Arama

Karışık Turşu Tarifi - Tek Mesaj #2

DERUNİ - avatarı
DERUNİ
Ziyaretçi
22 Ağustos 2011       Mesaj #2
DERUNİ - avatarı
Ziyaretçi
Turşulr ve Konserveler - Karışık Turşu
Malzemeler
1.5 kg yeşil sivri biber
2.5 kg körpe salatalık
3 kg yeşil domates
3-4 Baş sarmısak
1 Adet orta boy lahana
1 Adet ayva
2-3 Adet havuç
Yeterince rafine kaya tuzu ve içme suyu



Hazırlanışı
  • Kullanacağınız bütün sebzeleri iyice yıkayın.
  • Temiz bir turşu kabının dibine dörde kesilmiş lahanayı koyun.
  • Üzerine bir sıra biber, domates ve salatalık olarak dazin.
  • Sebzeleri dizerken aralarına sarmısak dişlerini, ayva ve havuç dilimlerini yerleştirin.
  • Salamura suyunu ; 1 litre suyun içine 6 çorba kaşığı rafine kaya tuzu koyup hazırlayın.
  • Tuz iyice erdikten sonra sebzelerin üzerine boşaltın.
  • Bir gece turşu kabının ağzını kapatmadan bekletin.
  • Zaman zaman turşu kabanı sallayarak içindeki havanın tamamen çıkmasını sağlayın.
  • Ertesi sabah turşu kabının içindeki sebze ve su azalmışsa, turşu kabının ağzından dört parmak aşağıya gelecek şekilde sebze ve tuzlu su ekleyin.
  • Turşu kabının ağzını iyice kapatarak, güneş almayan bir yerde zaman zaman alt üst ederek 2-3 ay bekletin.
  • Bu müddet zarfında turşunuz olmuş demektir.
  • Aynı yöntemle küçük ve orta boy cam kavanozlarda da uzun zaman saklayabileceğiniz bu turşuyu kurabilirsiniz.
kaynak
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.