Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Kasım 2011       Mesaj #12
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba arkadaşlar,

Size bir konuda danışacağım, ben yüksek lisans eğitimine başlamadan önce prosedür gereği askerliğimi 08/2012'ye tecil ettirdim. Şu an yüksek lisans'ın son dönemindeyim ve okulum 01/2012'de, yani 2-3 ay sonra bitecek. Ben 03-04/2012 gibi askere gitmek istiyorum.

Yaşım geçkin olarak gittiğimden dolayı son dakikaya bırakılırsa çok ileri bir tarihe beni atabilirler söylentisi üzerine okuldan okulun biteceğine dair bir evrakla şu an başvurmam halinde beni Mart yada Nisan gibi bir sevke atayabileceklerini öğrendim.

Fakat bugün askerlik şubesi ile konuştuğumda böyle bir şey olmadığını, okul bitmeden -diploma almadan- kesinlik olmadığı için başvuramayacağımı belirtti ve ekledi: Nisan'da gitmek istiyorsan Şubat sonuna kadar başvurma süren var.

Benim yine de aklıma yatmadı, açıkçası lisans ve üzeri olanlar için MSB websitesinde ilan edilmiş bir sevk dönemi de göremedim, ben şu an başvuru yapamıyor muyum? Yada okul bittikten sonra yani Ocak'ta başvurursam 2-3 ay sonra Nisan'da direkt askere gidebilir miyim?

Bilgilerinizi rica ediyorum,
Şimdiden teşekkürler,

Aytuğ