Arama

Kurt Cobain - Tek Mesaj #1

Bia - avatarı
Bia
Ziyaretçi
14 Eylül 2006       Mesaj #1
Bia - avatarı
Ziyaretçi
Kurt Cobain

Kurt Donald Cobain (okunuşu; Kört Kobeyn) ( 20 Şubat 1967- 5 Nisan 1994),
Nirvana müzik grubunun solisti ve grubun pek çok eserinin söz ve müzik yazarı olan ünlü müzisyendir.

kurtcobain11im6

Hayatı
Kurt Cobain, 20 Şubat 1967'de Aberdeen, Washington'da dünyaya geldi. Çocukluğunu anne ve babası ayrı olduğundan akrabalarının yanında geçirdi, Yngwie Malmsteen'in gitar kullanışına hayrandı bu sebeple ilk gitarını bir bisiklete tercih ederek 14 yaşındayken amcasından aldı. O günden itibaren arkadaşları ile bir müzik grubu kurmaya çalıştı. "Nirvana" grubunu kurmadan önce şehir şehir dolaşıp müzik yapıyordu. Daha sonra lisede bir başka punk rock müptelası (daha sonra Nirvana'nın bas gitaristi olan) Krist Novoselic ile tanıştı. Bir kaç yıl sonra Cobain bir grup kurmak için Novoselic'i ikna etmeye çalıştı. Daha önceki grubuyla evde kaydettiği bir demoyu dinlemesi için verdi ve birkaç aylık dürtüklemenin ardından Novoselic Kurt'le bir grup kurmayı kabul etti. Böylece Nirvana'nın başlangıcı da şekillenmeye başladı.
İlk birkaç yıl boyunca Kurt Cobain ve Krist Novoselic bir dizi davulcuya ev sahipliği yapmak durumunda kaldılar. Nihayet Chad Channing'in katılımıyla Nirvana grubu oluştu ve ilk albümleri "Bleach'i 1989'da Sub Pop Records etiketiyle piyasaya sürdüler. Fakat Cobain, Channing'in tarzından beklediğini bulamamıştı ve kısa süre sonra Channing'in yerini Dave Grohl aldı. Grohl'un katılımıyla grup 1991 tarihli Nevermind albümü ile en başarılı dönemini yaşadı. 1992 yılında Courtney Love ile evlendi ve aynı sene kızı Frances Bean Cobain dünyaya geldi. 1993 ve 1994 yılları Kurt'ün ününün zirveye ulaştığı dönemlerdir ve bu rahatsızlık duyduğu ün onun sonunu hazırlayacaktır. Kurt 1994 Nisan ayı başında evinde ölü bulunur.
Cobain Nirvana'nın kitlesel başarısı ile underground köklerini bir noktada buluşturmak için büyük bir mücadele verdi. Kendisini Frances Farmer'la kıyaslayan medyanın zulmüne uğruyordu ve grubun mesajını hiçbir şekilde anlamadıkları halde grubun hayranı olduğunu iddia eden insanlara kızıyordu. En acı verici olaylardan biri, iki adamın Nirvana'nın "Polly" adlı şarkısını söyleyerek bir kadına tecavüz etmesi oldu. "Incesticide" albümünün dipnotlarında Cobain tepkisini şöyle dile getiriyordu: "Geçen yıl genç bir kız, "Polly" adlı şarkımızın sözlerini söyleyen iki sperm ve yumurta ziyanlığı tarafından tecavüze uğradı. Dinleyicilerimizin arasında bu tür planktonların yer aldığını bilerek yaşarken oldukça zor zamanlar geçirdim."

nirvanaarticle1wg4

Kurt Cobain, Krist Novoselic ve Dave Grohl, sadece üç albüm yaparak, dünyanın en çok sevilen rock topluluklarından oldular




Müzikal başarılarının yanı sıra maddi açıdan da oldukça iyi duruma gelmeye başlayan grubun solisti Kurt Cobain ise bütün bu bolluğun yanında içine kapanmayı ve kendi dünyasını yaratmayı tercih etti. Bu sırada 1992 yılının Şubat ayında Hole grubunun solisti olan Courtney Love’la Hawaii’de evlendi. 18 Ağustos’ta ise kızları Frances Bean dünyaya geldi.

1994 yılının başlarında Nirvana’nın Avrupa turnesi, Kurt Cobain’in sağlık problemleri yüzünden yarıda kesildi. Aynı yılın Mart ayı sonlarında ise Cobain, Los Angeles’taki bir rehabilitasyon merkezine yatırıldı . Bir gün sonra da kaçtı. Ve Seattle’a geri döndü. Bu olaydan yedi gün sonra yani 8 Nisan’da Cobain, Seattle’daki evinde ölü bulundu.

lglp03901nt6





KURT COBAIN

Kurt Cobain'in müzisyenliği dışında bol bol çizim yaptığı bilinen bir husus. Cobain'in enteresan yaratıcılığına günlükleri piyasaya sürülmeden önce "In Utero" albümünün kapak dizaynı vesilesiyle şahit olabilmiştik. Aslında "In Utero"nun orijinal kapağı değil, Amerika'da belli müzik market zincirlerinin satmayı reddetmeleri üzerine hazırlanan yeni tasarımı Kurt Cobain'e aitti. Söz konusu dizayndan bihaber sayılırız çünkü albümün bu baskıları kısıtlı sayıda üretilmişti. Cobain'in şu sıralar piyasada olan günlükleri (Journals) ise iç dünyası ve aklından geçenler hakkında ciddi ip uçları verdiği için son derece mühim materyaller olarak lanse ediliyorlar. Babası ile olan ilişkisini anlatan karikatür ve 'Smells Like Teen Spirit'in en çarpıcı satırlarını background'da gördüğümüz kendi portresi Kurt Cobain günlüklerinin en can alıcı bölümleri şüphesiz.

seattle21ro8


Kurt'un,
nirvana hikayesini anlattigi (encrypted olarak tabii)

teenage angst has paid off well
now i'm bored and old
self-appointed judges judge
more than they have sold
if she floats then she is not
a witch like we had though
a down payment on another
one at salem's lot
serve the servants oh no
serve the servants
that legendary divorce is such a bore...
as my bones grew it did hurt
they hurt really bad
i tried hard to have a father
but instead i had a dad
i just want you to know that i
don't hate you anymore
there is nothing i could say
that i haven't thought before
serve the servants oh no
serve the servants
that legendary divorce is such a bore...
serve the servants oh no
serve the servants
that legendary divorce is such a bore...
Son düzenleyen Blue Blood; 14 Eylül 2006 11:41 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi