Arama

Karışık Turşu Tarifi

Güncelleme: 22 Ağustos 2011 Gösterim: 2.072 Cevap: 1
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
9 Ekim 2008       Mesaj #1
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
Tursunun büyüsü

Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler:
havuç
lahana
sivri biber
domates
salatalik
patlican
dolmalik biber
%4 kaya tuzu
üzüm sirkesi
su
miktari kendinizin istegine göre ayarlayiniz
*arzu ederseniz içine 2-3 adet sap kekik ko***** degisik
bir lezzet elde edebilirsiniz.
Tarifi:
patlicanlar ve dolmalik biber oyulur. havuç , lahana , salatalik , sivri biber yikandiktan sonra ince ve minik parçalar halinde dogranir.iç patlicanlarda minik parçalar halinde dograndiktan sonra bütün malzemeler harmanlanir.oyulmus patlican ve biberlerin içi doldurulur ve domates parçalari ile agizlari kapatilmak sureti ile kavanoza dizilir.üzerine kaya tuzu , su ve sirke karitirilarak hazirlanmis tursu ayari dökülerek beklemeye alinir. Eger tursunuzun parlakligini kaybetmesini istemiyorsaniz karanlik ve serin biryerde muhafaza altina almaniz gerekir. eger azda olsa isik görüyorsa siyah bir poset içerisine yerlestirin.

DERUNİ - avatarı
DERUNİ
Ziyaretçi
22 Ağustos 2011       Mesaj #2
DERUNİ - avatarı
Ziyaretçi
Turşulr ve Konserveler - Karışık Turşu
Malzemeler
1.5 kg yeşil sivri biber
Sponsorlu Bağlantılar
2.5 kg körpe salatalık
3 kg yeşil domates
3-4 Baş sarmısak
1 Adet orta boy lahana
1 Adet ayva
2-3 Adet havuç
Yeterince rafine kaya tuzu ve içme suyu



Hazırlanışı
  • Kullanacağınız bütün sebzeleri iyice yıkayın.
  • Temiz bir turşu kabının dibine dörde kesilmiş lahanayı koyun.
  • Üzerine bir sıra biber, domates ve salatalık olarak dazin.
  • Sebzeleri dizerken aralarına sarmısak dişlerini, ayva ve havuç dilimlerini yerleştirin.
  • Salamura suyunu ; 1 litre suyun içine 6 çorba kaşığı rafine kaya tuzu koyup hazırlayın.
  • Tuz iyice erdikten sonra sebzelerin üzerine boşaltın.
  • Bir gece turşu kabının ağzını kapatmadan bekletin.
  • Zaman zaman turşu kabanı sallayarak içindeki havanın tamamen çıkmasını sağlayın.
  • Ertesi sabah turşu kabının içindeki sebze ve su azalmışsa, turşu kabının ağzından dört parmak aşağıya gelecek şekilde sebze ve tuzlu su ekleyin.
  • Turşu kabının ağzını iyice kapatarak, güneş almayan bir yerde zaman zaman alt üst ederek 2-3 ay bekletin.
  • Bu müddet zarfında turşunuz olmuş demektir.
  • Aynı yöntemle küçük ve orta boy cam kavanozlarda da uzun zaman saklayabileceğiniz bu turşuyu kurabilirsiniz.
kaynak

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.
Hızlı Cevap
Mesaj:

Benzer Konular

9 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
9 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
13 Haziran 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
9 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
22 Mayıs 2009 / nünü Taslak Konular