Arama


Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
5 Ocak 2012       Mesaj #6
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

HANGİ OKULARA GİTMEK GEREKİ YOR

MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER
Meslek eğitimi üniversitelere bağlı meslek yüksekokullarının "İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği" programında verilmektedir.

MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI

- Meslek liselerinin Acil Tıp Teknisyenliği, İlk Yardım ve Acil Bakım Teknisyenliği programlarından mezun olanlar “İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği” ön lisans programına sınavsız geçiş için başvurabilirler. Gereken koşullara sahip oldukları takdirde yerleştirilebilirler. - Meslek liselerinin sınavsız geçiş için belirlenen bölümleri dışındaki bölümlerden ya da liselerden mezun olanlar/olacaklar ise sınavsız yerleştirme sonunda kontenjan kalırsa ek yerleştirme ile açık olan programlara isteklerine ve ÖSS puanlarına göre yerleştirilebileceklerdir.Bunun için bu kişilerin ÖSYM Başkanlığınca yapılan Öğrenci Seçme Sınavına (ÖSS) girmeleri ve yeterli “Eşit Ağırlıklı (EA)” puanı almaları gerekir.

EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ
Mesleğin eğitim süresi 2 yıldır. Eğitim süresince öğrenciler, Matematik, Kimya, Davranış Bilimleri, Temel Strüktür, Yapı Bilgisi, Araç ve Malzeme Bilgisi ,Spor Eğitim Bilgisi, Sivil Savunma Bilgisi, Kurtarma Bilgisi, İş Hukuku, Yangın Bilgisi gibi dersler alırlar.

İtfaiyecilik
Sen sadece aynasin...