diyeceğini gayet iyi biliyorum."
"Öldürülenler kardeşimizdir nefret cinayetlerinin hesabını soracağız" diye pankart açıp slogan atmış, grup adına basın açıklaması yapan Ebru Kırancı, "Gündelik yaşamda çoğu kez ezilmeye maruz kalan bizler, nefret cinayetlerine kurban gitmeye devam ediyoruz. Bugün bunlara bir yenisi daha eklendi. 'Batu' isimli arkadaşımız eski sevgilisi tarafından boğazı kesilerek öldürüldü. Bu cinayet nefret cinayetidir. Öldürülenler kardeşimizdir, nefret cinayetlerinin hesabını soracağız."
"Hayatımda hiç böyle bir sahne görmedim. Adam bir bıçak darbesiyle boğazını kesti. Bir an da yere yığılan travestinin boğazından kan fışkırıyordu. Saldırgan caddeden aşağıya doğru kaçmaya başladı. Bu sırada olayı uzaktan gören motorize ekipler şahsı kıskıvrak yakaladı."
"Hükümetin başı olarak gay, lezbiyen, biseksüel ve transseksüel haklarının insan hakları olduğunu bizzat ve açıkça belirtmeniz arzu edilen bir şeydir."
"Farklı cinsel tercihler dediğinde bir duvarla karşılaşıyorsunuz. Homofobiğin nasıl bir sapkın yaklaşım olduğunu görüyoruz. Militarizmin izin verdiği kadar yaşam alanını asla kabul etmiyoruz. Özgürlükçü bir siyasete davet ediyoruz. Medyanın da cinsiyetci tavırları sorgulaması lazım. Kabullenilmiş çaresizliği kabullenmememiz lazım. Eşitlik her türlü özgürlüğün ön koşuludur. Farklı cinsiyetlerle ilgili düzenlemeler Anayasa değişikliğinde yer almalı. Bununla ilgili ilk adımın atılabileceğini düşünüyorum."
"Savcıların ve mahkemelerin bu nefret dolu saldırılara maruz kalanların örgütlerini kapatmak yerine onlara adelet sağlama yerine bu suçları soruşturma zamanı gelmedi mi?"
"Herkesin bir gerçeği var. Biz sayın Bakan'ın ne olduğunu araştırıyor muyuz? Sayın Bakan'ın sülalesinin, ailesinin geçmişinde ne tür ilişkiler var diye bakıyor muyuz? İnsanlar kendi tercihlerinden dolayı baskı altına alınmayı, taciz edilmeyi, öldürülmeyi hakediyorlar mı? Bunun sebebi kim olacak? Bunu söylemek bir bakana, bir anneye yakışıyor mu? Üzüntü duydum. Eşcinsellik bir hastalık değildir. Dünyanın hiçbir yerinde hastalık olduğu kabul edilmiyor. Türkiye'de de uzmanlar bunun bir hastalık olmadığını söylüyorlar."
"Eşcinseller kuvvet komutanı olabilir mi?"
"Olabilir, eşcinselliğin bir hastalık olmadığı bilinmeli."
"Yarın savcılığa gidip hesaplaşalım. Bir tane gazeteci adı versin beynime kurşun sıkarım. Senin için de homoseksüel diyorlar, ne diyorsun? Yarın savcılıktan telefon tutanaklarımı alıp gözüne sokacağım senin."
"Maksadını aşan sözlerim için özür dilerim. Eşcinsel haklarına desteğim artarak devam edecektir. Çok üzgünüm."