Arama

Danimarka Çöreği Tarifi

Güncelleme: 29 Eylül 2011 Gösterim: 4.145 Cevap: 0
_VICTORY_ - avatarı
_VICTORY_
VIP Silent storM
29 Eylül 2011       Mesaj #1
_VICTORY_ - avatarı
VIP Silent storM
Danimarka Çöreği (Snegle Kage)

Sponsorlu Bağlantılar
Kanelsnegle

Mazemeler:
100 gr margarin
2 bardak süt
50 gr yaş maya
2 yumurta
2 tatlı kaşığı şeker
½ tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç Malzeme:
150 gr margarin
100 gr şeker
2 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri İçin:

Pudra şekeri

Yapılışı:
Tüm malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. Yarım saat mayalanması için bekletilir. Bu arada iç malzeme hazırlanır. Yağ eritilip şeker ve tarçın ilave edilip şeker eriyinceye kadar karıştırılır ve soğumaya bırakılır. Mayalanan hamur ikiye bölünerek her parça merdane ile yarım cm kalınlığında açılır. Üzerlerine iç harçtan sürülerek rulo yapılır ve 2 parmak genişliğinde kesilir. Kesilen kısımlar üste gelecek şekilde üzerlerine el ile hafif bastırılarak tepsiye dizilir. Yarım saat bekletilerek 225 derecede pişirilir. Fırından çıkarılıp ılındıktan sonra üzerine su ile bulamaç haline getirilmiş pudra şekeri sürülür. Minik şekerlemelerle arzuya göre süslenebilir.

AFİYET OLSUN
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

30 Ocak 2012 / kompetankedi Tarih
10 Nisan 2009 / ThinkerBeLL Siyasal Bilimler
19 Temmuz 2012 / büşra_sarah Taslak Konular