Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #1631

_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
25 Temmuz 2011       Mesaj #1631
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Ömerli'de çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu

651152 detay?1311574277

Mardin'de ikisinin tayini çıktığı için korucubaşı tarafından yemeğe davet edilen ve köylülerle de helalleşen 3 asker, köyün üst tarafındaki tepede bulunan 3.5 kilometre mesafedeki karakola gitmek için askeri araçla yola çıktıklarında terör örgütü PKK mensuplarınca pusuya düşürüldü.


Uzun namlulu silahlarla açılan ateşe askerler de karşılık verdi. Ancak yaklaşık 15 dakika süren çatışmada 2 astsubay ve 1 uzman çavuş şehit oldu. Silah seslerinin duyulması üzerine karakoldan hemen bölgeye takviye ekipleri gönderildi ve kaçan teröristlerin yakalanması için hava destekli operasyon başlatıldı. Hain saldırıda sadece araca isabet eden kurşun sayısının 30 olduğu öğrenildi.
Şehitlerden ikisi de Gaziantepli olan Astsubay Başçavuş Erhan Gül'ün (37) tayininin Tokat'a, Uzman Çavuş Ali Öztürk'ün (22) tayininin Balıkesir'e çıktığı, ikisinin de bu sabah memleketlerine yola çıkmayı planladığı, ancak saatler kala şehit olduğu ortaya çıktı. Kırıkkaleli şehit Astsubay Başçavuş Sadık Güllü'nün (38) ise bir yıl sonra emekli olmaya hazırlandığı, 1 hafta önce Çanakkale'den Mardin'e tayin edildiği belirtildi.

ASKERİ ARACA 30 KURŞUN
Türkiye'de 10 gün önce Diyarbakır'da şehit olan 13 askerin yasını tutarken, bir acı haber de Mardin'den geldi. Ömerli ilçesine 17 kilometre uzaklıktaki 50 haneli İkipınar köyünün üst kısmındaki Jandarma Karakolu'nda görev yapan Astsubay Başçavuş Erhan Gül ile Uzman Çavuş Ali Öztürk'ün tayinlerinin çıkması üzerine köydeki korucubaşı, askerleri yemeğe davet etti.

Aynı zamanda köylülerle vedalaşma ve helalleşme için bir fırsat olacağı düşüncesiyle Astsubay Gül, Uzman Çavuş Öztürk ve Astsubay Başçavuş Sadık Güllü, birlikte yemeğe katıldı. Köylüler ve korucuların da geldiği evde yemek yenildikten sonra askerler helallik alıp köyün üst tarafındaki karakola gitmek üzere yola çıktı. Ancak yaklaşık 1.5 kilometre sonra saat 23.40 sıralarında askerler teröristler tarafından pusuya düşürüldü. Uzun namlulu silahlarla açılan ateşe askerler de karşılık verdi. Yaklaşık 15 dakika süren çatışmada 3 asker ağır yaralandı. Silah seslerini duyan karakoldaki askerlerin takviye olarak gelmesiyle teröristler karanlıktan faydalanarak kaçtı. Askeri helikopterle Diyarbakır Askeri Hastanesi'ne kaldırılan 2 astsubay ile uzman çavuş şehit oldu. Sadece askeri araca 30 kurşun isabet ettiği öğrenildi.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI
Teröristlerin yakalanması için bölgede Jandarma Özel Harekat Timleri, eğitilmiş komando ve geçici köy korucularının katıldığı, hava destekli operasyon başlatıldı. Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı da acı olayla ilgili soruşturma başlattı. Savcılık talimatıyla köye giriş çıkışlar kapatıldı. Savcılık, askerleri yemeğe davet eden köylülerin PKK'lılar ile bağlantıları olup olmadığını ve askerlerin planlı bir pusuya düşürülüp düşürülmediği inceliyor.

EŞİ VE KIZINI GÖNDERDİ, BUGÜN DE KENDİ GİDECEKTİ
Şehit Astsubay Başçavuş Erhan Gül'ün (38) tayininin Tokat'a çıktığı, bu sabah (pazar) memleketi Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki ailesinin yanına izne gideceği, ardından da yeni görev yerinde başlayacağı belirtildi. Eşi Zeynep ve 5 yaşındaki kızı Azra'yı önceden ailesinin yanına gönderen Erhan Gül'ün 2 erkek kardeşinden birinin Tekirdağ Çerkezköy'de uzman çavuş, birinin Artvin'de jandarma astsubay olarak görev yaptığı öğrenildi. Acılı haberi saat 06.00 sıralarında alan baba Duran Gül ile anne Beşire Gül ise gözyaşlarına boğuldu.

BUGÜN YOLUNU GÖZLÜYORLARDI, ŞEHİT HABERİ GELDİ
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ali Öztürk'ün (22) acı haberi Gaziantep'in Oğuzeli ilçesine bağlı Aşağıyeniyapan köyünde yaşayan 5 çocuk sahibi Muzaffer ve Belkıs Öztürk çifti ile yakınlarını yasa boğdu. Şehit uzman çavuşun tayininin Balıkesir'e çıktığı ve bu sabah (pazar) Mardin'deki birliğinden ayrılacağı belirtildi. Acılı baba Muzaffer Öztürk (50), artık terörün bitmesini isteyip "Vatan sağ olsun. Ama artık devlet bu işe bir çözüm bulsun. Her gün bir ailenin ocağı sönüyor. Çaresi neyse, artık o yapılsın" dedi.

Oğlu ile 2 gün önce telefonla görüştüğünü anlatan Öztürk, "Ömerli'de 4 yıldır görev yapıyordu. İlk görev yeriydi. Tayini Balıkesir'e çıkmıştı. Biz de sevinmiştik. Balıkesir'e gitmeden önce Gaziantep'e geleceğini söyleyip, 'Beni merak etmeyin, çok iyiyim' dedi. Yolunu gözlüyorduk, şehit haberi geldi" diye gözyaşı döktü.

EMEKLİLİĞİ BEKLERKEN ŞEHİT OLDU
Evli ve 2 erkek çocuk babası şehit Astsubay Başçavuş Sadık Güllü'nün Kırıkkale'deki ailesi acıya boğuldu. Nefes darlığı çeken ve haberi duyunca fenalaşıp hastaneye kaldırılan baba Ali Güllü (70), oğluyla bir yıldır görüşemediğini belirterek, oğlunun izne ayrılarak, yanına geleceği sırada 1 hafta önce Mardin'e görevli gittiğini söyledi. 2 gün önce telefonla konuştuklarını belirten acılı baba, ''Oğlum gitme' dedim. O da bana, 'Baba, korkma burası güvenli, bir şey olmaz' dedi. Görevi olduğu için gitti, yavrum şehit düştü'' dedi. Acılı anne Zeynep Güllü ise, ''Allah belalarını versin. Sana nasıl kıydılar'' diye gözyaşı döktü. Şehit Güllü'nün iki kardeşinin de asker olduğu, Çanakkale'den 1 hafta önce Mardin'e tayininin çıktığı ve gelecek sene emekli olmaya hazırlandığı öğrenildi.

Şehidin akrabası ve eşi de asker olan Ağrılı Ayşegül Güllü, "Yıllardır Türk ve Kürtler birbirine düşürülmek isteniyor. Ben Ağrılıyım ve bu teröristler bizi temsil etmiyor. Bunlar Türk ve Kürt halkını birbirine düşürmek istiyor. Bu acı artık sona ersin" dedi.

PKK'LILAR KÖYÜ DAHA ÖNCE DE BASMIŞ
Terör örgütü ilk toplu katliamını olayın yaşandığı İkipınar köyüne 3 kilometre uzaklıktaki Pınarcık köyünde yapmıştı. 20 Haziran 1987'de yaşanan olayda 16'sı çocuk 30 sivil hayatını kaybetmişti. Bölgede saldırıların artması üzerine İkipınar ve Pınarcık köylerine hakim konumdaki yüksek tepeye jandarma karakolu kurulmuştu.

1999'da İkipınar köyünü basan teröristlerin geçici köy korucuları Hüseyin Gündüz ve Ramazan Aykal'ı şehit ettikleri belirtildi.

Mehmetçiğin köy halkı tarafından çok sevildiği, sürekli yardım götürdüğü öğrenildi. "Nikah Şahidim Mehmetçik Olsun" kampanyası çerçevesinde 5 çiftin nikahlarının kıyılmasını sağlayan askerlerin, köy halkına da gıda paketleri dağıttığı belirtil
di.


HaberTürk

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.