Arama

İtfaiyeci olmak için ne yapmam gerek?

Güncelleme: 25 Şubat 2012 Gösterim: 9.473 Cevap: 6
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Eylül 2009       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

itfaiyeci mesleği

merakedenler için?15 yıldır büyükşehirde bu işi (itfayecilik) yapıyorum.iş diyorum çünkü resmiyette meslek bile değil,yaptığımız işler:kedi,köpek,kuş,at v.s her türlü canlıyı 24 saat sınırsız hizmetle kurtarmak..insanların su dökmeye kıyamadığı vc.lerin tıkandığında sel sularından kanalizasyonlar geri tepip evlerine dolduğunda oluşan pislikler çekmek,yağmurda karda bat-çık,lara giripte çıkamayan kazmaları kurtarmak,intahar etmeye çalışan akıllıları kurtarmak,hertürlü kazaya maruz kalan insan veya canlıları kurtarmak,resmi daireleri bacalarını hayrına temizlemek,yazılacak o kadar çok iş vark i,her türlü doğal veya kazayla afetlerde n sorulusunuz.ara sıra yangı söndürürsünüz(önemli bir konu değil),yazın inler ital çok yangın çıkıyor,kışında ev ve iş yeri yangınları çok çıkıyor izin yok,şehri terk etmek yok 24 saat hazırsın.eş,dost,akraban yok,kendi ailenle hiç problemin yok,çünkü itfayeci izinli olduğu zamanda yağmur,orman yangını,fabrika,v.s ....iş çok personel yok,izindekileri çağırın gelsin-gelmesse?...bip,belediyenin-otobüsünden veya aklına gelecek her türlü nimetlerinden kesinlikle faydalanamazsın,yoldaki......kadar değerin yoktur.maaş,1130+mesai(çalıştığın şehrin nüfusuna göre)70-325 tl arsında değişiyor
Sponsorlu Bağlantılar
misafir 03 - avatarı
misafir 03
Ziyaretçi
11 Nisan 2010       Mesaj #2
misafir 03 - avatarı
Ziyaretçi
itfayeciolmak için sbs puanı kaç olması lazım?
Sponsorlu Bağlantılar
Eschschaltzia - avatarı
Eschschaltzia
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2010       Mesaj #3
Eschschaltzia - avatarı
Kayıtlı Üye
Meslek liselerinin Acil Tıp Teknisyenliğivirgs İlk Yardım ve Acil Bakım Teknisyenliği programlarından mezun olanlar “İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği” ön lisans programına sınavsız geçiş için başvurabilirler. Gereken koşullara sahip oldukları takdirde yerleştirilebilirler. - Meslek liselerinin sınavsız geçiş için belirlenen bölümleri dışındaki bölümlerden ya da liselerden mezun olanlar/olacaklar ise sınavsız yerleştirme sonunda kontenjan kalırsa ek yerleştirme ile açık olan programlara isteklerine ve ÖSS puanlarına göre yerleştirilebileceklerdir.Bunun için bu kişilerin ÖSYM Başkanlığınca yapılan Öğrenci Seçme Sınavına (ÖSS) girmeleri ve yeterli “Eşit Ağırlıklı (EA)” puanı almaları gerekir.
Beni devirmek çok kolaysa tarihinden adımı sil
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Mayıs 2011       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bende 3 yıldır itfaiyeciyim.
yukarıda yazan arkadaşa aynen katılıyorum.bizde mesai parasıda yok. 24/24 çalışıyoruz, yani bir tam gün iş bir tam gün izin.
itfaiyecilik hariç herşeyi yapıyoruz.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Ocak 2012       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
HANGİ OKULARA GİTMEK GEREKİ YOR
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
5 Ocak 2012       Mesaj #6
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

HANGİ OKULARA GİTMEK GEREKİ YOR

MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER
Meslek eğitimi üniversitelere bağlı meslek yüksekokullarının "İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği" programında verilmektedir.

MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI

- Meslek liselerinin Acil Tıp Teknisyenliği, İlk Yardım ve Acil Bakım Teknisyenliği programlarından mezun olanlar “İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği” ön lisans programına sınavsız geçiş için başvurabilirler. Gereken koşullara sahip oldukları takdirde yerleştirilebilirler. - Meslek liselerinin sınavsız geçiş için belirlenen bölümleri dışındaki bölümlerden ya da liselerden mezun olanlar/olacaklar ise sınavsız yerleştirme sonunda kontenjan kalırsa ek yerleştirme ile açık olan programlara isteklerine ve ÖSS puanlarına göre yerleştirilebileceklerdir.Bunun için bu kişilerin ÖSYM Başkanlığınca yapılan Öğrenci Seçme Sınavına (ÖSS) girmeleri ve yeterli “Eşit Ağırlıklı (EA)” puanı almaları gerekir.

EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ
Mesleğin eğitim süresi 2 yıldır. Eğitim süresince öğrenciler, Matematik, Kimya, Davranış Bilimleri, Temel Strüktür, Yapı Bilgisi, Araç ve Malzeme Bilgisi ,Spor Eğitim Bilgisi, Sivil Savunma Bilgisi, Kurtarma Bilgisi, İş Hukuku, Yangın Bilgisi gibi dersler alırlar.

İtfaiyecilik
Sen sadece aynasin...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Şubat 2012       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
itfaye olmak için hangi okulları okumak gerekir?

Benzer Konular

23 Mart 2012 / MeraklıMelahat Cevaplanmış
30 Nisan 2010 / Misafir Soru-Cevap
12 Temmuz 2014 / KoRn Soru-Cevap