Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
13:12, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Cumartesi, 11 Mayıs 2024 - 13:12
Arama
MaviKaranlık Forum
Patlıcan Reçeli Tarifi
-
Tek Mesaj #2
selennaz43
Ziyaretçi
24 Eylül 2011
Mesaj
#2
Ziyaretçi
Patlıcan reçeli kireç suyuyla
MALZEMESİ
1 Kg. çok küçükpatlıcan
1 Kg. toz şeker
1 Adet Limon
1 Paket vanilya
1 Kg. sönmemiş kireç
YAPILIŞI
1. Bahçeden toplanan parmak boyunda patlıcanların kabuklarını ince zar gibi soyup, sap kısmını külah gibi kesiniz ve tenceredeki bol soğuk suya atınız.
2. Patlıcanların soyulması bitince tencereyi ateş üzerine koyun ve ezmeden haşlayın.
3. Bir kap içinde aşağıda gösterildiği gibi kireç suyu hazırlayınız.
4. Patlıcanları kireç suyunda yarım saat bekletiniz ve sonra 8-10 kere bol suda yıkayarak avuç içinde sıkınız.
5. 1 Kg. şekeri bir bardak su ile kaynatınız.
6. Patlıcanları içine atarak ağır ateşte kıvama gelene kadar kaynatınız.
7. Ateşten indirmeden 10 dakika evvel limon suyu ve indirmeye yakın da vanilya ilâve ediniz.
8. Ağzını kapatarak soğumaya bırakınız.
Reçel
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Bu mesajı
1
üye beğendi.
Cevapla
Kapat
Saat: 13:12
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...