Arama

Kurt Cobain

Güncelleme: 2 Ağustos 2009 Gösterim: 50.766 Cevap: 7
Bia - avatarı
Bia
Ziyaretçi
14 Eylül 2006       Mesaj #1
Bia - avatarı
Ziyaretçi
Kurt Cobain

Sponsorlu Bağlantılar
Kurt Donald Cobain (okunuşu; Kört Kobeyn) ( 20 Şubat 1967- 5 Nisan 1994),
Nirvana müzik grubunun solisti ve grubun pek çok eserinin söz ve müzik yazarı olan ünlü müzisyendir.

kurtcobain11im6

Hayatı
Kurt Cobain, 20 Şubat 1967'de Aberdeen, Washington'da dünyaya geldi. Çocukluğunu anne ve babası ayrı olduğundan akrabalarının yanında geçirdi, Yngwie Malmsteen'in gitar kullanışına hayrandı bu sebeple ilk gitarını bir bisiklete tercih ederek 14 yaşındayken amcasından aldı. O günden itibaren arkadaşları ile bir müzik grubu kurmaya çalıştı. "Nirvana" grubunu kurmadan önce şehir şehir dolaşıp müzik yapıyordu. Daha sonra lisede bir başka punk rock müptelası (daha sonra Nirvana'nın bas gitaristi olan) Krist Novoselic ile tanıştı. Bir kaç yıl sonra Cobain bir grup kurmak için Novoselic'i ikna etmeye çalıştı. Daha önceki grubuyla evde kaydettiği bir demoyu dinlemesi için verdi ve birkaç aylık dürtüklemenin ardından Novoselic Kurt'le bir grup kurmayı kabul etti. Böylece Nirvana'nın başlangıcı da şekillenmeye başladı.
İlk birkaç yıl boyunca Kurt Cobain ve Krist Novoselic bir dizi davulcuya ev sahipliği yapmak durumunda kaldılar. Nihayet Chad Channing'in katılımıyla Nirvana grubu oluştu ve ilk albümleri "Bleach'i 1989'da Sub Pop Records etiketiyle piyasaya sürdüler. Fakat Cobain, Channing'in tarzından beklediğini bulamamıştı ve kısa süre sonra Channing'in yerini Dave Grohl aldı. Grohl'un katılımıyla grup 1991 tarihli Nevermind albümü ile en başarılı dönemini yaşadı. 1992 yılında Courtney Love ile evlendi ve aynı sene kızı Frances Bean Cobain dünyaya geldi. 1993 ve 1994 yılları Kurt'ün ününün zirveye ulaştığı dönemlerdir ve bu rahatsızlık duyduğu ün onun sonunu hazırlayacaktır. Kurt 1994 Nisan ayı başında evinde ölü bulunur.
Cobain Nirvana'nın kitlesel başarısı ile underground köklerini bir noktada buluşturmak için büyük bir mücadele verdi. Kendisini Frances Farmer'la kıyaslayan medyanın zulmüne uğruyordu ve grubun mesajını hiçbir şekilde anlamadıkları halde grubun hayranı olduğunu iddia eden insanlara kızıyordu. En acı verici olaylardan biri, iki adamın Nirvana'nın "Polly" adlı şarkısını söyleyerek bir kadına tecavüz etmesi oldu. "Incesticide" albümünün dipnotlarında Cobain tepkisini şöyle dile getiriyordu: "Geçen yıl genç bir kız, "Polly" adlı şarkımızın sözlerini söyleyen iki sperm ve yumurta ziyanlığı tarafından tecavüze uğradı. Dinleyicilerimizin arasında bu tür planktonların yer aldığını bilerek yaşarken oldukça zor zamanlar geçirdim."

nirvanaarticle1wg4

Kurt Cobain, Krist Novoselic ve Dave Grohl, sadece üç albüm yaparak, dünyanın en çok sevilen rock topluluklarından oldular




Müzikal başarılarının yanı sıra maddi açıdan da oldukça iyi duruma gelmeye başlayan grubun solisti Kurt Cobain ise bütün bu bolluğun yanında içine kapanmayı ve kendi dünyasını yaratmayı tercih etti. Bu sırada 1992 yılının Şubat ayında Hole grubunun solisti olan Courtney Love’la Hawaii’de evlendi. 18 Ağustos’ta ise kızları Frances Bean dünyaya geldi.

1994 yılının başlarında Nirvana’nın Avrupa turnesi, Kurt Cobain’in sağlık problemleri yüzünden yarıda kesildi. Aynı yılın Mart ayı sonlarında ise Cobain, Los Angeles’taki bir rehabilitasyon merkezine yatırıldı . Bir gün sonra da kaçtı. Ve Seattle’a geri döndü. Bu olaydan yedi gün sonra yani 8 Nisan’da Cobain, Seattle’daki evinde ölü bulundu.

lglp03901nt6





KURT COBAIN

Kurt Cobain'in müzisyenliği dışında bol bol çizim yaptığı bilinen bir husus. Cobain'in enteresan yaratıcılığına günlükleri piyasaya sürülmeden önce "In Utero" albümünün kapak dizaynı vesilesiyle şahit olabilmiştik. Aslında "In Utero"nun orijinal kapağı değil, Amerika'da belli müzik market zincirlerinin satmayı reddetmeleri üzerine hazırlanan yeni tasarımı Kurt Cobain'e aitti. Söz konusu dizayndan bihaber sayılırız çünkü albümün bu baskıları kısıtlı sayıda üretilmişti. Cobain'in şu sıralar piyasada olan günlükleri (Journals) ise iç dünyası ve aklından geçenler hakkında ciddi ip uçları verdiği için son derece mühim materyaller olarak lanse ediliyorlar. Babası ile olan ilişkisini anlatan karikatür ve 'Smells Like Teen Spirit'in en çarpıcı satırlarını background'da gördüğümüz kendi portresi Kurt Cobain günlüklerinin en can alıcı bölümleri şüphesiz.

seattle21ro8


Kurt'un,
nirvana hikayesini anlattigi (encrypted olarak tabii)

teenage angst has paid off well
now i'm bored and old
self-appointed judges judge
more than they have sold
if she floats then she is not
a witch like we had though
a down payment on another
one at salem's lot
serve the servants oh no
serve the servants
that legendary divorce is such a bore...
as my bones grew it did hurt
they hurt really bad
i tried hard to have a father
but instead i had a dad
i just want you to know that i
don't hate you anymore
there is nothing i could say
that i haven't thought before
serve the servants oh no
serve the servants
that legendary divorce is such a bore...
serve the servants oh no
serve the servants
that legendary divorce is such a bore...
Son düzenleyen Blue Blood; 14 Eylül 2006 11:41 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
Bia - avatarı
Bia
Ziyaretçi
14 Eylül 2006       Mesaj #2
Bia - avatarı
Ziyaretçi
images3kd6images4kc2

Sponsorlu Bağlantılar
it's not cold enough
please put this side up
she is moving through

can we show our faces now?

i'm not interesting
she's not turning green
shameful as it seems

can we show our faces now?

endless climb
i am blind
why can't i hear?
color blind
speaking a phrase
instantly grown
i am blind
waiting in line
why am i sure?
king nothing - avatarı
king nothing
Ziyaretçi
14 Ağustos 2008       Mesaj #3
king nothing - avatarı
Ziyaretçi
Kurt20Cobain20Nirvana

Nirvana Kurt Cobain 005

Kurt Cobain 7 8F06I3RVVT 1024x768
Son düzenleyen Blue Blood; 17 Ağustos 2008 18:08
king nothing - avatarı
king nothing
Ziyaretçi
14 Ağustos 2008       Mesaj #4
king nothing - avatarı
Ziyaretçi
Z. HEYZEN ATEŞ (Arşivi)
1994 yılının 8 Nisan günü Kurt Cobain'in cesedi bulunduğunda, polis, beynine bir kurşun sıkmış şarkıcıya baktı ve raporuna şöyle yazdı: 'İntihar'. Ve birkaç kişinin olayın peşini bırakmamasına rağmen üzerindeki bu yafta hiç değişmedi. Özel dedektifler, gazeteciler, Cobain'in kimi arkadaşları o dönemde ısrarla bunun bir cinayet olduğunu savunsalar da konu kapanmıştı bir kere. Başta polisler ve adli tabip olmak üzere kimse işini baştan savma yaptığını kabul etmek istemiyordu.
İyi de Kurt Cobain'in kendini öldürmüş ya da öldürülmüş olmasından bize ne diyebilirsiniz ve bu söz iki nedenle çok yanlış bir tavrın gündelik hayattaki karşılığı olacaktır. Birincisi 'gerçek'in gittikçe silik ve önemsiz hâle gelmesine neden olan vurdumduymaz ruh hâlidir, ikinci ve daha önemlisi bu ruh hâlinin, siz farkında olmasanız bile size dokunduğu gerçeğidir.
Ne demek istiyorum: Cobain'in intihar ettiği açıklandığı ve karısı intihar notunu MTV'ye okuduğu veya dergilere yolladığında, bu, birbiriyle bağlantılı birçok eylemi tetikleyen hareket oldu. Aynı hafta içerisinde dünyanın dört bir yanında yüzlerce genç intihar etti veya intihar etmeyi denediler. Aynı dönemde biz de bunların dışında kalmadık. Daha yirmi yaşında bile olmayan bir kızcağız İstanbul'daki odasında kendisini babasının tabancasıyla vurdu, intihar notunda Cobain'in sözlerini tekrarlayarak.
Yanlış hatırlamıyorsam garip bir biçimde Fransız ve Kanadalı gençler başı çekiyorlardı bu Cobain'in izinden intihar etme döneminde. Tutup da Cobain intihar etmeseydi ya da intihar etmemiş olduğu hâlde ettiği söylenmeseydi bu gençler yaşıyor olurdu demeyeceğim ama bu intihar-cinayet davası daha iyi ele alınsaydı en azından olay soğur ve sonuçlar çok farklı olabilirdi.
Araştırmacı gazetecilik
Cobain'in ölümünün göründüğünden daha karışık olduğunu iddia eden çesitli gazetecilerin varlığından yazının girişinde bahsetmiştim. Birçoğu da bu serüvenden hayatlarının parasını ve şöhretini yakalamışlardır, her neyse. Bu tip çalışmalar içerisinde bir tanesi o dönem göze çarpıyordu: Wallace ve Halperin'in hazırladığı Cobain dosyası. Bu dosya dikkat çekiyordu çünkü en azından bir 'araştırmacı gazetecilik' örneğiydi, spekülatif değildi.

Biraz da dedikodu
Aşk ve Ölüm'deki temel iddia Kurt Cobain'in intihar etmiş olamayacağı, çünkü kanında kafasına kurşun sıkmasına izin vermeyecek ölçüde yüksek miktarda uyuşturucu bulunmuş olduğu. Ayrıca bir eroinman neden kafasına kurşun sıksın ki, üstelik de o kadar rahatsız bir pozisyonda. Bunu bilemeyiz elbette, ama kitaptaki bilgiler doğru ise o kadar yüksek bir miktarı vücuduna verdikten sonra iğneyi kolundan çıkartması bile imkânsız görünüyor şarkıcının. Farmakolog değil, kitabın yazarlarının yalancısıyım.
Aşk ve Ölüm'de bunun dışında Courtney Love ile ilgili birçok iddia da var. Herkesin ondan korkması, adli tıp doktorunun onun eski arkadaşı olması, bu konuda konuşmak isteyen birçok kişiyi tehdit etmesi -yıllar önceki Vanity Fair olayına da değinmişler yazarlar. Garip geliyor insana tabii. (Neydi o olay: Vanity Fair yazarı Lynn Hirchberg, Cobainlerin uyuşturucu içinde boğulduklarını yazmıştı. Cobainler de resmi ve gayri resmi yollardan, iddialara göre şiddete de başvurarak kadına hayatı cehennem ettiler).
Bizzat Love tarafından olayın olduğu dönemde tutulmuş bir dedektifin iddiaları da bütün bu hengameye renk katıyor. Birbirlerinin arkasından söyledikleri vb... Kitabın kusurlarından biri de bu; bazı yerlerde boğazınıza kadar dedikoduya batıyorsunuz. Gerekli mi? Eminim satış grafiğini yükseltmiştir.
Kitabın bir diğer kusuru da çok özensiz olması. Bu sorunun orijinal kitapta olduğunu zannetmiyorum, Türkçe çeviride ve düzeltide ciddi bir baştan savmalık var. İnsanların, rock dinliyorlar diye kötü Türkçeye aldırmayacağını düşünmek olsa olsa kabalıktır. Tamam, bu bir edebiyat klasiği değil ama yayınevleri asgari özeni de, okuyucuya borçludur.
"Bir eroinmanın ölümü çabuk verilen bir karardır," diyor bir polis, kitapta. Zaten bir şekilde ölüme yakın göründüklerinden, gerçekler ya da 'nasıl'lar, işin içindeki neden-sonuç ilişkileri araştırılmaya değer görülmüyor. Bir diğer polis de "Vergi mükelleflerinin parasını harcayacak daha önemli davalar var" diye değerlendiriyor durumu. Yani Kurt Cobain olsanız bile değişmiyor genel yargılar sizin için. Adalet kör mü, belki, ama Cobain'i duymuyorsa kesinlikle sağır olmalı...
king nothing - avatarı
king nothing
Ziyaretçi
22 Eylül 2008       Mesaj #5
king nothing - avatarı
Ziyaretçi
nirvana live wallpaper

nirvana21152

Kurt20Cobain20Nirvana
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Nisan 2009       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Kurt Cobain Ve Küçüklüğü

Kurt Cobain
careless_WhispeR - avatarı
careless_WhispeR
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
10 Temmuz 2009       Mesaj #7
careless_WhispeR - avatarı
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
Kurt Cobain
MsXLabs.Org


KurtCobain 1

Kurt Donald Cobain (okunuşu; Kört Danıld Kobeyn) (d. 20 Şubat 1967 - ö. 5 Nisan 1994), Nirvana adlı müzik grubunun solisti ve grubun pekçok eserinin söz ve müzik yazarı olan ünlü gitarist, müzisyen.

Hayatı
Nirvana; 1988 yılında Aberdeen, Washington Amerika’da; Kurt Cobain adıyla bilinen Kurt Donald Cobain (20 Şubat 1967, Hoqiam - Washington; gitar ve vokal); Krist Novoselic (16 Mayıs 1965, Croatia - Yugoslavya, bas gitar) ve Dave Grohl (14 Ocak 1969; Warren – Ohio – Amerika; bateri) tarafından oluştu diyebiliriz.
Grubun köklerinde 1980 yılların ortasında müzik piyasalarının en önemli isimlerinden olan Melvins ve Sonic Youth’un izlerini görmek mümkün. Novoselic ve Cobain; yaşadıkları yer olan ve Seattle’a çok yakın bir kasaba olan Aberdeen’de 1985 yılında tanıştılar.
1991 Avrupa Turnesi boyunca Nirvana, Sonic Youth’un ön grubu oldu. Nirvana’nın asıl büyük çıkışı ise 1991 yılında katıldıkları Reading Feastivali’nde gerçekleşti. Bu festival sırasında kaydedilen ve bir belgesel niteliği taşıyan “1991: The Year Punk Broke”la birlikte grubun adı tüm dünyada duyuldu. 1991 yılı aynı zamanda; Nirvanamania akımının oluşma, Kurt Cobain’in ise fiziksel ve ruhsal sağlığının bozulma tarihi de oldu. Grup daha sonra Geffen Records’la anlaşma imzaladı ve asıl büyük başarıları olan “Nevermind”ı 1991 yılının sonbaharında piyasaya çıkardı. 3 platin ödüle layık görülen ve dünya çapında 10 milyon kopya satan Nevermind’dan çıkan single “Smells Like Teen Spirit” ise MTV’nin sürekli yayınladığı kliplerden biri oldu.
Müzikal başarılarının yanı sıra maddi açıdan da oldukça iyi duruma gelmeye başlayan grubun solisti Kurt Cobain ise bütün bu bolluğun yanında içine kapanmayı ve kendi dünyasını yaratmayı tercih etti. Bu sırada 1992 yılının Şubat ayında Hole grubunun solisti olan Courtney Love’la Hawaii’de evlendi. 18 Ağustos’ta ise kızları Frances Bean dünyaya geldi. Nirvana’nın üçüncü stüdyo çalışmaları Kurt Cobain’in sağlık problemleri sebebiyle ertelenedi. Kronik mide sancılarından şikayetçi olan Cobain çok sık hastaneye kaldırılmaya başladı. 1992 yılında ise Geffen, Nirvana hayranlarının sabrını daha fazla zorlamamak için grubun B-Side’larından oluşan bir toplama albümü, “Incesticide”ı piyasaya sürdü.
1993 yılının baharında grup tekrar stüdyoya girmek için hazırdı. Nevermind’ın ardından çıkartacakları bu yeni albüm için grup; Pixies, Breeders ve Jesus Lizard’ın da prodüktörlüğünü yapmış olan Steve Albini’yle çalışmayı tercih etti. Yeni albüm “In Utero” 1993 yılının Eylül ayında piyasaya çıktı. “In Utero”nun piyasaya çıkmasının ardından grup MTV için verdikleri Unplugged konserin de içinde bulunduğu ve Kuzey Amerika’yı kapsayan bir turneye çıktı. 1994 yılının başlarında Nirvana’nın Avrupa turnesi, Kurt Cobain’in sağlık problemleri yüzünden yarıda kesildi. Aynı yılın Mart ayı sonlarında ise Cobain, Los Angeles’taki bir rehabilitasyon merkezine yatırıldı . Bir gün sonra da kaçtı. Ve Seattle’a geri döndü. Bu olaydan yedi gün sonra yani 8 Nisan’da Cobain, Seattle’daki evinde ölü bulundu.
Kurt Cobain’in ölümünün ardından Grohl ve Smear Foo Fighters adıyla bir grup kurdu. Foo Fighters, Nirvana’nın kızgın müzik tarzı ve şarkı sözlerinin yanısıra yumuşakbaşlı bir tutum izledi ve 1995 yılında grupla aynı adı taşıyan albümleriyle büyük başarı şağladı. Novoselic 1996 yılında Sweet 75 adlı grupla tekrar müzik piyasasına geri döndü.

Kurt Cobain Hakkındaki Ölüm Teorileri
  • Kurt Cobain'in kanında bulunan eroin miktarı, bir insan bünyesinin kaldırabileceği miktarın tam üç katı.Bu kadar eroini alan bir insanın elindeki tüfekle kendini vurmasının imkân ve ihtimali yok. Zira şırıngayla vurulan eroin etkisini anında gösteriyor ve de Cobain'in namlı bir eroinman olmasının vücut direncini artırmış olması gibi bir açıklamanın da hiçbir mantıki dayanağı yok. Böylesi yüklü miktarlara vücudun 'alışmış' olması ihtimal dahili ve söz konusu değil. Eroin öyle bir maddedir ki, herkesi eşit süratte ve etkide vurabiliyor.
  • Cobain'in parmak izleri, etrafında bulunan hiçbir eşyanın üstünde ve de kendini vurmak için kullandığı savlanan tüfeğin üstünde, bulunamıyor.
  • Bir insanın üç kez üst üste hayatını sonlandırıcak kadar dozu bünyesine şırınga edip, sonra tüfeği kullanabilmesinin imkânsızlığı bir yana, niye bunu yapsın ki zaten öleceği garanti olduğu halde !
  • En önemli olan olaylardan biri de Kurt Cobain'in kredi kartının bulunamaması ve Cobain'in öldürülüşünden 2 saat sonra kredi kartıyla 49 dolarlık çiçek yollamaya çalışılması. Kart kimlerin eline ve nasıl geçmişti?
  • Yanında bulunan intihar notunun son dört - beş satırının ve mektubun başındaki 'Boddah' kelimesinin (Cobain'in çocukken yarattığı hayali arkadaşın ismi) başka bir el tarafından yazılmış olduğunun (daha sonra ünlü bir televizyon programının ödediği ücretler karşılığında) konunun en mahir uzmanlarınca saptanmış bulunması, başka bir tuhaf hakikat.
Zira 'Lütfen devam et Courtney. Frances için. Hayat, bensiz çok daha kolay olacak. Seni seviyorum. Seni seviyorum' tarzı başka bir el tarafından karalanmış olduğu iddia edilen satırlar olmasa, mektup bir intihar mektubundan ziyade, müzik endüstrisine veda mektubunu andırıyor.
  • Nick Broomfield'in yapmış olduğu 'Kurt&Courtney' belgeseline konuşan 22 yaşındaki bir dadının, Cobain'lerin yanında çalışmayı Courtney'in mütemadiyen Kurt'un vasiyetnamesinden bahsetmesinden bezdiği için, bıraktığını anlatması da kayda değer tabii.
Zira son zamanlarında Kurt'un Courtney'den ayrılmak istediğine ve Courtney'i çıkararak yeni bir vasiyetname hazırlattığına dair de ciddi iddialar var.
  • Courtney love'in kendisine Kurt'u öldürmesi karşılığında 50 bin dolar önerdiğini anlatan, şahitleri olan, Amerika'daki en mühim polygram uzmanının iki testinden yüzde 99.8 gibi sonuçlarla geçmiş bulunan Eldon Hoke'un, Broomfield'in belgeseline konuştuktan 8 gün sonra esrarengiz bir tren kazasıyla ölmüş olması.
  • Tıpkı bir çok sanatçıda olduğu gibi, Kurt Cobain'de küresel sermayenin dünyaya hükmediş biçimiyle kavgalıydı. Kimi şarkı sözlerinde bunu gizli gizli ifade etmeye çalışıyordu. Örneğin "Heart shaped box" isimli şarkısının klibinde ve sözlerinde, Hz. İsa'ya yönelik göndermeler yapmıştı. Bu durum, küresel sermayenin pek hoşuna gitmiyordu, zira kitlelere hükmeden sermayedarların halkta oluşturulan fundamentalizme ihtiyacı vardı. Muhtemel bir olasılıktır ki, küresel imparatorluklar kurmak isteyen kişiler, Kurt Cobain'e bu anlamda ihtarda bulunmuş, ancak olumsuz yanıt alınca çok geçmeden tamamen tezgah olduğu düşünülen bir intihar kurgulanarak hayata gözlerini yumması sağlanmıştı.
550d4d8753
http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic184255_2.gif
king nothing - avatarı
king nothing
Ziyaretçi
2 Ağustos 2009       Mesaj #8
king nothing - avatarı
Ziyaretçi
Kurt Cobain by mila cortez

Kurt Cobain by happysmiles013

Kurt Cobain by masiz

Benzer Konular

3 Ağustos 2013 / Ziyaretçi Soru-Cevap
18 Ağustos 2012 / Jumong Dünyadan
14 Ekim 2015 / ThinkerBeLL Bilim ww
2 Temmuz 2011 / ThinkerBeLL Müzik ww
8 Haziran 2015 / Safi Asker ww