Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
12:14, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Pazartesi, 08 Aralık 2025 - 12:15
Arama
MaviKaranlık Forum
Pancar Turşusu Tarifi
-
Tek Mesaj #2
DERUNİ
Ziyaretçi
5 Ağustos 2011
Mesaj
#2
Ziyaretçi
Pancar turşusu
Malzemeler:
6 adet orta boy pancar,
6 diş sarımsak,
3 adet defne yaprağı,
1 tatlı kaşığı tane karabiber,
10 dal maydanoz sapı, bir dal kereviz sapı ve yaprağı,
yeteri kadar sirke,
1 yemek kaşığı kalın tuz.
Hazırlanışı:
Pancarların kabuklarını bir fırça ile iyice temizleyin. Sap kısmını kesin.
İçine üç yemek kaşığı sirke ilave ettiğiniz suda pancarları kabuklarıyla birlikte pişirin. Dağılacak kadar yumuşamamasına dikkat edin.
Pişen pancarların suyunu salamurada kullanmak için ayırın.
Ilıkken kabuklarını soyduğunuz pancarları, ister kalınca yuvarlak dilimler halinde, isterseniz elma dilimi halinde doğrayın.
Kavanozun içine karabiberleri, iki adet defne yaprağını, ve 4 diş sarımsağı ekleyin. Pancarları sıkıca içine doldurun. En üste kalan sarımsak ve defne yaprağını ekleyin. Maydanoz ve kereviz saplarıyla pancarların üstünü tamamen kapatın.
Salamura:
3/1 ölçü sirke, 3/2 oranında su kullanırım. Tuzunu ise tadarak ayarlarım. Bir orta boy kavanoz için 1-1,5 yemek kaşığı tuz yeterli.
Pancar turşusunun o güzel rengi ve içindeki vitaminleri için, kendi haşlama suyunu kullanın.
Pancar suyu sıcakken, içine sirke ve tuzunu ekleyin, tuz eriyene kadar karıştırın.
Turşunun üzerini kapatacak kadar hazırladığınız su ile doldurun ağzını sıkıca kapatın.
Pancar turşusu çabuk olur 3-4 gün sonra yiyebilirsiniz.
Dikkat edelim:
Su miktarını ayarlamak için, içini doldurup hazırladığınız kavanozu ağzına kadar, sadece pancar suyu ile doldurun, ve bir sürahiye geri boşaltın. Ölçtüğünüz suyun 3/1ni dökün, döktüğünüz miktar kadar sirke ekleyin. Göz kararı ile ayarlayamayanlar için bu pratik bir yöntemdir. Bu aşamadan sonra tuzunu ekleyin.
Pancara rengini veren kabuklarıdır. O yüzden kabuklarıyla haşlamak gerekir. Pancarı çok soğumadan soyarsanız, kabukları daha kolay soyulur.
Pancar seçerken içi beyaz damarlı olanlarını tercih etmeyin, lif lif çıkar, yemesi ve görünümü kötüdür.
Sarımsakların kabuklarını ayıklamaya uğraşmayın, kabuklu olarak biraz ezerek kullanın.
Pancarın faydaları:
Mide ve bağırsakları kuvvetlendirir, İştahı açar, hazmı kolaylaştırır.
Mide ağrılarını ve ekşimelerini azaltmaya yardımcı olur.
Yüksek tansiyonu düşürücü özelliğe sahiptir.
İdrar söktürür ve kabızlığı giderir. Böbrekleri çalıştırır.
Şeker hastalığı ile vereme karşı koruyucudur.
Karaciğerin düzenli çalışmasına yardımcı olur ve kansızlığı giderir.
Sinirleri yatıştırmaya fayda sağlar.
Kırmızı pancar suyu kansere karşı iyi bir koruyucudur
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Cevapla
Kapat
Saat: 12:15
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...