Arama


azrail_b_J_K - avatarı
azrail_b_J_K
Ziyaretçi
24 Aralık 2011       Mesaj #5
azrail_b_J_K - avatarı
Ziyaretçi
Binlerce yılda oluşan bitkisel toprak sel felaketi ile yok olmaktadır. Sel sadece toprağa değil ekili alanlara da zarar vermektedir.

2007 ve 2008 yıllarında ülkemizde kuraklık hakim olurken 2009 yılı yaz aylarında özellikle başta Karadeniz, Doğu Anadolu olmak üzere Trakya illerinde şiddetli yağışlar sel felaketlerine neden olmaktadır. 2007 ve 2008 yıllarındaki kuraklıktan dolayı tarımda ciddi zararlar ve ekonomik kayıplar olmuştur.

Ülkemizde ise en fazla sel felaketi, Karadeniz Bölgesi’nde ve büyük ırmakların vadilerindeki ovalarda yaşanır.

Daha yeni Artvin-Şavşat, Ordu-Perşembe, Bartın, Hatay-Yayladağı, Erzurum, Tekirdağ ve Edirne illerinde görülen sel felaketleri daha önce Doğu Anadolu ve Akdeniz bölgesindeki illerimizde de görülmüştür. Bu sel felaketleri ciddi can ve mal kaybına neden olmuştur. Evler ve işyerleri zarar görmüştür. Tarım arazileri, içme suyu ve kanalizasyon sistemleri, köprüler ve karayolları ciddi zararlar görmüştür. Zarar gören içme suyu şebeke sistemlerinden su numuneleri alınarak derhal anaiz edilmelidir. Salgın hastalıklarını önlemek için bunun yapılması gereklidir. İçme suyu kirli çıkmışsa halk uyarılmalıdır. Altyapı sistemlerinin eski haline getirilmesi için ciddi yatırımlar yapılması gerekmektedir. Barajlara ve göllere önemli miktarda çamurlu su taşınmaktadır.