Arama

Köpek Türleri - Tek Mesaj #5

Candy_Girl - avatarı
Candy_Girl
Ziyaretçi
5 Ocak 2012       Mesaj #5
Candy_Girl - avatarı
Ziyaretçi
Leonberger Köken

Bu cins, Alman köpek yetiştiricisi Heinrich Essing tarafından, Newfoundland, St. Bernard ve Great Pyrenees’in çiftleştirlmesiyle Wurtttenberg bölgesindeki Leonberg’de 1846′da geliştirildi. Resmi standart 1949′da belirlendi.

Leonberger Tanım

Leonberger, büyük, kaslı, zarif bir köpektir. Yüksekliği 76-80 cm’dir. Ağırlığı 40 kg. dan daha fazladır. Orta büyüklükte başı ve siyah burnu vardır. Sarkık dudakları veya salyası olmamalıdır. Gözleri orta büyüklükte ve kestane rengindedir. Kulakları geniş ve yuvarlaktır. Kuyruğu çalı gibi, kısmen diktir. Uzun tüyleri kaba olmakla birlikte pösteki gibi değildir; boyunda ve pençelerde kabarıktır. Renkleri açık sarı, altın sarısı, kızıl-kahve (bu renkte olanların yüzünde genellikle siyah mask vardır) kum, gümüş gri. Beyaz renk uygun görülmez.

Leonberger Kişilik

Leonberger canlı bir yapıya sahiptir; kararlı, duygulu ve dikkatlidir. Yüzünde hoş bir ifade vardır.

Leonberger Kullanım

Başarılı bir sudan kurtarma köpeğidir. Bu konuda doğal içgüdülerini harekete geçirmek için kısa bir eğitim dönemi yeterlidir. Tüyleri su geçirmez. Doğanın bir lütfü olarak ayak parmaklarının arasında perde vardır ve bu sayede daha kolay yüzebilir.