Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
04:12, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Pazar, 07 Aralık 2025 - 04:12
Arama
MaviKaranlık Forum
Danimarka Çöreği Tarifi
-
Tek Mesaj #1
_VICTORY_
VIP
Silent storM
29 Eylül 2011
Mesaj
#1
VIP
Silent storM
Danimarka Çöreği (Snegle Kage)
Mazemeler:
100 gr margarin
2 bardak süt
50 gr yaş maya
2 yumurta
2 tatlı kaşığı şeker
½ tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç Malzeme:
150 gr margarin
100 gr şeker
2 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri İçin:
Pudra şekeri
Yapılışı:
Tüm malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. Yarım saat mayalanması için bekletilir. Bu arada iç malzeme hazırlanır. Yağ eritilip şeker ve tarçın ilave edilip şeker eriyinceye kadar karıştırılır ve soğumaya bırakılır. Mayalanan hamur ikiye bölünerek her parça merdane ile yarım cm kalınlığında açılır. Üzerlerine iç harçtan sürülerek rulo yapılır ve 2 parmak genişliğinde kesilir. Kesilen kısımlar üste gelecek şekilde üzerlerine el ile hafif bastırılarak tepsiye dizilir. Yarım saat bekletilerek 225 derecede pişirilir. Fırından çıkarılıp ılındıktan sonra üzerine su ile bulamaç haline getirilmiş pudra şekeri sürülür. Minik şekerlemelerle arzuya göre süslenebilir.
AFİYET OLSUN
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Bu mesajı
1
üye beğendi.
Cevapla
Kapat
Saat: 04:12
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...