Christo ve Jeanne-Claude, dünyaca ünlü çevre ile ilgili enstalasyon projeleri gerçekleştirmiş sanatçı bir çifttir. Genellikle hazırlıkları uzun süre ve yoğun emek isteyen ve farkındalık yaratacak projelere imza atmışlardır. Sanatçılar Paris'in en eski köprüsü Pont-Neuf'ü parlak kumaşla sarıp sarmalamış, Kaliforniya ve Japonya'da tarlaları sarı ve mavi şemsiyelerle kaplamış, Berlin'de Parlamento binasını gümüş rengi kumaşla paketlemişti. Christo (orijinal ismi Christo Vladimirov Javacheff, Gabrovo, Bulgaristan, d. 13 Haziran 1935) ve Jeanne-Claude (orijinal ismi Jeanne-Claude Denat de Guillebon, 13 Haziran 1935, Kazablanka, Fas – ö. 18 Kasım 2009, New York, ABD) çiftinin dünyaca ünlü projeleri arasında Berlin’de yer alan Reichstag’ın ve Paris’te yer alan Pont-Neuf Köprüsü'nün paketlenmesi veya New York City’deki Central Park’taki "Kapılar" projesi gösterilebilir. Tesadüfen aynı senede ve aynı günde doğan Christo ve Jeanne-Claude çifti, 1958 yılında Paris’te tanıştılar. Jeanne-Claude’un ölümüne kadar, 45 yıl New York’ta yaşadılar. Jeanne-Claude'un 18 Kasım 2009 günü beyin anevrizması nedeniyle ölümünün ardından Christo birlikte başladıkları projeleri yürütmeye devam ediyor.
Pont-Neuf Köprüsü, Paris, 1985
Şemsiye Projesi, Japonya, 1991
Çevrilmiş Adalar, Biscayne Koyu, Miami, Florida, 1983
Almanya'nın eski Parlamento Binası Reichstag, 1995
"İnsanların kendilerine ve çevrelerine daha bilinçli yaklaşmalarına yardımcı olmaya çalışıyorum. Bir projeye başladığımda sonucunun nasıl olacağını tam olarak bilmiyorum. Her zaman kendi bütçemle çalışıyorum, bu özgürlüğüm için şart!"
Kapılar (The Gates), New York City,2005
"Parkta kapıları dolaşan izleyiciler kendilerini altın rengi bir tünelde yürüyormuş gibi hissedecek. Çevredeki binalardan bakıldığında ise rüzgarla hareket eden kumaşlar, karla kaplı parkın içinde akan altın rengi bir nehre benzeyecek. Kapıların rüzgarla dalgalanan kumaş bölümleri parkın organik yapısını, kumaş perdeyi taşıyan dikdörtgen vinil direkler ise şehrin geometrik silüetini temsil ediyor. Bu sergi Central Park'ın güzelliğiyle yarışmayacak, onun değerine katkıda bulunacak."