Arama

Medya Haber - Sayfa 164

Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 660.596 Cevap: 1.864
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
25 Temmuz 2011       Mesaj #1631
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Ömerli'de çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu

Sponsorlu Bağlantılar
651152 detay?1311574277

Mardin'de ikisinin tayini çıktığı için korucubaşı tarafından yemeğe davet edilen ve köylülerle de helalleşen 3 asker, köyün üst tarafındaki tepede bulunan 3.5 kilometre mesafedeki karakola gitmek için askeri araçla yola çıktıklarında terör örgütü PKK mensuplarınca pusuya düşürüldü.


Uzun namlulu silahlarla açılan ateşe askerler de karşılık verdi. Ancak yaklaşık 15 dakika süren çatışmada 2 astsubay ve 1 uzman çavuş şehit oldu. Silah seslerinin duyulması üzerine karakoldan hemen bölgeye takviye ekipleri gönderildi ve kaçan teröristlerin yakalanması için hava destekli operasyon başlatıldı. Hain saldırıda sadece araca isabet eden kurşun sayısının 30 olduğu öğrenildi.
Şehitlerden ikisi de Gaziantepli olan Astsubay Başçavuş Erhan Gül'ün (37) tayininin Tokat'a, Uzman Çavuş Ali Öztürk'ün (22) tayininin Balıkesir'e çıktığı, ikisinin de bu sabah memleketlerine yola çıkmayı planladığı, ancak saatler kala şehit olduğu ortaya çıktı. Kırıkkaleli şehit Astsubay Başçavuş Sadık Güllü'nün (38) ise bir yıl sonra emekli olmaya hazırlandığı, 1 hafta önce Çanakkale'den Mardin'e tayin edildiği belirtildi.

ASKERİ ARACA 30 KURŞUN
Türkiye'de 10 gün önce Diyarbakır'da şehit olan 13 askerin yasını tutarken, bir acı haber de Mardin'den geldi. Ömerli ilçesine 17 kilometre uzaklıktaki 50 haneli İkipınar köyünün üst kısmındaki Jandarma Karakolu'nda görev yapan Astsubay Başçavuş Erhan Gül ile Uzman Çavuş Ali Öztürk'ün tayinlerinin çıkması üzerine köydeki korucubaşı, askerleri yemeğe davet etti.

Aynı zamanda köylülerle vedalaşma ve helalleşme için bir fırsat olacağı düşüncesiyle Astsubay Gül, Uzman Çavuş Öztürk ve Astsubay Başçavuş Sadık Güllü, birlikte yemeğe katıldı. Köylüler ve korucuların da geldiği evde yemek yenildikten sonra askerler helallik alıp köyün üst tarafındaki karakola gitmek üzere yola çıktı. Ancak yaklaşık 1.5 kilometre sonra saat 23.40 sıralarında askerler teröristler tarafından pusuya düşürüldü. Uzun namlulu silahlarla açılan ateşe askerler de karşılık verdi. Yaklaşık 15 dakika süren çatışmada 3 asker ağır yaralandı. Silah seslerini duyan karakoldaki askerlerin takviye olarak gelmesiyle teröristler karanlıktan faydalanarak kaçtı. Askeri helikopterle Diyarbakır Askeri Hastanesi'ne kaldırılan 2 astsubay ile uzman çavuş şehit oldu. Sadece askeri araca 30 kurşun isabet ettiği öğrenildi.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI
Teröristlerin yakalanması için bölgede Jandarma Özel Harekat Timleri, eğitilmiş komando ve geçici köy korucularının katıldığı, hava destekli operasyon başlatıldı. Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı da acı olayla ilgili soruşturma başlattı. Savcılık talimatıyla köye giriş çıkışlar kapatıldı. Savcılık, askerleri yemeğe davet eden köylülerin PKK'lılar ile bağlantıları olup olmadığını ve askerlerin planlı bir pusuya düşürülüp düşürülmediği inceliyor.

EŞİ VE KIZINI GÖNDERDİ, BUGÜN DE KENDİ GİDECEKTİ
Şehit Astsubay Başçavuş Erhan Gül'ün (38) tayininin Tokat'a çıktığı, bu sabah (pazar) memleketi Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki ailesinin yanına izne gideceği, ardından da yeni görev yerinde başlayacağı belirtildi. Eşi Zeynep ve 5 yaşındaki kızı Azra'yı önceden ailesinin yanına gönderen Erhan Gül'ün 2 erkek kardeşinden birinin Tekirdağ Çerkezköy'de uzman çavuş, birinin Artvin'de jandarma astsubay olarak görev yaptığı öğrenildi. Acılı haberi saat 06.00 sıralarında alan baba Duran Gül ile anne Beşire Gül ise gözyaşlarına boğuldu.

BUGÜN YOLUNU GÖZLÜYORLARDI, ŞEHİT HABERİ GELDİ
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ali Öztürk'ün (22) acı haberi Gaziantep'in Oğuzeli ilçesine bağlı Aşağıyeniyapan köyünde yaşayan 5 çocuk sahibi Muzaffer ve Belkıs Öztürk çifti ile yakınlarını yasa boğdu. Şehit uzman çavuşun tayininin Balıkesir'e çıktığı ve bu sabah (pazar) Mardin'deki birliğinden ayrılacağı belirtildi. Acılı baba Muzaffer Öztürk (50), artık terörün bitmesini isteyip "Vatan sağ olsun. Ama artık devlet bu işe bir çözüm bulsun. Her gün bir ailenin ocağı sönüyor. Çaresi neyse, artık o yapılsın" dedi.

Oğlu ile 2 gün önce telefonla görüştüğünü anlatan Öztürk, "Ömerli'de 4 yıldır görev yapıyordu. İlk görev yeriydi. Tayini Balıkesir'e çıkmıştı. Biz de sevinmiştik. Balıkesir'e gitmeden önce Gaziantep'e geleceğini söyleyip, 'Beni merak etmeyin, çok iyiyim' dedi. Yolunu gözlüyorduk, şehit haberi geldi" diye gözyaşı döktü.

EMEKLİLİĞİ BEKLERKEN ŞEHİT OLDU
Evli ve 2 erkek çocuk babası şehit Astsubay Başçavuş Sadık Güllü'nün Kırıkkale'deki ailesi acıya boğuldu. Nefes darlığı çeken ve haberi duyunca fenalaşıp hastaneye kaldırılan baba Ali Güllü (70), oğluyla bir yıldır görüşemediğini belirterek, oğlunun izne ayrılarak, yanına geleceği sırada 1 hafta önce Mardin'e görevli gittiğini söyledi. 2 gün önce telefonla konuştuklarını belirten acılı baba, ''Oğlum gitme' dedim. O da bana, 'Baba, korkma burası güvenli, bir şey olmaz' dedi. Görevi olduğu için gitti, yavrum şehit düştü'' dedi. Acılı anne Zeynep Güllü ise, ''Allah belalarını versin. Sana nasıl kıydılar'' diye gözyaşı döktü. Şehit Güllü'nün iki kardeşinin de asker olduğu, Çanakkale'den 1 hafta önce Mardin'e tayininin çıktığı ve gelecek sene emekli olmaya hazırlandığı öğrenildi.

Şehidin akrabası ve eşi de asker olan Ağrılı Ayşegül Güllü, "Yıllardır Türk ve Kürtler birbirine düşürülmek isteniyor. Ben Ağrılıyım ve bu teröristler bizi temsil etmiyor. Bunlar Türk ve Kürt halkını birbirine düşürmek istiyor. Bu acı artık sona ersin" dedi.

PKK'LILAR KÖYÜ DAHA ÖNCE DE BASMIŞ
Terör örgütü ilk toplu katliamını olayın yaşandığı İkipınar köyüne 3 kilometre uzaklıktaki Pınarcık köyünde yapmıştı. 20 Haziran 1987'de yaşanan olayda 16'sı çocuk 30 sivil hayatını kaybetmişti. Bölgede saldırıların artması üzerine İkipınar ve Pınarcık köylerine hakim konumdaki yüksek tepeye jandarma karakolu kurulmuştu.

1999'da İkipınar köyünü basan teröristlerin geçici köy korucuları Hüseyin Gündüz ve Ramazan Aykal'ı şehit ettikleri belirtildi.

Mehmetçiğin köy halkı tarafından çok sevildiği, sürekli yardım götürdüğü öğrenildi. "Nikah Şahidim Mehmetçik Olsun" kampanyası çerçevesinde 5 çiftin nikahlarının kıyılmasını sağlayan askerlerin, köy halkına da gıda paketleri dağıttığı belirtil
di.


HaberTürk


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
26 Temmuz 2011       Mesaj #1632
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Marmara Denizi'nde saat 20.57'de 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli ve Bursa'da da hissedildi.

Sponsorlu Bağlantılar
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, saat 20.57'de 15.3 kilometre derinlikte meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremin merkez üssü, Marmara Denizi olarak belirlendi.

Tekirdağ açıklarında meydana gelen 5.2 büyüklüğünde deprem, Edirne ve Kırklareli'de de hissedilirken, Edirne ve Kırklareli'de vatandaşlarda kısa süreli panik yaratsa da herhangi bir hasara ve yaralanmaya yol açmadı.

Tekirdağ'da herhangi bir yıkıntıya sebep olmadığı öğrenilen deprem sonrası bazı vatandaşlar tedbir amacıyla evlerinden çıkarken, telefon hatlarında fazla yüklenmeden dolayı kısa süreli sorun yaşandı.

Deprem, Güney Marmara da da hissedildi. Bursa merkez Mudanya ve Gemlik, Balıkesir'in Bandırma ve Erdek ilçelerinde hissedilen deprem maddi hasara yol açmadı.

Öte yandan 5.2 büyüklüğündeki depremden 20 dakika sonra, Marmara Denizi'nde 2.7 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı ise Marmara Denizi'nde meydana gelen depremin büyüklüğünün 5.1, derinliğinin 6.97 olduğunu bildirdi.

Tekirdağ'da herhangi bir olumsuzluk yok

Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Erol da, Marmara Denizi'nde meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki deprem sonrası Tekirdağ il merkezi ve ilçelerinde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını söyledi.

Erol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu depremin ardından 2,5-2,3 büyüklüğünde sarsıntılar olduğunu belirterek, "Her şey kontrolümüz altında. Tekirdağ il merkezi ve ilçelerinde bize ulaşan herhangi bir olumsuzluk yok. Ankara Deprem Kriz Merkezi ile sürekli irtibat halindeyiz, gelişmeleri takip ediyoruz" dedi.

Recep Erol, gelişmelerle ilgili Vali Zübeyir Kemelek'i de bilgilendirdiklerini ifade etti.

Öte yandan Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, depremin ilçe merkezinde hafif hissedildiğini belirterek, herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını söyledi.

Dursun, "Halkta panik yok, hissedilen yerler var, hissedilmeyen yerler var. Ben de hafif şekilde hissettim" diye konuştu.

Kandilli'den deprem açıklaması

Bu arada Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Ulusal Deprem İzleme Merkezi (UDİM) Müdürü Dr. Doğan Kalafat, Marmara Denizi'nde meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremin, Marmara Denizi'nin normal bir aktivitesi olduğunu belirterek, "Deprem İstanbul'un özellikle Silivri, Çatalca, Büyükçekmece gibi sahil kesimlerinde daha güçlü hissedildi" dedi.

Kalafat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Marmara Denizi, Marmara Ereğlisi güneyinde saat 20.57'de meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremi "orta şiddette" bir deprem olarak nitelendirerek, depremin sahil kesimleri ve yakın çevresinde daha güçlü hissedildiğini ifade etti.

Kalafat, Marmara Ereğlisi güneyinde denizin tam ortasında meydana gelen orta şiddetteki depremin 3-4 yılda bir olmasının normal olduğunu belirterek, "Bu deprem esasında Marmara Denizi'nin normal bir aktivitesidir. İstanbul'un özellikle Silivri, Çatalca, Büyükçekmece gibi sahil kesimlerinde daha güçlü hissedildi. Merkezi, denizin ortası olması sebebiyle herhangi bir hasar veya can kaybı olmadı. Şu an için korkulacak bir durum söz konusu değildir. Vatandaşlarımıza sakin olmalarını tavsiye ederim" diye konuştu.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2011       Mesaj #1633
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Diyarbakır'da bombalı saldırı
Diyarbakır'ın Kayapınar İlçesi'nde sanayi sitesindeki Yunus Polis Amirliği’ne yapılan bombalı saldırıda 5 polis yaralandı.

110726diyarbakrbombavid
DİYARBAKIR - Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Sanayi sitesinde yer alan polis noktasına düzenlenen ses bombalı saldırıda, 5 polis mumuru yaralandı, polise ait bir motorsiklet yandı. Saldırıya gerçekleştiren 2 kişiden 1'i polisin yaptığı çalışma sonucu yakalandı.

Kayapınar ilçesi Elazığ karayolu üzerinde bulunan Sanayi sitesinde daha önce polis karakolu olarak kullanılan ve sonra kontrol noktasına dönüştürülen yere bugün saat 12.30 sıralarında kimliği belirsiz 2 kişi tarafından ses bombası atıldı. Ses bombasının patlaması sonucu, o sırada bir motorsikletin başında bulunan 5 polis memuru yaralandı. Patlamanın etkisiyle motorsiklet yanarken, polis noktasının ön kısmında yangın çıktı. Yaralanan polis memurları ambulunslarla hastaneye kaldırılırken, çıkan yangın polisler tarafından söndürüldü. Polis yaptığı çalışma sonucu, eşgalleri tespit edilen ve 2 kişi oldukları tespit edilen saldırganlardan birini yakaladı. Kaçan diğer saldırganın yakalanması için polisin operasyonu sürüyor.

Olaydan sonra Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ve Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak polis noktasına gelerek incelemelerde bulundu.Vali Toprak yaptığı açıklamada ses bombası atılması sonucu 5 polisin yaralandığını polislerin durumlarının iyi olduğunu ve uzuv kayıplarının olmadığını ve tedavilerinin sürdüğünü söyledi. Vali Toprak, olayla ilgili şuana kadar toplam 8 kişinin gözaltına alındığını, görüntülerden saldırganların tespit edilmeye çalışıldığını ifade ederek, "saldırgan ve saldırganlar gözaltına alınanların arasında olabilir soruşturma sürüyor" dedi.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
27 Temmuz 2011       Mesaj #1634
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Konya'da Ilgın merkezli 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Tekirdağ açıklarında önceki gün meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremin ardından bu kez Konya sallandı.

Ilgın merkezli depremin büyüklüğü 5 olarak açıklandı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, deprem saat 12.58'de 5 kilometre derinlikte meydana geldi.

Deprem, Konya merkezinin yanı sıra Akşehir, Beyşehir, Seydişehir gibi ilçelerde de hissedildi.

Deprem bazı binalarda çatlaklara yol açarken, halk sallantı sonrasında sokaklara çıktı. Depremde can ve mal kaybının olmadığı, yaşanan panikte 8 kişinin yaralandığı belirtildi.
Ilgın Kaymakam Vekili Recep Koşal, deprem nedeniyle ilçede büyük panik yaşandığını belirterek, ''Deprem sırasında şok geçiren 5 kişi ile dışarı çıkmak isterken düşen 3 kişi yaralandı. Yaralılarımızın hastanelerde tedavisi sürüyor. Hayati tehlikeleri bulunmuyor'' dedi.

kaynak: Ntvmsnbc
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2011       Mesaj #1635
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
İki gemi çarpıştı: En az 100 ölü
Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ndeki kazada gemilerden birinde 200'ün üzerinde kişi bulunduğu, kıyıya çıkmayı başaranların sayısının ise 105 olduğu belirtildi.
Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin kuzeybatısında, iki geminin çarpıştığı kazada 100'den fazla kişinin öldüğü sanılıyor.

Equateur eyaleti sözcüsü Rebecca Ebale Nguma, Tshuapa Nehri'nde iki geminin çarpıştığını, gemilerden birinde 220 kişi bulunduğunu belirtti.


105 kişinin kıyıya çıkmayı başardığı, ancak diğerlerinin kayıp olduğu bildirildi.


Kaynak: AA
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
8 Ağustos 2011       Mesaj #1636
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde polis aracının geçişi sırasında yola döşenen mayının patlaması sonucu ağır yaralanan polis memuru şehit oldu. Saldırıyla ilgili çoğu BDP'li 20 kişi gözaltında.


Cumhuriyet Mahallesi'nde devriye görevi sırasında mayın patlaması sonucu kalbi duran ve sağlık ekiplerinin müdahalesiyle yeniden hayata döndürülen polis memuru Murat Çelikhası, helikopterle Van'a sevk edildi.

Van'daki Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nin Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alınan Çelikhası sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Van'ın Özalp ilçesi nüfusuna kayıtlı şehit polis için İl Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlenecek.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, dün devriye görevini yürüten polis aracının geçişi sırasında yol kenarına döşenen mayının patlaması sonucu 1'i ağır 4 polis memuru yaralanmıştı.

Çoğu BDP'li 20 kişi gözaltına alındı

Saldırının ardından Çukurca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki çeşitli evlere eşzamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyan sonucu aralarında Çukurca BDP İlçe Başkanı Sıddık Güzel, Çukurca Belediye Başkan Yardımcısı, Çukurca BDP ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar bu sabaha karşı Hakkari Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

CNN Türk - 08.08.2011
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
8 Ağustos 2011       Mesaj #1637
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Kredi derecelendirme kurumu Standard & Poor's (S&P), ABD'nin kredi notunu 'AAA'dan 'AA+'ya düşürdüğünü açıkladı. Dünyanın süper gücü Amerika, kredi derecelendirme tarihinde ilk kez kredi notunun düşürülmesiyle karşı karşıya kaldı.

S&P'den yapılan açıklamada, "ABD Kongresi'nde büyük tartışmalar sonrası onaylanan bütçe açığı indirim planının, ülkenin borç sorununu dengeye oturtmada çok uzun ömürlü olmadığını düşündüğümüz için kredi notunu düşürme kararı aldık." sözlerine yer verildi.

S&P ayrıca, Kongre ve yönetimin ekonomiyi sağlama alma konusunda anlaşmaya vardıkları paketin, hükümetin borç dinamiklerini herhangi yakın bir zamanda sabitleştirme kapasitesine sahip olmadığını kaydetti.

Geçtiğimiz Nisan ayında ABD yönetimine ilk uyarısını yapan S&P, Kongre'nin bütçe açığı indirim planına uzun vadeli güvenilir bir çare bulmasını ve borçların ödenmesini geciktirmekten kaçınmaları gerektiğini belirtmişti.

Obama yönetimi ile meclis üyeleri arasında günlerce süren tartışma ve müzakereden sonra, Kongre muhtemel bir gecikmeli ödeme sinyali veren borç indirim paketine onay vermişti.

Sabah Gazetesi - 06.08.2011
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
9 Ağustos 2011       Mesaj #1638
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Ad:  file.ashx.jpg
Gösterim: 120
Boyut:  16.0 KB

İngiltere'de üç gündür devam eden şiddet olayları başkent Londra ve Birmingham'ın ardından gece yarısı Liverpool kentine de sıçradı. İngiltere Başbakanı David Cameron, sert konuştu; "Polisin daha sert hareket etmesinin zamanı geldi" dedi. Londra'da bugün bir kişinin vurularak öldürüldüğü açıklandı.

Tatildeki İngiliz parlamentosu, durumu değerlendirmek üzere 1 günlüğüne olağanüstü toplanacak.

Hükümetin tavrı, olayların faillerine "sıfır hoşgörü" gösterileceği yönünde.

David Cameron, polisi daha sert önlemler almaya çağırdı. Londra'da bu akşam görev yapacak polis memuru sayısı 16 bine çıkartıldı.

Cameron olaylara karışanları, "Gözaltılar artacak" mesajıyla uyardı. Yağma ve kundaklama olaylarına karışan 18 yaş altı gençlere de, "Bu suçu işleyecek kadar büyükseniz, cezasını çekecek kadar da büyüksünüz" diye seslendi.

Londra'da son durum

Londra'da üçüncü gününde de devam eden isyan kentin yeni bölgelerine de sıçradı. Bir kişinin arabasında vurularak öldürüldüğü bildirildi.

İngiliz yayın kurumu BBC, Londra'daki olaylar başladığından beri ilk kez bir kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Londra'nın güneyindeki Croydon bölgesinde arabasında ölü olarak bulunan kurbanın 26 yaşında bir erkek olduğu kaydedildi.

Bu arada Londra polisi, olaylar nedeniyle tutuklananların sayısının 525'e ulaştığını belirtti

Liverpool da karıştı

Yerel polis birimlerinden yapılan açıklamada, Liverpool'un da şiddet olaylarına sahne olduğu, birçok aracın ateşe verildiği belirtilerek, "kent sokaklarında hiçbir şiddet eylemine müsamaha gösterilmeyeceği, bu tür eylemlere cevap verecek sert ve hızlı önlemlerin alındığı" kaydedildi.

Batı Midland Polisi ise, Birmingham'ın merkezinde yağmalama olaylarına karışan 87 gencin gözaltına alındığını, kentteki bir karakolun da yanmakta olduğunu belirtti.

Scotland Yard ise, 1700 ek polisin görevlendirildiğini açıkladı.

İNGİLİZ BASINI: "LONDRA YANIYOR"

Şiddetli isyan, İngiliz basınında bugün "Orman Kanunu", "Londra-İngiltere Yanıyor" başlıklarıyla yer aldı.

Başkent Londra'dan sonra dün üç büyük kente (Bristol, Birmingham, Liverpool) daha yayılan, yağmalamalar ve kundaklamaların yapıldığı isyanı Independent gazetesi, "Londra alevler altındayken" polisin ve siyasetçilerin olaylar karşısında yetersiz kaldıkları yorumuyla duyurdu.

Times gazetesinde de "polis sokaklara teslim oldu" değerlendirmesi dikkati çekerken, "sokakları hırsızlara teslim ettiği görüntüsü veren polisin kent sokaklarını geri alma zamanının geldiğini" yazdı.

Gazetenin "Londra yanıyor" başlıklı başyazısında, olayların cumartesi günü polise karşı bir siyasi protesto olarak başladığı, ancak fırsatçıların kundaklama ve maddi kazancına dönüştüğü kaydedildi. Yazıda, "Haber kanallarını izleyenler, Londra'nın, çetelerin sıkıcı bir yaz akşamı geçirmek yerine daha eğlenceli olacağını düşündükleri eylemleriyle bir bilgisayar oyununa dönüştüğünü fark edeceklerdir" denildi.

Kundaklama ve yağmalama olaylarına dikkati çeken Daily Telegraph, isyanı "çetelerin sonraki hedefinin ne olacağını kimsenin bilmediği bir gerilla savaşı"na benzetti.

Independent gazetesinde Paul Wallely imzalı yazıda, 1980'lerde Londra'da Brixton semti ile Livepool ve Birmingham kentlerindeki siyahilerin isyan hareketleriyle son olaylar karşılaştırılarak, ayaklanmaların çoğunun kentlerin yoksul semtlerinde olduğuna işaret edildi.

Yazıda, Brixton'da 1981'de polisin bıçakla yaralanmış bir genci durdurmasının, çevredekiler tarafından gencin polis şiddetinin mağduru olduğu biçiminde algılandığı, Liverpool'da ise polisin masum bir genci tutuklamasına karşı çıkan bir başka genci gözaltına almasının olayları tetiklediği hatırlatıldı.

Londra'nın Tottenham bölgesinde, 1985'te polisin baskın düzenlediği bir evde bulunan kadının kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesinin bölge halkını sokağa döktüğü ve şiddet olaylarının patlak verdiği anımsatılan yazıda, siyahi bir gencin polis tarafından öldürülmesiyle başlayan son olaylarla geçmişteki
ayaklanmaların özünde, polisin siyahilere yönelik tavrına ilişkin algılamalar bulunduğu belirtildi. Yazıda, "polisin aşırı güç kullanarak olayları kışkırttığı ve olaylara hazırlıksız yakalandığı" eleştirilerine işaret edildi.

"Ayaklanmaların çoğunlukla kentlerin yoksul kesimlerinde, sosyal yabancılaşmanın, işsizliğin özellikle gençler arasında yaygın olduğu yerlerde yaşandığını" kaydeden Walley, son olayla geçmiştekilerin farkının "günümüzün anlamsız tüketim çılgınlığına uyan bir ölçüde yağmalamalar" olduğunu belirtti.

Walley, "Yağmacıların girdikleri dükkanlarda kendi beden ölçülerine uyan ürünleri aldıkları, istedikleri markaları bulabilmek için raflar arasında gezindikleri de göze çarpıyor. Bu, yağmayla alışverişin buluştuğu nokta. Bir görgü tanığının tarif ettiği gibi, yoksul mahallelerin derinliklerinden gelen bir çığlıktan çok, yeni bir çift spor ayakkabıya sahip olma fırsatı" ifadesini kullandı.

Financial Times gazetesi de olaylarda sosyal medyanın rolünün araştırıldığını belirtti.

CNN Türk - 09.08.2011
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
10 Ağustos 2011       Mesaj #1639
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Meteorolojik tahminlere göre, yarın İstanbul'da öğle saatlerinde kısa ama çok etkili sağanak yağış bekleniyor.

(DHA) -- Hafta başında yapılan tahminlerde önce Trakya bölgesinde gözlenecek yağışın bu gece yarısı İstanbul'a ulaşması bekleniyordu.

Güncellenen meteorolojik tahminlere göre, yağış öngörüsü devam ediyor ancak beklenen yağışın yoğunluğu katlanarak arttı.

Buna göre yarın öğle saatlerinde İstanbul'a ulaşması beklenen yağış, akşam saatlerine doğru kenti terkedecek ancak bu sürede çok etkili olacak.

Öngörülere göre, İstanbul'da metrekareye 30 mm üzerinde yağış düşecek, bazı tahminlere göre İstanbul'un merkez ilçelerinde bu rakam 50 mm'ye yaklaşabilir.

Yağışın etkili olduğu bu saatlerde bir başka beklenti de çok kuvvetli karayel rüzgarı.

Karadeniz'de ve İstanbul'da fırtına şeklinde esmesi beklenen karayelin kuvvetinin 7'ye ulaşması, yani saatteki hızının 60 kilometrenin üzerinde ölçülebileceği tahmin ediliyor.

CNN Türk - 10.08.2011
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
10 Ağustos 2011       Mesaj #1640
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

İngiltere’nin başkenti Londra’da cumartesi günü başlıyan şiddet olayları spor müsabakalarını da etkiledi. Şehirde yükselen alevler ve yağmalama olayları ülkeye gelecek konuk takımların gözünü korkuttu.

İngiltere ile Hollanda arasında çarşamba günü Wembley’de oynanması planlanan özel karşılaşma da iptal edildi. İngiltere Futbol Federasyonu Başkanı David Bernstein, güvenlik için bu kararı aldıklarını söyledi:

“Otoriteler, maçın ertelenmesinin daha iyi olacağını tavsiye ettiler. Şu an için konukların güvenliğini sağlama konusunda yetersiz kaldı. Bunun için maç oynanmayacak”
Hollandalı futbolcularsa iptal kararını Amsterdam’da antrenman yaparken öğrendiler. Hollanda Milli Takımı’nın kaptanı Vam Bommel, kararı anlayışla karşıladıklarını söyledi:

“Yemek için toplandığımızda maçın iptal edildiğini öğrendik. Maç için hazırlanmıştık. Fakat yetkililerin verdiği karara saygı duyuyorum. Haberlerdeki görüntülere bakınca iptal kararını daha iyi anlıyorum”

Carling Kupası’nda salı günü oynanacak dört karşılaşma güvenlik gerekçesiyle ertelendi. Londra’daki şiddet olayları, 29 yaşındaki bir siyahın polis tarafından öldürülmesiyle patlak vermişti. Cumartesi günü Tottenham böglesinde başlayan şiddet gösterileri kısa zamanda tüm kente yayıldı. Öte yandan İngiltere genelinde 450’den fazla kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.

Benzer Konular

28 Ekim 2016 / ThinkerBeLL İletişim Bilimleri
20 Ekim 2015 / Jumong Genel Mesajlar
24 Ekim 2008 / CrasHofCinneT Bilgisayar
18 Kasım 2010 / ThinkerBeLL X-Sözlük
21 Şubat 2010 / ThinkerBeLL Bilim ww