Arama

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
3 Eylül 2011       Mesaj #13
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

ben5. sınıf 453.98 6. sınıf 413.00 aldım ama çizimim çok çok iyi deil normal mimar ola bilir miyim

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

merhaba ben lise son sınıfta sayısal öğrencisiyim mimarlık düşünüyorum 4 yıllık fakulte bitirdikten sonra açıkta kalmaktan korkuyorum biraz bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden tşk edrm

Çizim yapmayı doğru tekniğiyle eğitim sırasında öğreneceksiniz. Aşağıdaki mesajları okuyun.

En iyi yardımcı sizin bu mesleği istemeniz olacaktır. İsterseniz şimdiden yeteneğinizi geliştirecek alıştırmalar yapın ve bu bölümü kazanmak için çok çalışın. Sayısal puanla gireceğiniz bir fakültedir.

Eğer mimar olmak istiyorsanız, şimdiden kendinizi geliştirebilirsiniz. Mimarlıkta resim çizilmez, tasarım yapılır. Tasarladıklarınızın uygulanması için de sunum gerekir. İşte "resim" bu noktada devreye girer. Hem elle, hem de bilgisayarda çizim yapmak mimarlık eğitimi sırasında da öğrenilir. Yeter ki isteğiniz olsun ve biraz da yetenek.

Size önerim; karakalem resim yapayı deneyin. Gördüklerinizi oranlı olarak kağıda aktarın, arkasında kalanları perspektifte olması gerektiği gibi çizmeye çalışın. Öndekileri daha belirgin çizin, ağaç, insan vb figürler çizin. Bu daha da artırılabilir. Eğer şimdiden çizim yeteneğinizi geliştirmek istiyorsanız, çevrenizdeki Halk Eğitim ya da özel kurslardan yararlanabilirsiniz.
Yetenek doğuştan gelir ama geliştirilmesi gerekir. Resimde çok başarılı olamasanız da yapı, tasarım ve diğer bilgilerle iyi bir mimar olabilirsiniz.
Sayısal derslerinize ağırlık verin. Başarılar.

Mimarlık eğitimi, çok yönlü bir eğitimdir. Yapı bilgisinin yanı sıra, genel tasarım bilgisi, şehir ve bölge planlama, peyzaj, dekorasyon, endüstriyel dizayn, aydınlatma, malzeme vb alanlarda da eğitim alınır.

Bu nedenle de yetenekten önce istemek gerekir. Yetenek için ise, geniş perspektife,bakışa sahip olabilmek, matematiği hayatın içinde kavrayarak uygulayabilmek, bakmak değil görmek,görebilmek ve algılayabilmek gibi yeteneklere sahip olmak mutlaka gerekir.

Teknik çizim, çizim bilgisi, tasarım bilgisi, ve benzeri özellikler Mimarlık eğitiminin temelleridir.
Statik, Betonarme, Planlama, tümden gelim ve tüme gidim, fonksiyonel algı vb.hem eğitimle elde edilen, hem de uygulamayla gelişen özelliklerdir.

Alıntı
Daisy-BT adlı kullanıcıdan alıntı

Mimar olmak için teknik üniversite ya da üniversitelerin mimarlık fakültesi veya mimarlık bölümünde 4 yıl okumak gereklidir.

Mimar olmak istiyorsanız, meslek lisesi yerine düz lise veya anadolu-fen lisesi tercih edin ve düz liselerin fen-sayısal bölümlerinde matematik ve fen derslerinizi geliştirin.

"Mimarlık Lisesi" yok, üniversitelerin mimarlık fakülteleri veya mimarlık bölümlerinde okuyarak mimar ünvanını alabilirsiniz. Teknik üniversitelerin mimarlık fakülteleri vardır. Diğer bazı vakıf ya da devlet üniversitelerinin de mimarlık ve mühendislik fakültelerinde mimarlık bölümleri bulunmaktadır. İç mimarlık için de genellikle güzel sanatlar fakültelerinde ilgili bölüm vardır.

Bu yıl uygulanacak sistemin, ki kaç yıl devam eder bilemiyoruz, özellikleri hakkında en iyi başvuru yeri okulunuzun veya dersanenizin rehberlik bölümleridir. Yapı meslek liselerinde verilen eğitimin mimarlık mesleğinde çok işe yaradığını ve eğer yetenek sınavıyla öğrenci alan iç mimarlık vb bölümlere girecekseniz başarı oranlarının iyi olduğunu biliyoruz. Ama mimarlık fakülteleri, teknik bir eğitim olduğu için; sayısal, yani fen ve matematik puanları önemli. Anadolu meslek liselerinin teknik bölümleriyle bu konuda gelişebilirseniz olur ama asıl önerim düz ya da anadolu liselerinde sayısal ağırlıklı eğitim görmenizin daha faydalı olacağıdır.

Mimarlık Fakülteleri sayısal puanla öğrenci alır ve puanları yüksektir. Gitmek istediğiniz üniversiteye ve o üniversitenin bulunduğu şehire göre değişir. Teknik üniversitelerin puanları daha da yüksektir. Çalışma temponuzu yüksek tutun ve sayısal derslerine ağırlık verin.