Arama

Erkekler Kadınlardan Ne İster?

Güncelleme: 29 Kasım 2012 Gösterim: 9.455 Cevap: 5
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
24 Mart 2008       Mesaj #1
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
İnsanlığın varoluşu kadar eski bir soru “Erkekler kadınlardan ne ister?”
Mükemmel bir vücut? Akılları durgunluk veren bir zeka? Ya da girişimci bir ruh? Annelerine benzeyen kadınları mı tercih ediyorlar yoksa onun tam zıddı bir kişilik mi ilgilerini daha çok çekiyor? Uzun boylu mu, kısa mı? Sarışın mı, esmer mi?
Sponsorlu Bağlantılar
Liste uzayıp gidiyor...

Annem gibisin!
Aslında erkeklerin yaşadıkları en büyük ikilemlerden biri. Hem annelerinden vazgeçemezler ve hayatta karşılaştıkları diğer kadınlardan da aynı şefkati beklerler, hem de annelerinin jargonuyla konuşan ve hareket eden kadınlardan hoşlanmazlar. Partnerlerinin desteğini her zaman beklerler. Dertlerini şefkatli bir kucakta anlatmayı isterler ama iş eleştirilmeye geldiğinde. Hayır! 'Annem gibi konuşuyorsun' deyip işin içinden sıyrılıp çıkarlar. Siz iyisi mi ikisinin ortasını bulmaya çalışın.

Erkekler aptal kadın sever!
Duy da inanma derler ya, bu da öyle bir şey işte. Erkeklerin akıllı kadın sevmediği klişesi aslında doğru değildir. Olsa olsa rol yapmayı seven kadınlardan hoşlanabilirler. Çünkü ünlüsünden ünlüsüne hangi erkeğe sorsanız alacağınız yanıt 3aptal kadına dayanamam3 olacak. Ünlü oyuncu Haluk Bilginer, kendisiyle yapılan bir röportajda bir erkeğin yanında kendini aptal zanneden kadınlara tahammül edemeyeceğini söylüyor ve gerekçesini de şöyle açıklıyor: Çünkü asla aptal değiller. Onların zeki ve yetenekli olduklarını görmem lazım!

Sana ihtiyacım var!
Korumak ve kollamayı doğalarının bir gereği olarak gören erkeklerin doğrusu dayanamadığı bir kadın tipi varsa o da yardıma ihtiyacı olan kadındır. Bir kadına yardım etmek, erkeğin kendini ispat etme yollarından biridir. Bu yüzden zorda kaldığınız bir durumda yardım istemekten çekinmeyin. Aksine kendi işinizi kendiniz hallediyor olmanız onu daha çok rahatsız edecektir. Arada sırada ürkek bir tavşanı oynamak, karizmanızı bozmaz korkmayın.

Bu 5 cümleyi asla kullanmayın!

* Bir şey söyleyeceğim, konuşmamız lazım
Belli ki ciddi bir şeyden söz etmek istiyorsunuz. Ya ilişkinizde bir sorun var, ya yapılması gereken angarya bir iş! Bu cümleden sonra karşınızdaki adamın canım söyle ne istedin? demesini sakın beklemeyin. Bu görüşmeyi ileri tarihe atmak için elinden geleni yapacak!

* Bak bakalım ne değişiklik göreceksin?
Bakmak ve görmek aynı şeyler değil hiç şüphesiz. Ayrıntıları fark etmek konusunda bütün erkeklerin başarılı olacağını sanmayın. Sarı saçlarınızı siyaha boyatmak elbette fark edilmeyecek bir değişiklik değil. Ama fark eddemediğinde de onu suçlamayın. Bu tür sorular adamı zor duruma düşürüyor dikkat edin!

* Eski sevgilim de böyle yapardı!
İlişkide açılmaması gereken bir şey vasa o da eski defterlerdir unutmayın! Hiçbir erkek bir önceki rakibiyle kıyaslanmaktan hoşlanmaz. Bu cümleyi sarf ettiğinizde kopacak fırtınaya hazırlıklı olun.

* Başım çok feci ağrıyor
Bir erkeği dünya döndükçe çıldırtacak bir durum varsa o da partnerinin başının ağrımasıdır! Bunu duyan erkek bilir ki, o gece sevgilisinden hayır gelmez! İlişkiyi gerginleştirmemek için iyisi mi bir ağrı kesici alın ve ağrının geçmesini bekleyin. Geçmezse, başka bir bahane bulunur elbette!

* Ne düşünüyorsun?
İç dünyasını ele vermek bir erkeğin hoşuna giden şeylerden değildir. Biz kadınlar elbette çok meraklıyız ama birlikte attığınız her adım sonrası ne düşünüyorsun? ne oldu? gibi sorular erkeği bunaltmaktan başka bir işe yaramaz!

BİR ERKEĞİN İTİRAFLARI!
Aşağıda okuyacaklarınız genç bir erkeğin karısına ilişkileri üzerine yaptığı itirafların bir özeti. Bazı şeyler eminiz size çok tanıdık gelecek....
1) Bu konu hakkında konuşmak istemiyorum. Bu konuyu açıklamak istemiyorum. (Bir erkek bir kadından ne ister sorusunun cevabı niteliğinde!)
2) Aklından ne geçiriyorsun? diye sorduğunda eğer hiçbir şey diyorsam, gerçekten hiçbir düşünmüyorum demektir!
3) Tuvalete girdiğinde banyonun kapısını kapamış olsaydın, daha çok memnun olurdum. Tamam, birbirimize karşı rahat ve samimi davranmamız iyi de bu kadar samimi olmak zorunda mıyız?
4) Ağda mı dedin? Karşı değilim!
5) Arkadaşlarımın önünde her zaman inkâr edeceğim ama sinema kuyruğunda elimi sıkıca tutman çok hoşuma gidiyor.
6) Yalan söylediğinde anlayabiliyorum!
7) Asla penis ve sevimli kelimelerini aynı cümle içinde kullanma. (Sözkonusu olan benim penisim olmasa bile!)

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
CeLebRindaL - avatarı
CeLebRindaL
VIP why did you go why
20 Aralık 2011       Mesaj #2
CeLebRindaL - avatarı
VIP why did you go why
erkekler iliskiler


Sponsorlu Bağlantılar
Kadınların sıklıkla aynı soruyu sorduklarını görüyorum..’Kocama onu seviyor olduğumu nasıl gösteririm…?’



Çoğunlukla benzer cevaplar geliyor arkasından, küçük sevgi mesajları yazmak, sevdiği yemeklerden pişirmek, bakımlı olmak…vb..
Size kadın-erkek ilişkileri hakkında kitaplar okuyun ve seminerlere gidin gibi önerilerde bulunabilirim aslında, ama bunu yapmayacağım. Eğer şu an bu yazıyı okuyorsanız, zaten muhtemelen en az üç adet kitap okumuşsunuzdur bu konuda.
Öncelikle, eşinizin gerçekten özellikle sizden gelebilecek neye ihtiyacı olduğunu düşünmeniz gerekiyor.
Neyi bilmeye ihtiyacı var…!


Saygı…! Evet yanlış okumadınız…!
Eşinizin ona saygı duyduğunuzu bilmeye ihtiyacı var. Biliyorum ‘saygı duymak’ kelimesi bazen sinir bozucu geliyor. Ama bir an durup düşünürseniz kadın ve erkeğin kültürel algılarında bazı farklılıklar olduğunu hatırlayacaksınız. Aynı konularda, aynı düşünmüyor, aynı davranmıyor, aynı tepkileri vermiyoruz. Toplum bizi her ne kadar aynı ve eşit kılmaya çalışsa bile, her zaman farklı olmaya devam edeceğiz.
O zaman feminist ruhumuzu bir kenara bırakalım ve erkeklerin gerçekte neye ihtiyacı olabileceğine kafa yoralım…!


Erkeklerin ‘saygı’ya ihtiyaçları vardır. Erkekler için saygınlık hayatidir. Kadınların sevilme ihtiyacının oksijen yerine geçiyor olması gibi.Bir kadın sevildiğini hissetmediğinde parçalanır, tüm enerjisini kaybeder ve şikayet etmeye başlar. Erkeklerde aynı, onlarında en büyük ihtiyacı saygı görmek ve bunu hissedemediklerinde bize karşı kendilerini kapatıyorlar.
Şaşırabilirsiniz ama, erkekler sevgiyi duyulan saygı ile eşleştiriyorlar. Ona gösterdiğiniz saygının hissettiğiniz sevginin bir kanıtı olarak algılıyorlar.
Sevdiğiniz adama binlerce yolla onu sevdiğinizi dile getirseniz bunun karşısında etkilenmeyebilir, ama bir tek hareketiniz ile ona duyduğunuz saygıyı belli ettiğinizde bu ona yıllarca sevileceği garantisini hissettirebilir.
Erkeğe saygı duyduğumuzu göstermenin bazı yollarını düşündüm ve gördüm ki, anne olan bir Kadının bunu çok daha kolay yapabileceğini fark ettim.

Onu ‘ Taktir Edin ‘ ….!
Kişisel fikrim erkeklerin yeterince taktir ediliyor olmadıkları yönünde….! Kızmayın kızlar…!
(her erkek için bu geçerli değil elbette…!)
Çalışıyor ve evi ve bizi ve çocuğumuzu finanse ediyor olmanın ne kadar büyük bir sorumluluk olduğunu unutuyoruz galiba bazen. Üstelik bazı erkeklerin eşleri çalışmıyor olmasına rağmen şikayet etmeden para kazanma kaygısı içinde hayatalarını devam ettirdiklerini de…!
Kocanıza, ailenizi geçimi için harcadığı çabanın ne kadar saygı duyulur bir iş olduğunu ifade etmeniz onu ne kadar motive edecektir bir düşünsenize…! Bu onun görevi diye düşünmekten biraz vazgeçerek yapın lütfen bunu.

Ona ‘ Hayranlığınızı Dile Getirin ‘…..!
Bunu yapmak saygı göstermekten biraz daha zor gelebilir başlarda. Ama onu neden seviyor olduğunuzu düşünerek, onun sevdiğiniz yönlerini saptayarak işe başlayabilirsiniz. Yıllar ve yaşanmışlıklar içinde bir şeylerin değiştiğini biliyorum. Ama o aslında en başlardan beri aşık olduğunuz adam, bunu unutmayın…!
Bir hobisi, saçının modeli, fit olan bedeni, konuşma uslubundaki herhangi birşey ile ilgili ona olan hayranlığınızı dile getirebilirsiniz.

Ona ‘ Tutkunluğunuzu Gösterin ‘…!
İçinde bulunduğunuz durum ve ruh hali kaynaklı bu bazen gerçekten çok imkansız görünebilir ama erkeklerin sevdikleri kadın tarafından arzulanıyor olduklarını hissetmeleri onlara inanılmaz bir haz veriyor biliyor musunuz…?
İşten eve geldiğinde kapıda onu coşku ile karşıladınız mı…?
Omuz omuza değerek oturdunuz mu koltukta….?
Onun zevk aldığı aktiviteleri organize etme işini üstlendiniz mi…?
Yorgun geldiğinde kendini dinlemesi için sessiz ortamlar yarattınız mı…?

Son bir şey…!
Kızlar… bundan hoşlanın ya da hoşlanmayın…erkekler nasıl göründüğümüzü gerçekten önemsiyorlar.
Eğer kendinize bakmaktan çoktan vazgeçtiyseniz, üzgünüm ama size kötü haberlerim var… O’da sizden vazgeçmek üzere olabilir…!
Her koşulda seviyor olmak sözü verseler bile, değişen vücut şeklimize, makyajsız halimize, tepede toplanmış saçımıza rağmen seviyor olduklarını dile getirseler bile, pekişmekte olan bu tavrımız karşısında onlara saygı duymadığımız sinyallerini alıyorlar haberiniz olsun….!
Papatya Somer

O Kadar Kalabalik ki Yalnizligim..
seawstars - avatarı
seawstars
Ziyaretçi
20 Aralık 2011       Mesaj #3
seawstars - avatarı
Ziyaretçi
Eşinizin ona saygı duyduğunuzu bilmeye ihtiyacı var. Biliyorum ‘saygı duymak’ kelimesi bazen sinir bozucu geliyor. Ama bir an durup düşünürseniz kadın ve erkeğin kültürel algılarında bazı farklılıklar olduğunu hatırlayacaksınız. Aynı konularda, aynı düşünmüyor, aynı davranmıyor, aynı tepkileri vermiyoruz. Toplum bizi her ne kadar aynı ve eşit kılmaya çalışsa bile, her zaman farklı olmaya devam edeceğiz.

O zaman feminist ruhumuzu bir kenara bırakalım ve erkeklerin gerçekte neye ihtiyacı olabileceğine kafa yoralım…!

Erkeklerin ‘saygı’ya ihtiyaçları vardır. Erkekler için saygınlık hayatidir. Kadınların sevilme ihtiyacının oksijen yerine geçiyor olması gibi.Bir kadın sevildiğini hissetmediğinde parçalanır, tüm enerjisini kaybeder ve şikayet etmeye başlar. Erkeklerde aynı, onlarında en büyük ihtiyacı saygı görmek ve bunu hissedemediklerinde bize karşı kendilerini kapatıyorlar. Erkeğin olduğu gibi kesinlikle saygıya ihtiyacı vardır burda katılmıyorum ,saygı her iki taraf içinde geçerlidir.


İşten eve geldiğinde kapıda onu coşku ile karşıladınız mı…?

Omuz omuza değerek oturdunuz mu koltukta….?

Onun zevk aldığı aktiviteleri organize etme işini üstlendiniz mi…?

Yorgun geldiğinde kendini dinlemesi için sessiz ortamlar yarattınız mı. Kadın çalışıyorsa aynı şey geçerli olurmu acaba bn çevremde kesinlikle görmüyorum. kadının evin işini ve çocuklarına bakmasını basite alamayız zira beker olduğum için evin işlerinide yemeğimide kendim yaptığım için ev işleride kolay değil ondan tecrübem var hernekadar annem 2 ayda bir evime gelip genel temizliğimi yapsada ve bnde diyorumki i şu devirde bence erkeğin değilde kadınların neye ihtiyacı var diye düşünmeli zira şu zamanda kadının aile ve toplum içindeki görev ve sorumlulukları erkeğin iki katı,bu bir gerçek.Evde önce eş sonra anne ve hizmetci.

B,iz erkekler kadınlarımızın kıskanç olmamasını anlayışlı ,yeri geldiğinde her türlü sohbete adapte olabilmesini yeri geldiğinde dışında kalıp sadece hizmet edecek çocuk doğuracak hem ona hemde size bakıp hizmet edecek, birde çalışacak ki şu devirde çalışan ev hanımları hayli fazla kadından güleryüz isteriz hep varın bizler bir düşünelim eeee insaf diyelim.

Biz erkeklere kadını elde edene kadar en iyi yönlerimizi sergileriz ya nikahtan sonrası toplumda mal gibi görülmesi bizimde kadınlarımızı mal gibi görmemize neden değil elbet ama malisef öyle muamele yapıyoruz .

Kadınlarımızında eksikliği evlendikten sonra gerekli özeni kendilerine gösterememesi,nasıl olsa bn evlendim diyip kendilerini bırakması ve derbeder bir halde olması.Buda zamanla kadınlarda özgüven kaybına yol açıyor ve zamanla (kilo,saç baş derken zaman geçiyor ve eşlerinin ilgisini kaybediyor .Erkekde haliyle kendisinde başka yollar aramayı kendisinde haklı görmenin yollarına gidiyorki bence hakkımız yokkk bencillik ettiğimizin farkına varmalıyız azıcık .Aslında her iki tarafda evliliklerinde flört halini kaybetmemeli. Bu bir öneri her iki tarar içince geçerli olan bir öneridir.Bizler çocuklarımızı yetiştirirkende erkek çocuk için elinin kiri ,erkek adam yapar vb benzetmelerle teşvik olayı var çocukalrımızı yetiştirirken eşit koşullar sağlamalıyız kız çocuklarının geri planda kalıyor her konuda kısacası, özgüven olmalı çocukalrımızda öyle yetiştirilmeliyiz.

Elbette beklentilerimiz iki taraflıdır olmalıda,zira toplumumuzda kadına fazla sorumluluk verilmiş ve haliyle beklentilerimizde çok fazla bizler bunları maksimuma indirmeliyiz,mükemelliyetciliği bir yana atmalıyız .


Bu yazıyı yazma gereği duydum ,sürekli erkeklerin neye ihtiyacı var nasıl nelerden etkilenir nelerden hoşlanır ,hep kadınlarımızdan birşeyler bekliyoruz ,egolarımız hat safada Sizcede öyle değilmi sevgi ve muhabbetle kalın.
Son düzenleyen Efulim; 3 Şubat 2012 15:03 Sebep: İfadeler kaldırıldı.
ertan - avatarı
ertan
Ziyaretçi
13 Ocak 2012       Mesaj #4
ertan - avatarı
Ziyaretçi
İnsanlığın varoluşu kadar eski bir soru “Erkekler kadınlardan ne ister?” Mükemmel bir vücut? Akılları durgunluk veren bir zeka? Ya da girişimci bir ruh? Annelerine benzeyen kadınları mı tercih ediyorlar yoksa onun tam zıddı bir kişilik mi ilgilerini daha çok çekiyor? Uzun boylu mu, kısa mı? Sarışın mı, esmer mi? Liste uzayıp gidiyor.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
HANDSOME - avatarı
HANDSOME
VIP ☪ ɴє мυтŁυ тürĸüм đἶყєɴє
21 Ocak 2012       Mesaj #5
HANDSOME - avatarı
VIP ☪ ɴє мυтŁυ тürĸüм đἶყєɴє
Erkeklerin evlilikten beklediklerini merak ediyorsanız; işte size bir kaç ipucu...

Evlilik hayatında çoğu şey müşterek, ancak beklentiler farklı olabiliyor. Yıllar geçse de eşler birbirlerine önceliklerinin ne olduğunu net bir şekilde dile getiremeyebiliyor. Özellikle erkekler ne istediklerini anlatmakta, kendilerini ifade etmekte çok sıkıntı çekiyor. Evlilikte erkeğin kadından beklentileri genelde kadının beklentilerinden daha fazladır.

Düzen

Evlilik, kadınlar için olduğu kadar erkekler için de bir düzen biçimidir. Bu düzeni yürütememek erkeğe başarısızlık gibi gelir. Dolayısıyla erkek, öncelikle evlilik düzeninin oturmasını ve rayında gitmesini ister.

Huzur

Yine kadınlar gibi erkekler de evlilikte huzur, eşi tarafından anlaşılmak, iletişim kurabilmek, dış dünyanın streslerinden sonra evde kendini kabul edilmiş ve önemsenir hissetmek ister

İlgi

Hep kadınlar ister sanıyorsanız yanılıyorsunuz; erkekler de evlilikte eşlerinden ilgi beklerler. Özellikle eşleri çalışıyorsa, evdeki sorumluluklarını ihmal etmemelerini isterler. Hayat müşterek. Evdeki işleri paylaşan erkekler, arta kalan zamanda ilgi görmeyi de hak ederler.

Güven

Erkekler evlilikte eşlerinden güven beklerler. Sürekli kendisinden şüphelenen, sorgulayan bir eş istemezler

Çocuk

Evlilik, çocuk sahibi olmanın meşru yolu olarak görülüyor. Dolayısıyla erkekler, evlilikten çocuk beklerler. Tabii hazır oldukları zaman…

B]Seks[/B]

Evlilik, düzenli bir seks hayatı anlamına da geliyor. Erkekler, yatakta mutlu oldukları ve mutlu ettikleri bir evlilik isterler. İhmal edilmek ve seksin az olduğu bir evlilik erkeklerin en büyük korkusudur…

Annelik

Erkekler, evlilik öncesi annelerinden gördüklerini de eşlerinden beklerler. Sevgi ve şefkat göstermesinin yanı sıra dağınıklıklarını toparlayıcı, hatırlatıcı ve idareci bir eş isterler

Arkadaşlık

Erkekler, eşleriyle hemen her konuda sohbet edebilecek kadar arkadaş olmayı beklerler. Bunun yanı sıra birlikte futbol maçı izlemek gibi, erkek arkadaşlarıyla yaptıklarını eşleriyle de yapabilmek isterler.

Özgürlük

Erkekler, evlilikte bireysel hayatlarını da rahatlıkla yaşabilmek isterler. Buna, erkek arkadaşlarıyla gece dışarı çıkmak, tatile gitmek de dahil. Eşlerinin sürekli birlikte sosyalleşme isteğinden rahatsız olabilirler.
Adam Olmak; Cinsiyet Meselesi DeğiL.! Şahsiyet Meselesidir!..
sade - avatarı
sade
VIP hazan
29 Kasım 2012       Mesaj #6
sade - avatarı
VIP hazan
Erkeklerin kadınlarda aradıkları...



1- Kendinize ne kadar güvendiğinize bakarlar

Başınızı ve vücudunuzu dik tutuyorsanız, göz teması kurmanız, elini sıkıca kavrayarak tutmanız kendinize güvendiğinizi gösteriyor. Kendine güvenen erkekler bu kadınları beğenirken, keşfetme duygusuna sahip erkekler çekingen, mesafeli kadınlardan etkilenebiliyor.

2- Sizden güzel çocukları olup olmayacağını önemserler

Erkekler de bir kadının görünümüne bakarak gelecekteki çocuklarının fiziksel özelliklerinin nasıl olacağını anlarlar.

3- Tutkulu olmanız önemlidir

Erkekler yemekle tutku arasında ilginç bir bağ kuruyor. Onlara göre yemekte iştahlı kadının yatakta da iştahı açıktır ve farklı tatları seven kadın farklı deneyimleri de reddetmez.

4- Özgür ruhlu kadınları severler

Kıyafetinize bakarak çılgın ya da klasik biri olup olmadığınızı değerlendirirler. Cesur giyim tarzı kadının özgürlüğü sevdiğini gösterir. Giyim tarzınız fiziksel özelliklerinize ve karakterinize uygun değilse hemen anlaşılır.

5- İşinizi hemen tahmin ederler

Genel bir araştırmaya göre kısa ve bakımlı saçlar genellikle hukuk, finans, insan kaynakları gibi sektörlerde çalışan kadınlar tarafından tercih ediliyor. Sıra dışı saç, trendy bir görünümü olan kadınlar da medya, reklam ya da halkla ilişkiler sektöründe çalışıyor. Toplanan ya da at kuyruğu yapılan saçlar kesinlikle öğretmen ya da doktor. Yüksek topuklu ayakkabı giyen kadınlar erkeklere göre kariyer sahibi, başarılı, kendinden emin yöneticiler. Aslında işimizle ilgili ne kadar çok kendimizi ele veriyormuşuz öyle değil mi?

6- Ten uyumunu karşılaştığınızda anlarlar

İlk tanıştığınızda karşınızdakinin doğal kokusunu alırsınız. Bir erkek kadının ten kokusunu alınca zaten otomatik olarak sonrasına karar verir.

7- Savurgan mı yoksa tutumlu musunuz bilirler

Erkeklerin markadan anlamadıkları doğru değildir. Kıyafetlerinize, görünümünüze bakarak sizin çok harcayan biri olup olmadığınızı çabuk anlarlar.

8- Zor biri misiniz anlarlar

Birlikteyken yaptığınız yer seçimleri, içecek ve yemek tercihleri, gittiğiniz yerdeki tavırlarınız sizin zor beğenen, kaprisli biri olduğunuzu gösterebilir.

9- İyimser olup olmadığınızı ilk görüşmede anlarlar

Erkekler tanışma anındaki yüz ifadenizden ne kadar iyimsersiniz anlayabilir. Çatık kaşlar, endişe içinde kemrilen dudaklar, kenarları yenmiş tırnaklar khayra alamet değildir. Erkekler yaşama sevinci yüksek kadınlarla birlikte olmak tan hoşlanırlar.

10- Kendine güvenen kadın isterler

Bir erkek sizi ilk görüşte arkadaşlarınızla sohbet ederken, eğlenirken görüyorsa ona bağımlı olmayacağınızı anlıyor.

11- Şikayeti sevmezler

Sorduğu her soruya şikayet cümlesiyle başlıyorsanız kafasında şüpheler oluşur. Erkekler hayatı önlerine geldiği gibi kabul etmekten yanadır ve kesinlikle şikayet sevmezler. Sizin olayları ele alışınızdan ömür boyu söylenip söylenmeyeceğinizi anlayabilirler.

12- Etkilendiğinizi hemen anlarlar

Bir erkek ondan etkilendiğinizi ilk 20 saniyede anlar. Karşı cins beden dilini okuyan biriyse anında sizin hislerinizi çözüyor. Elde ettiği sonuca göre sizi daha yakından tanıyor ya da uzaklaşıyor.




BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.



Benzer Konular

20 Ocak 2015 / Jumong Genel Mesajlar