Arama

seawstars - avatarı
seawstars
Ziyaretçi
20 Aralık 2011       Mesaj #3
seawstars - avatarı
Ziyaretçi
Eşinizin ona saygı duyduğunuzu bilmeye ihtiyacı var. Biliyorum ‘saygı duymak’ kelimesi bazen sinir bozucu geliyor. Ama bir an durup düşünürseniz kadın ve erkeğin kültürel algılarında bazı farklılıklar olduğunu hatırlayacaksınız. Aynı konularda, aynı düşünmüyor, aynı davranmıyor, aynı tepkileri vermiyoruz. Toplum bizi her ne kadar aynı ve eşit kılmaya çalışsa bile, her zaman farklı olmaya devam edeceğiz.

O zaman feminist ruhumuzu bir kenara bırakalım ve erkeklerin gerçekte neye ihtiyacı olabileceğine kafa yoralım…!

Erkeklerin ‘saygı’ya ihtiyaçları vardır. Erkekler için saygınlık hayatidir. Kadınların sevilme ihtiyacının oksijen yerine geçiyor olması gibi.Bir kadın sevildiğini hissetmediğinde parçalanır, tüm enerjisini kaybeder ve şikayet etmeye başlar. Erkeklerde aynı, onlarında en büyük ihtiyacı saygı görmek ve bunu hissedemediklerinde bize karşı kendilerini kapatıyorlar. Erkeğin olduğu gibi kesinlikle saygıya ihtiyacı vardır burda katılmıyorum ,saygı her iki taraf içinde geçerlidir.

İşten eve geldiğinde kapıda onu coşku ile karşıladınız mı…?

Omuz omuza değerek oturdunuz mu koltukta….?

Onun zevk aldığı aktiviteleri organize etme işini üstlendiniz mi…?

Yorgun geldiğinde kendini dinlemesi için sessiz ortamlar yarattınız mı. Kadın çalışıyorsa aynı şey geçerli olurmu acaba bn çevremde kesinlikle görmüyorum. kadının evin işini ve çocuklarına bakmasını basite alamayız zira beker olduğum için evin işlerinide yemeğimide kendim yaptığım için ev işleride kolay değil ondan tecrübem var hernekadar annem 2 ayda bir evime gelip genel temizliğimi yapsada ve bnde diyorumki i şu devirde bence erkeğin değilde kadınların neye ihtiyacı var diye düşünmeli zira şu zamanda kadının aile ve toplum içindeki görev ve sorumlulukları erkeğin iki katı,bu bir gerçek.Evde önce eş sonra anne ve hizmetci.

B,iz erkekler kadınlarımızın kıskanç olmamasını anlayışlı ,yeri geldiğinde her türlü sohbete adapte olabilmesini yeri geldiğinde dışında kalıp sadece hizmet edecek çocuk doğuracak hem ona hemde size bakıp hizmet edecek, birde çalışacak ki şu devirde çalışan ev hanımları hayli fazla kadından güleryüz isteriz hep varın bizler bir düşünelim eeee insaf diyelim.

Biz erkeklere kadını elde edene kadar en iyi yönlerimizi sergileriz ya nikahtan sonrası toplumda mal gibi görülmesi bizimde kadınlarımızı mal gibi görmemize neden değil elbet ama malisef öyle muamele yapıyoruz .

Kadınlarımızında eksikliği evlendikten sonra gerekli özeni kendilerine gösterememesi,nasıl olsa bn evlendim diyip kendilerini bırakması ve derbeder bir halde olması.Buda zamanla kadınlarda özgüven kaybına yol açıyor ve zamanla (kilo,saç baş derken zaman geçiyor ve eşlerinin ilgisini kaybediyor .Erkekde haliyle kendisinde başka yollar aramayı kendisinde haklı görmenin yollarına gidiyorki bence hakkımız yokkk bencillik ettiğimizin farkına varmalıyız azıcık .Aslında her iki tarafda evliliklerinde flört halini kaybetmemeli. Bu bir öneri her iki tarar içince geçerli olan bir öneridir.Bizler çocuklarımızı yetiştirirkende erkek çocuk için elinin kiri ,erkek adam yapar vb benzetmelerle teşvik olayı var çocukalrımızı yetiştirirken eşit koşullar sağlamalıyız kız çocuklarının geri planda kalıyor her konuda kısacası, özgüven olmalı çocukalrımızda öyle yetiştirilmeliyiz.

Elbette beklentilerimiz iki taraflıdır olmalıda,zira toplumumuzda kadına fazla sorumluluk verilmiş ve haliyle beklentilerimizde çok fazla bizler bunları maksimuma indirmeliyiz,mükemelliyetciliği bir yana atmalıyız .

Bu yazıyı yazma gereği duydum ,sürekli erkeklerin neye ihtiyacı var nasıl nelerden etkilenir nelerden hoşlanır ,hep kadınlarımızdan birşeyler bekliyoruz ,egolarımız hat safada Sizcede öyle değilmi sevgi ve muhabbetle kalın.
Son düzenleyen Efulim; 3 Şubat 2012 15:03 Sebep: İfadeler kaldırıldı.