Arama

Patlıcan Reçeli Tarifi - Tek Mesaj #2

selennaz43 - avatarı
selennaz43
Ziyaretçi
24 Eylül 2011       Mesaj #2
selennaz43 - avatarı
Ziyaretçi
Patlıcan reçeli kireç suyuyla

MALZEMESİ
1 Kg. çok küçükpatlıcan
1 Kg. toz şeker
1 Adet Limon
1 Paket vanilya
1 Kg. sönmemiş kireç


YAPILIŞI
1. Bahçeden toplanan parmak boyunda patlıcanların kabuklarını ince zar gibi soyup, sap kısmını külah gibi kesiniz ve tenceredeki bol soğuk suya atınız.
2. Patlıcanların soyulması bitince tencereyi ateş üzerine koyun ve ezmeden haşlayın.
3. Bir kap içinde aşağıda gösterildiği gibi kireç suyu hazırlayınız.
4. Patlıcanları kireç suyunda yarım saat bekletiniz ve sonra 8-10 kere bol suda yıkayarak avuç içinde sıkınız.
5. 1 Kg. şekeri bir bardak su ile kaynatınız.
6. Patlıcanları içine atarak ağır ateşte kıvama gelene kadar kaynatınız.
7. Ateşten indirmeden 10 dakika evvel limon suyu ve indirmeye yakın da vanilya ilâve ediniz.
8. Ağzını kapatarak soğumaya bırakınız.


Reçel
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.