Arama


_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
5 Ağustos 2011       Mesaj #3
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
UN NASIL ÜRETİLİR?

Yurtiçi ve yurtdışından alınan buğdaylar kalitelerine göre laboratuvar kısmında analizleri yapılarak her buğday çeşidine ve kalitesine göre sınıflandırılarak kuru buğday depolarına alınır.Buğday depolara alınırken ön temizleme işlemi de yapılmış olur.


Depolanan bu buğdaylar laboratuvar ortamında karışımları yapılarak un üretimi için gerekli olan en iyi karışım oranı bulunarak yıkama işlemine geçilir.


Yıkama işlemi bitiminde yaş buğday silolarına alınan yıkanmış buğday 24-36 saat arası dinlendirilerek üretime hazır hale getirilir.


Yıkanmış ve üretime hazır hale gelmiş buğday, fabrikada öğütülerek çeşitli tip ve kalitelerde sınıflandırılarak silolara alınır.


Silolarda dinlendirilen ve doğal olgunluk süresini tamamlayan unlar piyasaya arz edilmek üzere paketleme ünitesine alınır ve çeşitli ambalajlarda ve kilolarda piyasaya arz edilir.Un silosu bulunan tüketicilerimize ise silobas ile hijyenik bir ortamda un sevkiyatı yapılmaktadır.


Uretim1

ÜRETİM SÜRECİNDE UYGULANAN TESTLER
1) Rutubet Analizi

AMAÇ: Buğday veya undaki nemi ölçmek.


2) Kül Analizi

AMAÇ: Gıda olarak kullanılan tahıllar ve öğütülmiş tahıl ürünlerinde toplam kül(yabancı madde) tayini için kullanılan bir metodu kapsar.


3) Sedimantasyon Analizi

AMAÇ: Buğday ununun ekmeklik kalitesini belirlemede çeşitli testlerin arasında en hızlı ve kolay olanıdır. Bu test sonucunda elde edilen rakam yorumlanarak o buğday unundan yapılacak olan ekmeğin kalitesi ve yapısı hakkında önemli bilgiler elde edilir.


spacer Uretim2 spacer

4) Yaş Gluten Analizi


AMAÇ: Gluten yalnızca buğdaya özgü bir proteindir. Bu protein ekmek kalitesi açısından çok büyük öneme sahiptir. Laboratuar değerleri açısından glutenin %27-32 değerleri arasında olması gereklidir. Numunenin tampon çözelti ile hamur yapılıp hamurun aynı çözelti ile yıkanması sonucu elde edilir.
spacer

5) Kuru Gluten Analizi


AMAÇ: Unda kuru gluten miktarını bulmak için yapılır.
spacer

6) Falling Number Testi


AMAÇ: Falling Number (FFN) una katılacak alfa amilaz enzim miktarını belirler. Son üründe kalite kontrol işlemlerinde kullanılır.


"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.