Arama

Köpek Türleri

Güncelleme: 12 Ocak 2018 Gösterim: 9.419 Cevap: 8
snackbloot - avatarı
snackbloot
Ziyaretçi
7 Kasım 2010       Mesaj #1
snackbloot - avatarı
Ziyaretçi
A

Sponsorlu Bağlantılar
Affenpinscher


sdfjl7


Affenpinscher isminin anlamını hem görünüm hem de davranışlar açısından çok güzel yansıtmaktadır. Almanca "Affen" kelimesi maymun, "pinscher" ise terrier anlamına gelmektedir. Fransada ise bu ırk bıyıklı küçük şeytan anlamına gelen "diablotin moustachu" olarak bilinmektedir.

Affenpinscher apartman yaşamına uygun bir köpektir. Dışarıda oynamaktan hoşlanan Affenpinscher ev dışında yaşayamaz.

Enerjik ve aktif bir köpek olmasına rağmen egzersiz gereksinimi ev içinde veya bahçede yapılan oyunlar ve tasmalı kısa yürüyüşler ile karşılanabilir.


Airedale Terrier


cvgvcmo6


Bir terrier için dev gibi bir görünüşü vardır. Bir zamanlar porsukları, ayıları ve kurtları avlamak için kullanılırdı. Ancak yıllar sonra centilmen bir köpek haline geldi. Sabırlı, sevimli ve cana yakındır. Sevildiğini ve kendisine saygı gösterildiğini hissetmeye ihtiyacı vardır. Hırçınlık yapabilir.


Alaskan Malamute


klklcz3


Alaskan Malamute, apartman hayatı için uygun değildir. Aktif bir ırk olması nedeni ile en azından büyükçe bir bahçeye gereksinimi vardır. Eğer bahçeli bir evde oturuyor ve Malamutu bahçe sınırları içinde tutmak istiyorsanız, yüksek bir çit oluşturmalı ve çitin tabanını toprağa derine gömmelisiniz. çünkü Malamutların kazma içgüdüleri kuvvetlidir ve kolayca çit altından dışarı doğru kendine yol yapabilir.
Alaskan Malamutlar kendilerine ait olduğuna inandıkları topraklarda gezinmeyi severler. Kürk yapısı sayesinde dondurucu soğuklara karşı dayanıklıdır, fakat sıcak havalarda serin tutulmaları gerekir. Sıcak iklimlerde zarar görmemeleri için daima korunaklı koyu gölge bir alan ve içecek soğuk su bulundurulmasına özen gösterilmelidir.


Alman Çoban Köpeği


hmwo4


Alman çoban Köpeği, Alsatian diye de tanınır. Gösterişli, dengeli ve çok güçlü bir köpektir. Kararlı, vefalı, efendisi ve çocuklara karşı sevgi duyan, öteki hayvanlara karşı hoşgörülü, yabancılara karşı uyanık ve kolay eğitilebilir bir ırktır.


Amerikan Pitbull Terrier


hghk9


Son derece cesur (çok eski savaş köpeklerinin torunudur.) ve çok canlı bir köpektir. Düşmanıyla öldüresiye savaşır. Ancak, asgari bir eğitimle yabancıların niyetini anlayabilecek kadar yetenekli, sakin, iyi huylu ve itaatkar bir köpek haline gelebilir.


Appenzell Dağ Köpeği


zzua6


Kaslı, ama iri değildir. şamatacı, dışa dönük bir köpektir. Alımlı ve duygulu bir köpektir, fakat açık arazilerde özgür olmayı sever ve ev içi hayata uyum sağlayamaz.


Avustralya Çoban Köpeği


iivl9


Avustralya Heeler, Hall's Heeler, Queensland Heeler ve Blue Heeler isimleriyle de bilinen Avustralya çoban köpeği sağlam bünyeli, kaslı, güçlü, çalışkan ve çok çeviktir.

Apartman hayatı için tavsiye edilmez veya en azından büyük bir bahçe gereklidir. Bu hayvanların inanılmaz dayanıklılığı ve kuvveti vardır ve onlara yaptıracağınız her türlü aktiviteden hoşlanırlar. Kaynakwh webhatti.com: smiley


Avustralya Terrier


46786759vt3


Avustralya Terrieri, Aus*** olarak da bilinen küçük, güçlü, cesur ve canlı bir köpek ırkıdır. Avustralya 'da çok amaçlı iş köpeği olarak yetiştirilmiştir.

özünde bir iş köpeği olmasına rağmen sadakat ve sahibine bağlılığı nedeniyle eş değerde bir ev köpeği olabilir. Tüm iklimlere ve yaşam koşullarına adapte olabilen dayanıklı bir ırktır. Sürekli sahibine yakın olmaktan hoşlanır. şehirde veya şehir dışında çiftlik ortamında rahat bir şekilde yaşayabilir. Apartman yaşamı için uygundur.


Alman Av Terrieri


38391676lf3


Alman Av Terrieri cesur, saldırgan, inatçı ve sadece efendisine karşı itaatkardır. Eğitimi iyi almasına karşılık, kendisiyle iyi anlaşacak bir sahip ister.


Amerikan Bulldog


44273330xd9


Amerikan Bulldog, İngiliz ırkdaşına göre daha çevik ve hareketlidir. Bazıları 2 metre veya daha fazla yükseğe sıçrayabilmektedirler. Koca bir başı, güçlü çeneleri, kaslı bir görüntüsü vardır. Bu iri cüsseye rağmen sanki ayaklarının üzerinde dans ediyor gibidir. Erkekler gözle görülür şekilde dişilerden güçlü ve kaslıdır.


Amerikan Staffordshire Terrier


85706969mw4


Amerikan Staffordshire Terrier'i çok kaslı, tıknaz ama çevik, boyutlarına göre aşırı güçlüdür. Geniş, güçlü bir kafası, kısa bir burnu ve çok güçlü bir çenesi vardır. Kulakları genelde ke****** ki bu isteğe bağlıdır. Gözleri yuvarlak ve siyahtır. Dişleri makas gibi üst üste geçmelidir. Kürkü kalın, kısa, parlak tüylerden meydana gelir. Her renk olabilir. Kuyruğu ucuna doğru incelir ve en ucunda bir nokta halini alır. Kulakları diktir.


Amerikan Tilki Tazısı


aaeg2


İngiliz kuzenine benzeyen Amerikan Tilki Tazısı, yetiştiricileri tarafından daha hafif, koku alma duyusu daha gelişmiş ve av alanında daha hızlı bir cins olarak yetiştirildi.

Av alanında gerçek bir savaşçıdır. Başka zamanlarda tatlı ve duygulu bir köpektir. Evde uyuması gerekir.


Ariegeois


aasn7


Ariegeois, hafif, gösterişli ve güzel bir köpektir. Av sırasında tutkulu, aile içinde sakin ve duyguludur. Evde uyuması gerekir. İyi huylu. Koklayarak iz sürer.



Avustralya Sığır Köpeği


bbsj8


Avustralya çoban köpeği genel yapı olarak güçlü, istenen görevi ne olursa olsun başarma isteği ve becerisine sahip olan bir iş köpeğidir.

Bir yabancıyla karşılaştığında uyarıcı şüpheli bir ifade takınması ırk için karakteristik kabul edilir.


Avustralyalı Kelpie


ccfv1


Tilkiye benzeyen çok güzel bir köpektir. Canlı, çevik, zeki ve sevimli bir ifadesi vardır. Eğitilebilir, zeki, dayanıklı ve itaatkardır. Yaptığı işe çoşkuyla sarılır.



Avusturyalı Pinscher

ddls9


Gövdesi biraz alçak, sağlam yapılı ve orta büyüklükte bir köpektir. Cesur, inatçı ve uyanıktır. Havlar ve refleksleri hızlıdır. Görünüşü güzel bir köpektir.



B


Bandogge Mastiff


eeoo8


Amerikan Mastif kendine güvenen akıllı ve uysal bir köpektir. Dövüş köpekleri olarak yetiştirilmeseler de genel olarak agresif köpeklerdir ve bu yüzden ilk kez köpek alacak kişiler için iyi bir seçim değildir.


Basset Hound


ddjm1


Sakindir ama ürkek değildir. Efendisine karşı duygulu, çocuklara karşı dostça davranır. Isırmaz. Biraz inatçı olabilir. Güzel sesi vardır


Beagle


kjdz9


Beagle herkesi seven, nazik, tatlı, hayat dolu ve meraklı bir köpektir. Mutlulukla kuyruk sallar, sosyaldir, cesurdur ve akıllıdır. Sakin ve sevecendir. çocuklarla mükemmel anlaşır, genelde diğer köpeklerle de arası iyidir, ama kedi gibi diğer hayvanlarla ve ev hayvanlarıyla küçüklükten beri sosyalleşmemişlerse yalnız bırakılmamalıdır


Bernese Dağ Köpeği


optn6


Güçlü ve kaslıdır. Enerjik, dikkatli ve acelecidir. Isırmaz. Bir kişiye (efendisine) duygusal larak bağlanır ve yabancılara karşı kuşkucudur.


Border Collie


hhgjgfs0


Border Collie apartman hayatına uygun değildir. Ev içinde oldukça hareketlidir. Ancak büyük bir bahçede mutlu olabilir. Tüm gün arka bahçede bağlı kalmaya uygun bir ırk değildir.


Bouvier des Ardennes


hgjghhn5


Kırsal görünüşlü bir köpektir, hırçındır. Görünüşü de mizacına uygundur. Yabancılara karşı düşman, fakat efendisine karşı çok duygulu ve itaatkardır. Son derece zekidir.


Boxer


bozww9


Boxer "en güzel çirkin köpek" olarak da tanımlanmıştır. çok iyi huylu ve sadık bir köpektir. Kin duymaz, çocuklarla arası iyidir. Kolay eğitilir.


Bullmastiff


bnbnnvry6


Yapısı güçlü, ama hantal olmayan bir köpektir. Neşeli, korkusuz, dengeli, itaatkar ve duyguludur. Ancak bu köpek enerjik bir efendinin emrinde olmalıdır.



Bavyera Dağ Tazısı

rtybx1


Bavyera Dağ Tazısı, hafif ama kaslı bir köpektir. Canlı, cesur, av sırasında itaatkar, efendisine karşı çok duygulu. Evde uyuması gerekir. İyi huylu. Koklayarak iz sürer.


Belçika Groenendael


beluy6


Cinslerin sürekli geliştirilmesi, Belçika Groenendael'in bir kişilik özelliği olan çekingenliğinin ortadan kaldırılmasını sağlamıştır. Bu köpeklerin büyük cögunluğu zekidir ve bellekleri güçlüdür. İtaatkar, cesur ve ev içinde uysaldırlar.


Border Terrier


70979324zf3


Belki de Terrierlerin en küçüğü ve en az gösterişli olanıdır. çok cesur, çok canlı, av sırasında amansızdır. Ev hayatına uyum sağlar. özellikle kendisine iyi davranan çocuklara, çok iyi davranır.


Bouvier des Flandres
Kaynakwh webhatti.com: smiley

ccsla6


Dev Schnauzer'e çok benzeyen Bouvier des Flandres iri bir köpektir. Son derece iyi huyludur, bu özelliğinden dolayı aile köpeği olarak da uyumludur.


Bull Terrier


hjhgau7


Bir zamanlar son derece vahşi bir köpekti. Ancak, modern yetiştiriciler tarafından kibarlaştırılmıştır. Günümüzde iyi huylu, sadık, nazik ve itaatkar bir köpektir.


Büyük İsveç Dağ Köpeği


buyufsu5


Gözleri çekici ve zeki bir izlenim verir. Sadık, cesur, zeki, akıllı ve çocuk dostudur.


C


Cairn Terrier


ppaj5


Yüzündeki ifade tilki benzeridir. Canlı, neşeli, duygulu, sevimlidir. İlginç bir özellik olarak Cairn Terrier, hile yapacak şekilde eğitilebilir.


Cao da Serra da Estrela


60840299kh1


Cao da Serra da Estrela, güçlü omuzları ve iri bir başı olan dayanıklı bir köpektir. Zeki ve sakin bakışlıdır. Efendisine karşı son derece uysal, fakat yabancılara karşı kuşkucu ve çok vahşidir. Zeki, eğitilebilir, savaşçı bir köpektir. İlk kez köpek alacaklar için uygun değildir.


Cesky Terrier


iinj3


Kısa bacaklı, fakat çevik ve güçlüdür. Cesky Terrier iyi huylu, itaatkar, sadık, sabırlı ve cesur bir köpektir.


Chow Chow (çin Aslanı)


opuka6


Chow chow'un en belirgin iki özelliği siyah dili ve ona sopa üzerinde yürüyormuş görüntüsü veren neredeyse düz arka bacaklarıdır.

Chow Chow yeterli egzersiz imkanı sağlanırsa apartmanda yaşayabilir. Küçük bir bahçe de yeterli olabilir. Sıcağa karşı duyarlıdır. Gerektiğinde dışarda da yaşayabilir.


Çatalburun


cataljl1


Munis, sevecen ve itaatkar köpekler. Sahiplerinin sözünden çıkmıyor, efendilikleri ile biliniyorlar. Ama ortak bir dertleri var: Sanki tam ortadan ikiye bölünmüş gibi duran, çirkin mi çirkin burunları. Bu yüzden de onlara "çatalburun" deniyor.

Bu kusurları aynı zamanda en büyük avantajları. Bu sayede sanki iki burunları varmış gibi daha iyi koku alıyorlar, çirkinlikleri onları diğer bütün köpeklerden üstün kılıyor.


Cao de Castro Laboreiro


okumehz5


Gayretli, sağlam ve sert bir köpektir. Bununla birlikte çevik ve soyludur, çok cesur, uysal, sadık ve duyguludur. Havlamaları eşsizdir. Boğuk bir baritonla başlar ve sonra tenorla bitirir.


Cavalier King Charles Spanieli


miyabg0


Cavalier King Charles Spaniel, İngiltere Kralı II. Charles'ın favorisi olan eski Toy Spaniellerin görüntüsüne sahip yeni bir Toy Spaniel ırkıdır. Cavalier King Charles Spaniel canlı, hareketli, coşkulu bir köpektir.


Curly-Coated Retriever


rotxj7


Duygulu, sadık, kolay eğitilebilen ve iyi huylu bir köpektir. Bataklıkta avlanabilir.


Çin Shar-Pei


coninl4


Shar-Pei yeterli egzersiz imkanı sağlandığında apartman dairesinde de mutlu olabilir. Ev içinde orta derecede aktiftir. Yastıksı yüz derisi nedeniyle ısıya karşı duyarlıdır. Gölge ve temiz serin su sürekli ulaşabileceği bir yerde olmalıdır. Yeterli egzersiz sağlanırsa evde oldukça sessizdir.


D


Dachshund (Sosis)


sosisue9


üç ayrı türü vardır: Kısa tüylü, uzun tüylü ve tel tüylü. Biz en eski ve ve diğer türlerin de atası olan kısa tüylü olanı temel alacağız. En sık görüleni kısa tüylü olanıdır. Bakışlarında enerjik ve dostça bir ifade vardır. Cesur, inatçı, neşeli, duygulu, kompkleksizdir.


Doberman Pinscher


dobopl1


Doberman kaslı ve son derece zarif bir köpektir. Erkek ve dişiler arasında mizaç farkı vardır. Dişiler, aileye karşı sakin, duyarlı ve duygulu, ancak yabancılara karşı kuşkucudur. Erkek, son derece zeki, ancak aceleci ve genellikle saldırgandır. Bu nedenle enerjik bir efendi tarafından yönetilmesi gerekir. "Kötü doberman yoktur, kötü doberman sahibi vardır!" sözü buradan gelir.


Dalmaçyalı


dalmafs3


Sakin, sadık, bağımsız ama evden hoşlanan, son derece duyarlı. İnsana ihtiyaç duyar, aksi halde melankolik bir havaya bürünür. çocuklarla oynamayı sever. Mükemmel bir belleği vardır. Kendisine yapılan kötü muameleyi yıllar sonra bile hatırlayabilir. Savunma için eğitilebilir. Koklayarak iz sürer.


Dev Schnauzer


devka6


Standart Schnauzer'den daha güçlü ve heybetli bir görünümü vardır. Sakin, istikrarlı, eğitilebilir bir köpektir. çocuklara karşı bile çok sabırlıdır.

Yılda iki kez tüyleri kesilmelidir, kulağının kırpılması tercihe bağlıdır.


Dogo Arjantin


dogogb4


Dogo Arjantin, atletik görünümlü, kaslı yapıda ve orta boyutlarda bir ırktır. İyi bir bekçi köpeğidir. Ailesine bağlı olan bu ırk oldukça akıllı ve oyuncudur. çocuklarla ve tüm aile fertleri ile iyi anlaşır, öpülmekten ve kucaklanmaktan hoşlanır. İyi bir eğitim ve sosyalleşme sürecinden geçmesi gerekir.


E


Entlebucher


68157076ta6


Entlebucher çeşitli görevlere ve farklı ortamlara gayet iyi uyum sağlayabilir. çalışırken yorulmaz ve daima dikkatlidir. Sığırlara katı davranır, fakat çocuklarla arası iyidir. Hareketli ortamlara alışkındır, ev dışında yaşayabilir.


Eskimo Köpeği


eskiph6


Kurt benzeri boyuna göre çok iri ve yapılı bir köpektir. Uysal, sadık, duygulu, yorulmaz bir cinstir, fakat biraz ürkektir. Sert bir eğitim uygulanırsa daha da ürkek olur. Efendisi, tam anlamıyla güvenini kazanmalıdır.


F

Field Spaniel

ffst7

Mükemmel bir kişiliği vardır. Canayakın, duygulu, sakin ve zekidir.


Fox Terrier (Smooth)

fffih3

Smooth Fox Terrier, doğa tarafından pek çok saldırı silahıyla donatılmıştır: Güçlü çeneler, çok iyi gelişmiş dişler, hiddet, fiziksel güç ve en önemlisi cesaret. Sağlam yapılı, zarif bir köpektir.

Fransız Bulldog

franer8

Cesur, hareketli, dengeli, duygulu ve zekidir.


Flat Coated Retriever

rotfwc4

İtaatkar, eğitilebilir, zeki, duygulu, çocuklara karşı sabırlı ve iyi huyludur.


Fox Terrier (Wire)

foxix9

Wire Fox Terrier ve Smooth Fox Terrier arasındaki temel fark tüylerinin uzunluk ve renk olarak farklılığıdır. Bunlar dışında iki köpeğin de diğer özellikleri birbirine benzer.



Fransız Mastiff

franszqi2

çiftleşme yoluyla Fransız Mastiff'in saldırgan özellikleri başarıyla yumuşatılmış ve günümüzde ortaya nispeten hoşgörülü, duygulu ve sadık bir köpek ortaya çıkmıştır.


G

Glen of Imaal Terrier

terzd3

Glen of Imaal Terrieri, Gal Corgi'ye benzer, ancak tüyleri daha serttir. Güzel bir başı, neşeyle sallanan kuyruğuyla hoş bir köpektir.



Grand Gascon Saintongeois

tyuab8

Grand Gascon Saintongeois, çok iyi gelişmiş siyah burnu, uzun kulaklarıyla aristokrat görünümlü bir köpektir. Cüretli ve dirençlidir. Av alanı dışında çok duyguludur. çocuklarla iyi anlaşır, fakat apartman hayatına uygun bir köpek değildir. Dışarıda, geniş bir avlu veya arazide yaşamalıdır.


Grönland Köpeği

gronlauj5

Son derece dayanıklı bir köpektir. Bütün kutup bölgeleri köpekleri gibi temel bir özellik olarak iyi huylu, sadık, canlı ve duyguludur. Genel olarak takım içinde iş gördüğü için, efendisiyle duygusal bir ilişki geliştirme fırsatı yoktur.


Golden Retriever

goldenvh3

Hareketli, uysal, iyi huylu, duygulu ve sevimli bir köpektir. çocuklara, hatta bebeklere karşı çok sabırlı ve naziktir.


Great Dane (Danua)

danabv1

Great Dane (Danua), asaleti dayanıklılıkla, gücü zerafetle birleştiren dev bir köpektir. Great Dane, yapısı gereği fazla degıskenlik göstermeyen bir köpektir, ancak koşullar gerektirdiğinde saldırganlaşabilir. Temel özellik olarak, yumuşak huylu, duygulu ve sabırlıdır.


H

Hanover Tazısı

hanotm9

Orta büyüklükte, biraz alçak ama güçlü bir köpektir. İtaatkar, iyi huylu ve duyguludur. Doğayı sever, apartman hayatına uyum sağlayamaz, ancak ev dışında yaşayabilir.


Hovawart

hanovevi7

Hovawart zeki, kararlı, itaatkar ve özellikle efendisine karşı duygulu bir köpektir. Erken yaşta eğitilmek istemez, çünkü bu yaşlarda sahip olduğu canlılığı ve neşeyi bir süre daha korumak ister.


Hollanda Çoban Köpeği

vdghfdez3

Hollanda çoban Köpeği itaatkar, uysal daima dikkatli, kendi bölgesine bağlı ve yaptığı işi coşkuyla yapan bir köpektir. Az bakım ister; yorgunluğa ve kötü hava koşullarına karşı dirençlidir.


I

İngiliz Bulldog

bullw1

Hala dövüşlerde kullanıldığı 19. yüzyıla kadar, saldırgan, yırtıcı ve kan dökücü bir hayvandı. öyle ki, Romalılar zinciri vurulmuş olsa bile bir bulldogun sokağa çıkarılmasını yasaklamışlardı.


İrlandalı Terrier

irclamyu3

Wire Fox Terrier'e çok benzer, kuşkusuz ikisi arasında yakın bir ilişki vardır. Olağanüstü cesaretlerinden dolayı bir zamanlar "küçük yiğit" olarak anılırdı. Günümüzde nazik, eğitilebilir, vakur, duygulu bir köpektir. Kaynakwh webhatti.com: smiley


İtalyan Tazısı

italyanxn9

Canlı ve gayretlidir. Yırtıcı değildir. Az yemekle yetinebilir ve kulübede yaşayabilir. Duygularını pek göstermese de efendisinin kendisine daima ilgi göstermesini ve yanında olmasını ister.


İngiliz Cocker Spaniel

inhyp2

İngiliz Cocker Spaniel, dayanıklı, enerjik, mutlu ve sevgi dolu bir köpektir. Bu hayat dolu köpeğin arası çocuklarla mükemmeldir ancak yine de kızdırılmaktan hoşlanmaz. Yabancılara karşı dost canlısıdır.


İrlandalı Kurt Tazısı

ircloay2

İyi huylu, sabırlı, cömert, düşünceli ve zekidir. Tek bir kişiye bağlanma eğilimindedir.


İsveç Geyik Avcısı

ircedbn5

Tilki benzeri, fakat iri bir köpektir. Tüyleriyle olduğundan daha cüsseli görünür. Dengeli, gururlu ve itaatkar bir köpektir. Evde yaşamaya uygun değildir.

Bu cins köpekler sıcak iklimlerde egzamaya yakalanabilirler, dikkatli olunmalıdır.


J

Jack Russell Terrier

jacjiv3

Fox Terrier'e (tilki terrieri) benzer. Cesur, şen, fedakar ve itaatkar bir köpektir. Jack Russell Terrier yeterli egzersiz imkanı sağlandığında apartman hayatına da uyum sağlar. Ev içinde oldukça hareketlidir.

Japon Chin

ykrg5

Efendisine son derece bağlı, uysal, duygulu, zeki ama yabancılara karşı huysuz bir köpektir. Evde uyuması gerekir. İyi huylu, fakat kesin ısırma eğilimlidir.


K

Kangal

kangalvs0

Zeki, kolay eğitilen, çocuklara karşı sabırlı, azarlanmaya karşı duyarlı, sevilmek isteyen, yaşadığı yeri sahiplenen bir köpektir. Yabancılara karşı kuşkucudur, bu nedenle güvenli ve çitlerle çevrili bir alanda ya da koruyucusu olduğu sürüsüyle birlikte açıkta yaşamalıdır.


King Charles Spaniel

kinhao6

İngiliz Toy Spaniel küçük ve dayanıklı bir spaniel'dir. İngiliz Toy Spanieli kibar, oyuncu, sevgi dolu ancak bazen biraz çekingen bir ırktır.

Karelya Ayı Köpeği

ayrg6

Yüksekliğinden biraz daha uzun, sağlam yapılı bir köpektir. Son derece cesur, saldırgan ve efendisine karşı itaatkardır.


Kars Çoban Köpeği

karsqf9

Kars, Ardahan, Artvin, Erzurum, Ağrı, Iğdır bölgelerinde yetişen, saflığı tescil edilmiş, bölge şartlarına uyumlu, çok iyi koruyucu özelliğe sahip, uyumlu, zeki, akıllı ideal bir çoban köpeğidir.


Kerry Blue Terrier

bluefl9

Hırçın, fakat eğitilebilir ve duygulu bir köpektir. Aile üyeleriyle iyi arkadaşlık kurar, fakat biraz inatçı ve sinirli bir tabiatı olduğu unutulmamalıdır.


Kyüshü

kyser1

Sağlam yapılı ve kaslıdır. çok sabırlı, zeki, eğitilebilir, sessiz, uysal, duygulu, iyi bir köpektir.

Gerek gövdesi gerekse alışkanlıkları bakımından çok temiz bir hayvandır. Ev hayatına gayet iyi uyum sağlar.


L

Labrador Retriever

labraea3

Labrador Retriever, duygusal ve sabırlı bir köpektir. Oldukça zeki, sadık, itaat etmeye hevesli ve hareketlidir. özellikle de suda oynama bayılır.

Lapponian Çoban Köpeği

cobanck4

Enerjik, itaatkar, çalışkan bir köpektir. İçgüdüleri gereği doğal bir havlama eğilimi vardır. Ev dışında yaşabilir, açık alanlara alışmıştır.

Lakeland Terrier

terkerxw4

Lakeland Terrier, güzel ve zarif bir köpektir. Duygulu, neşeli, hareketli, heyecanlı, inatçı, aktif ve ısrarcı bir tabiatı vardır. Diğer hayvanlara ve köpeklere karşı sinirli bir yapı gösterebilir.


Lapphund

laplapto5

Disiplinli, duygulu, çocuklara karşı sabırlı ve dikkatli bir köpektir. Yabancılara karşı kuşkucudurKaynakwh webhatti.com: smiley

Lowchen

cucuea6

Uysal, neşeli, duygulu, zeki bir ırktır. Evde uyuması gerekir. İyi huyludur. Bekçilik veya koruma eğitimi verilebilir.


M

Maltese

malfu8

Zeki, oyuncu, efendisine bağlıdır. Yabancı sesler duyduğu zaman dikkat kesilir. Evde uyuması gerekir, iyi huyludur.


Minyatür Bull Terrier

bullllbz4

Minyatür Bull Terrier güçlü yapısı, kare şeklinde simetrik vücudu, aktif ve zeka dolu davranışlarıyla tamamen Bull Terrier'in küçük versiyonudur.

Manchester Terrier

machesteryg7

Manchester Terrieri zeki, son derece canlı ve sadık bir köpektir.


Minyatür Pinscher

pccclg0

“Pinscher” sözcüğü Almanca ısırıcı anlamına gelir. Aslında uysal, fedakar, duygulu, aynı zamanda temiz ve zeki bir köpektir.


N

Napoliten Mastiff

nopokp2

Ciddi, güçlü görünen bir ırk mensubudur. Başı büyüktür. Kaba ve hatta vahşi görünüşüne rağmen, barışçı ve dengeli bir köpektir. Efendisine ve aile dostlarına karşı yumuşak ve duyguludur. çok dayanıklı bir hayvandır ve fiziksel acılara büyük bir sabırla dayanır.


Norsk Buhund

[IMG]http://img224.imageshack.us/img224/9629/zok***0.jpg[/IMG]

Norsk Buhund cesur, itaatkar, enerjik, sadık ve çok çalışkandır.


Norwich Terrier

norhh7

Norwich Terrieri, en küçük terrierlerden biridir. Aktif, cesur, duygulu, dengelidir. Sinirli ve hırçın bir köpek değildir.

Newfoundland

kuzzubz7

Newfoundland büyük bir köpektir. Güçlü, zarif, uyumlu, çevik ve dayanıklıdır. Dikkat çekici özellikleri olan bir köpektir. İyi, cesur, cömert, zeki ve insana yakın. Lord Byron bu cins hakkında şunları yazmıştır: "... Cesareti vahşilikten uzaktır. İnsana ait kusurları taşımaz, fakat onun tüm erdemlerine sahiptir." Aynı zamanda sabırlı bir köpektir. Yabancılara karşı iyi davranır ve efendisine karşı son derece dikkatlidir.


Norveç Geyik Avcısı

heyikyf8

Sadık, duygulu, eğitilebilir, temiz, uysal ve zekidir

OKaynakwh webhatti.com: smiley

Old English Sheepdog

oldih9

Yürüyüşü esnek, tıknaz ve kaslı bir köpektir. Kuyruğu bobtail (kesik kuyruk) isminden de anlaşıldığı gibi kuyruksuzdur. İyi huyludur.


Otterhound

otls1

Cesur, neşeli, azimli, duyguludur. İnsana arkadaşlık eden bir köpek olarak değerlidir


P

Pappilon

papyonug3

Dengeli, itaatkar, sessiz bir köpektir.

Petit Basset Griffon Vendien

petta4

Cesur, inatçı, azimli bir köpektir. Aile içinde duygulu, sadık, uysal, sevimlidir.


Pomeranyalı

pomeuk6

Canlı, neşeli, gururlu ve itaatkardır. Yabancılara havlama eğilimi vardır.


Poodle (Standart Kaniş)

kucuk1113631600poodle standard 17

İyi huylu, çok zeki, cesur, neşeli, duyarlı ve eğitilebilir bir köpektir.


Pyrenees Mastiff

pohhfdgsk4

Pyrenees Mastiff zarif bir güzelliği olan, sağlam, simetrik, güçlü bir köpektir. İri bir köpek olmasına rağmen öyle hafif adımlarla yürür ki, ayak izleri zor seçilir. Sessiz, arkadaş canlısı ve zekidir. Az yemekle yetinir.


Petit Bleu de Gascogne

pettyy6

Grand Blue de Gascogne cinsinin küçük kardeşidir. Daha küçük olduğu için hareket yeteneği fazladır ve görünüşü daha sağlamdır. Gururlu, cüretli, inatçı bir köpektir. Efendisine karşı iyi huylu ve duyguludur. Evde uyuması gerekir. İyi huylu. Koklayarak iz sürer.


Picardy Çoban Köpeği

kopeddgd5

Saldırgan bir köpek değildir. Ancak, düşmanlarına cesaretle karşı durur, yüzünde vahşi bir ifadeyle hırlar ve bu arada güçlü dişlerini gösterir. Enerjik, hoş ve azimli bir görünüşü vardır.


Poodle (Minyatür Kaniş)

didiwg1

İyi huylu, çok zeki, cesur, neşeli, duyarlı, eğitilebilirKaynakwh webhatti.com: smiley

Pyrenees Çoban Köpeği

kucuk1114801559pyrenees coban kopegi 9

Cesur, bazen fazla cüretli, neşeli ve zekidir.


R

Rafeiro do Alentejo

vahhhqd1

Vurdumduymaz, uykulu, hatta yorgun görünüşüne karşılık çok çalışkandır. Güçlü bir yürüyüşçüdür. St.Bernard'ı andıran gövdesi ve bir ayınınkini andıran başı vardır.


Rottweiler

rotvilerom5

Rottweiler'ın iri ve güçlü bir bedeni vardır. Adaleli ve atletik olan bu ırk, geniş bir kafaya ve yuvarlak bir alına sahiptir. çeneler iyi gelişmiştir ve dişler makas ısırışı ile kapanır. Gözler ırkın iyi huy ve sadakatinin ifadesini yansıtır ve koyu renklidir. Dengeli, sakin, itaatkar, cesur ve kolay eğitilir. Yalnızca efendisi ve ailesi saldırıya uğradığı zaman sertleşir.


Russian SpanielKaynakwh webhatti.com: smiley

kucuk1155060943russianspaniel 01

Her zaman siyah-beyaz olan Rus Spanieli sağlam yapılı bir köpektir. Vücudu kalbe geniş bir alan sağlayan sağlam göğüs kafesi ile güçlü bir yapısı vardır.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen snackbloot; 7 Kasım 2010 12:44 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
snackbloot - avatarı
snackbloot
Ziyaretçi
7 Kasım 2010       Mesaj #2
snackbloot - avatarı
Ziyaretçi
S

Sponsorlu Bağlantılar
Sakallı Collie

sakalpp1

Sakallı Collie, neşeli ve duyguludur. çocuklarla iyi anlaşır, iyi huylu bir köpektir.

Schipperkee

scdku8

Coşkun, eğitilebilir, zeki, meraklı, yabancılara karşı kuşkucudur.


Shih-Tzu

tuzuhi6

Küçük ve dayanıklı bir köpektir. çift katmanlı uzun bir kürk yapısına sahiptir. Son derece vakur bir görünümü olan Shih-Tzu'nun burun üzerinden yukarı doğru büyüyen tüyleri ırka özgü yüz ifadesini ve "saç şeklini" oluşturur.


Soft Coated Wheaten Terrier

kucuk1113564843soft coated wheaten terrier 1Kaynakwh webhatti.com: smiley

Zarif hareketli, güçlü bir köpektir. Cesur, aktif ve uyanıktır. Yetenekleri çok çeşitlidir


Styrian Dağ Tazısı

dagy2


Ciddi ve zeki görünüşlü bir yüzü olan, orta büyüklükte bir köpektir. Av sırasında inatçı ve kaba olan bu köpek efendisine karşı iyi huylu ve duyguludur. Neşeli ve temiz bir köpektir. Ev dışında yaşayabilir.


Sibirya Kurdu (Husky)

hsukyjl7

Ota büyüklükte, canlı, dayanıklı, hoş görünüşlü ve hareketli bir köpektir. İnsanlara uyumlu ve duyguludur. İyi bir arkadaş olmakla birlikte son derece inatçıdır ve kolayca canı sıkılır.

Sokö (Sokak Köpeği)

sokakry6

çomar, melez bir ırktır. Diğer köpek ırkları gibi saf bir ırk değildir, yine de ortak özellikleri bir başlık altında toplanabilecek kadar benzer görünüş olmasa da, kişilik özellikleri sergileyebilir. Bu yüzden ve evimizdeki birçok köpeğin bu ırk başlığı altında toplanabileceği mantığına dayanarak Türk Sokak Köpeği diye adlandırdığımız çomar'ı köpek ırkları listemize aldık.


Sussex Spanieli

swrql5

Normal zamanlarda sakin ve zeki, av sırasında coşkulu bir savaşçıdır.


T

Tatra Çoban Köpeği

tatrahm4

Tatra çoban Köpeği, zeki cesur, akıllı ve neşelidir. Sinirli değildir. çabuk heyecana kapılması, Tatra çoban köpeğinin köpek gösterilerinde elenmesine yol açar.



Türk Tazısı

tazso2

Türkiye'nin özellikle Güney Bölgelerinde bulunan, çok uzun zamandan beri tavşan avlamak amacıyla yetiştirilen, diğer çoban Köpekleri ile Anadolu'nun kültürüne yerleşmiş ender köpek ırklarından biridir

Trigg Tazısı

tripum2

İnce ve soylu vücut hatları olan güzel bir tazıdır. Güçlü ve emirlere karşı dikkatlidir. çocuklarla iyi anlaşır, fakat ev dışında yaşamaya uygundur. Hareketli bir köpektir.


Tyrolean Tazısı

balbazt7

Canlı, cesur, hoş, itaatkar bir köpektir. 30-39 cm yüksekliğinde daha küçük bir türü de vardır.


V

Valee Çoban Köpeği

valepf7

Belleği çok güçlüdür, yıllar öncesine ait bir dokunuşu ya da okşamayı hatırlar. Nazik, sakin, temiz ve çocuklarla uyum içinde yaşayabilen bir hayvandır. Güçlü, kaslı, iyi huyludur. Valee çoban Köpeği'nin, Bergamasco'nun aksine tüyleri taranabilir ve bu özelliği onu daha cazip hale getirir.


Vizsla

vizlqea9

Zeki, eğitilebilir, dengeli, itaatkar ve duyguludur.


W

Weimaraner
w1tj4

Canlı, neşeli, duygulu ve biraz inatçıdır.


Wirehaired Pointing Griffon

w2ka6

Canlı, zeki, hareketli ve duygulu bir köpektir

Welsh Springer Spaniel

w3zg6Kaynakwh webhatti.com: smiley

Neşeli, duyarlı ve bağımsızdır. Güçlü, sağlam bir köpektir.


Whippet

w4jz0

Mutlu, duygulu, gururlu, zeki ve uysaldır

Y

Yorkshire Terrier

yxpo0

Bütün terrierler gibi canlı, cesur, inatçı, efendisine karşı duygulu, yabancılara karşı kuşkucudur. öteki hayvanlarla pek anlaşamaz...

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
pesimist - avatarı
pesimist
Ziyaretçi
10 Nisan 2011       Mesaj #3
pesimist - avatarı
Ziyaretçi
Rottweiler

rottbilgi

Rottweiler ve Aile yaşamı

Rottweiler zeki bir iş köpeğidir ve aile yaşamı içinde de köpeğin oyunlar ve egzersiz ile gün içindeki enerjisinin boşaltılması gerekir.Köpek kapalı kapılar ardında kalmaya tahammül edememektedir.Aile bireyleri köpeğin eğitim ve disiplinin ne kadar önemli olduğunun farkına varmalı bireyler köpek için konulan kurallardan asla taviz vermemeli ve köpeğin itaati için hep birlikte çalışmalıdırlar.

Rottweiler yavrusu ne yapacağını yapmayacağını ve nereye gidip gitmeyeceğini öğrenmelidir.Sekiz haftalık bir yavru hırlayabilir yemeğini ve oyuncaklarını sizden koruyabilir.Bu davranışların önüne hemen geçilmeli ve yavruya doğru davranışlar öğretilmelidir.Yavrunun altıncı ayına kadar çok fazla egzersizlerden kaçınılmalıdırfazla egzersiz yavrunun hassas gelişen kemik ve kas yapısı için tehlikeli olabilir.Rottweiler her köpek gibi kendine ait bir bölge istergeniş kafes ile kendini rahat hissedecek ve uyurken aile içindeki gürültülerden etkilenmeyecek bir yer hazırlamak iyi bir fikirdir.

Unutmamanız gereken bu güçlü köpeğin koruyucu olarak hayata gözlerini açtığı ve ne kadar sevimli ve iyi huylu olursa olsun sizi ve sevdiklerinizi olası bir tehlikeden çekinmeden koruyacağıdır




Rott'un Karakteri

Geçmiş yıllarda ve bugün de Rottweiler ırkı basında çıkan olumsuz eleştriler yüzünden yara almıştır.Tartışma konusubu ırkın doğru ellerde olsa bile güvenilir olup olmadığı yönünde idi.Ne yazık ki bu olumsuz eleştiriler Rottweiler ırkının adını daha önce duymamış ve sahibi olmak istemeyen kötü niyetli kişilerin harekete geçmesine neden oldu ve daha önce sempati duymadıkları bu ırka sahip olmaya başladılar.Bu kişilerin yanlış tutumları ve eğitimleri ile Rottweiler ırkı pek çok kişinin korktuğu bir ırk olarak anılmaya başlandı.Gerçi bu köpek ırkı ilk bakışta gelişmiş kasları ile verdiği güçlü görünümügüçlü çene kasları sert bakışları ve savaşçı görünümü ile oldukça deneyimli bir eğitmene veya üreticiye bile korku vermektedir.Köpeğin karakteri ve bir adım sonra neler yapabileceği yatık kulağı ve kesik kuyruğu nedeni ile tahmin edilmesini güçleştirmektedir.Bu yüzden herkesin kuşku ile yaklaştığı bir ırk olduğu tartışmasız gerçektir.

Rottweiler ırkı bir iş köpeğidir ve Rottweiler sahiplerinin bunu unutmaması gerekiro bir aksesuar değildir.Ataları bir çoban köpeği iken (Bu özelliğini yitirmiş değildir.) Rottweiler gelişmiş zekasıeğitilebilirliği ve kabiliyeti ile başarılı bir polis köpeğirehber köpekiz takip köpeğiarama&kurtarma köpeğikoruma köpeğiterapi köpeği ve iyi bir aile köpeği olma gibi özellikleri ile kendisini kabul ettirmiştir.

Rottweiler ırkına sahip olmak isteyen kişiler köpeğin zekasını muhakkak değerlendirmeliköpeğin zekasını kullanmasını ve geliştirmesini sağlayacak aktiviteler ile köpeği kontrol altına almak için mutlaka itaat eğitimine başvurmalıdır.Köpeğin kendini aile içinde lider olarak kabul etmemesi için küçük yaşlarda eğitime başlanmalı ve köpeğin saldırı içgüdüsünü çalıştıracak oyunlara izin verilmemelidir.Bir Rottweiler mutlak ve ve mutlak sahibinin emirlerini yerine getirmeli ve gereken itaati göstermelidir.Köpek çok iyi sosyalleştirilerek insanlar ve özellikle çocuklar ile tanıştırılmalı köpeğin insanlar ile pozitif diyalog kurmasına olanak tanınmalı özellikle ev içi yaşamında ziyaretçilerin köpek ile tanışmasına büyük önem gösterilmelidir

Rottweiler özellik olarak kurallarını değiştirmeyen ve karakterinden ödün vermeyen bir köpektir bu yüzden köpeğin uyması gereken kurallar özenle ve hassas bir eğitim ile köpeğe aşılanmalıdır.

Eğer köpek; ünlü köpekleri sosyalleştiren ve iyi bakım sağlayan bir üreticiden alındı ise sadık ve iyi huylu bir Rottweiler sahibi olmak için yapmanız gerekenler azalmıştırancak bugünden sonra siz köpeğe ne verirseniz köpek de karşılığında bu davranışı aynen yansıtacaksize ve çevreye cevap verecektir.
tokiohotel - avatarı
tokiohotel
VIP ''Ölü Gelin''
16 Ağustos 2011       Mesaj #4
tokiohotel - avatarı
VIP ''Ölü Gelin''
Kangal Köpekleri

images?qtbnANd9GcRuCbWtVoHpWy5Xw5 5lQ QOa8fdMIzmes0msRRDmkM8jG733Oj
Kökeni: Çok eski çağlardan beri Küçük Asya'da yaşar. Türk bekçi köpeği olarak da bilinir. 1968'de Birieşik Devletler'e getirildi.

Tanımı: Erkekler 75-76 cm., dişiler 66-71 cm. yüksekliğindedir. Ağırlık: erkekler 45-68 kg., dişiler 41-59 kg. Anadolu çoban köpeği Büyük Pyrenees'e ve Kuvasz'a çok benzer, ancak daha narin ve çeviktir. Beyaz ya da ten renginde. düz, sert ve kalın tüyleri vardır. Kulakları ve bumu genellikle siyahtır.

Kişiliği: Zeki, kolay eğitilen, çocuklara karşı sabırlı, azarlanmaya duyarlı. sevilmek isteyen, yaşadığı yeri sahiplenen bir köpektir. Yabancılara karşı kuşkucudur ve bu nedenle güvenli ve çitlerle çevrili bir avluda yaşaması gerekir.

Kullanımı: Savaşta ve avda yüzyıllardır savaş köpeği olarak kullanıldı. Özellikle kurtlara karşı verdiği başarılı savaşlarla tanınır. Bir çoban köpeği olarak yorgunluktan ve kötü hava koşullarından etkilenmez. Günümüzde bekçi köpeği olmanın yanı sıra çoban köpeği olarak da kullanılmaktadır
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
''Boşver''
Candy_Girl - avatarı
Candy_Girl
Ziyaretçi
5 Ocak 2012       Mesaj #5
Candy_Girl - avatarı
Ziyaretçi
Leonberger Köken

Bu cins, Alman köpek yetiştiricisi Heinrich Essing tarafından, Newfoundland, St. Bernard ve Great Pyrenees’in çiftleştirlmesiyle Wurtttenberg bölgesindeki Leonberg’de 1846′da geliştirildi. Resmi standart 1949′da belirlendi.

Leonberger Tanım

Leonberger, büyük, kaslı, zarif bir köpektir. Yüksekliği 76-80 cm’dir. Ağırlığı 40 kg. dan daha fazladır. Orta büyüklükte başı ve siyah burnu vardır. Sarkık dudakları veya salyası olmamalıdır. Gözleri orta büyüklükte ve kestane rengindedir. Kulakları geniş ve yuvarlaktır. Kuyruğu çalı gibi, kısmen diktir. Uzun tüyleri kaba olmakla birlikte pösteki gibi değildir; boyunda ve pençelerde kabarıktır. Renkleri açık sarı, altın sarısı, kızıl-kahve (bu renkte olanların yüzünde genellikle siyah mask vardır) kum, gümüş gri. Beyaz renk uygun görülmez.

Leonberger Kişilik

Leonberger canlı bir yapıya sahiptir; kararlı, duygulu ve dikkatlidir. Yüzünde hoş bir ifade vardır.

Leonberger Kullanım

Başarılı bir sudan kurtarma köpeğidir. Bu konuda doğal içgüdülerini harekete geçirmek için kısa bir eğitim dönemi yeterlidir. Tüyleri su geçirmez. Doğanın bir lütfü olarak ayak parmaklarının arasında perde vardır ve bu sayede daha kolay yüzebilir.
1sYaNCı qéNc - avatarı
1sYaNCı qéNc
Ziyaretçi
5 Ocak 2012       Mesaj #6
1sYaNCı qéNc - avatarı
Ziyaretçi
A

Affenpinscher

sdfjl7

Affenpinscher isminin anlamını hem görünüm hem de davranışlar açısından çok güzel yansıtmaktadır. Almanca "Affen" kelimesi maymun, "pinscher" ise terrier anlamına gelmektedir. Fransada ise bu ırk bıyıklı küçük şeytan anlamına gelen "diablotin moustachu" olarak bilinmektedir.

Affenpinscher apartman yaşamına uygun bir köpektir. Dışarıda oynamaktan hoşlanan Affenpinscher ev dışında yaşayamaz.

Enerjik ve aktif bir köpek olmasına rağmen egzersiz gereksinimi ev içinde veya bahçede yapılan oyunlar ve tasmalı kısa yürüyüşler ile karşılanabilir.


Airedale Terrier

cvgvcmo6

Bir terrier için dev gibi bir görünüşü vardır. Bir zamanlar porsukları, ayıları ve kurtları avlamak için kullanılırdı. Ancak yıllar sonra centilmen bir köpek haline geldi. Sabırlı, sevimli ve cana yakındır. Sevildiğini ve kendisine saygı gösterildiğini hissetmeye ihtiyacı vardır. Hırçınlık yapabilir.


Alaskan Malamute

klklcz3

Alaskan Malamute, apartman hayatı için uygun değildir. Aktif bir ırk olması nedeni ile en azından büyükçe bir bahçeye gereksinimi vardır. Eğer bahçeli bir evde oturuyor ve Malamutu bahçe sınırları içinde tutmak istiyorsanız, yüksek bir çit oluşturmalı ve çitin tabanını toprağa derine gömmelisiniz. çünkü Malamutların kazma içgüdüleri kuvvetlidir ve kolayca çit altından dışarı doğru kendine yol yapabilir.
Alaskan Malamutlar kendilerine ait olduğuna inandıkları topraklarda gezinmeyi severler. Kürk yapısı sayesinde dondurucu soğuklara karşı dayanıklıdır, fakat sıcak havalarda serin tutulmaları gerekir. Sıcak iklimlerde zarar görmemeleri için daima korunaklı koyu gölge bir alan ve içecek soğuk su bulundurulmasına özen gösterilmelidir.


Alman Çoban Köpeği

hmwo4

Alman çoban Köpeği, Alsatian diye de tanınır. Gösterişli, dengeli ve çok güçlü bir köpektir. Kararlı, vefalı, efendisi ve çocuklara karşı sevgi duyan, öteki hayvanlara karşı hoşgörülü, yabancılara karşı uyanık ve kolay eğitilebilir bir ırktır.


Amerikan Pitbull Terrier

hghk9

Son derece cesur (çok eski savaş köpeklerinin torunudur.) ve çok canlı bir köpektir. Düşmanıyla öldüresiye savaşır. Ancak, asgari bir eğitimle yabancıların niyetini anlayabilecek kadar yetenekli, sakin, iyi huylu ve itaatkar bir köpek haline gelebilir.


Appenzell Dağ Köpeği

zzua6

Kaslı, ama iri değildir. şamatacı, dışa dönük bir köpektir. Alımlı ve duygulu bir köpektir, fakat açık arazilerde özgür olmayı sever ve ev içi hayata uyum sağlayamaz.


Avustralya Çoban Köpeği

iivl9

Avustralya Heeler, Hall's Heeler, Queensland Heeler ve Blue Heeler isimleriyle de bilinen Avustralya çoban köpeği sağlam bünyeli, kaslı, güçlü, çalışkan ve çok çeviktir.

Apartman hayatı için tavsiye edilmez veya en azından büyük bir bahçe gereklidir. Bu hayvanların inanılmaz dayanıklılığı ve kuvveti vardır ve onlara yaptıracağınız her türlü aktiviteden hoşlanırlar.


Avustralya Terrier

46786759vt3

Avustralya Terrieri, Aussie olarak da bilinen küçük, güçlü, cesur ve canlı bir köpek ırkıdır. Avustralya 'da çok amaçlı iş köpeği olarak yetiştirilmiştir.

özünde bir iş köpeği olmasına rağmen sadakat ve sahibine bağlılığı nedeniyle eş değerde bir ev köpeği olabilir. Tüm iklimlere ve yaşam koşullarına adapte olabilen dayanıklı bir ırktır. Sürekli sahibine yakın olmaktan hoşlanır. şehirde veya şehir dışında çiftlik ortamında rahat bir şekilde yaşayabilir. Apartman yaşamı için uygundur.


Alman Av Terrieri

38391676lf3

Alman Av Terrieri cesur, saldırgan, inatçı ve sadece efendisine karşı itaatkardır. Eğitimi iyi almasına karşılık, kendisiyle iyi anlaşacak bir sahip ister.

Amerikan Bulldog

44273330xd9

Amerikan Bulldog, İngiliz ırkdaşına göre daha çevik ve hareketlidir. Bazıları 2 metre veya daha fazla yükseğe sıçrayabilmektedirler. Koca bir başı, güçlü çeneleri, kaslı bir görüntüsü vardır. Bu iri cüsseye rağmen sanki ayaklarının üzerinde dans ediyor gibidir. Erkekler gözle görülür şekilde dişilerden güçlü ve kaslıdır.


Amerikan Staffordshire Terrier

85706969mw4

Amerikan Staffordshire Terrier'i çok kaslı, tıknaz ama çevik, boyutlarına göre aşırı güçlüdür. Geniş, güçlü bir kafası, kısa bir burnu ve çok güçlü bir çenesi vardır. Kulakları genelde ke****** ki bu isteğe bağlıdır. Gözleri yuvarlak ve siyahtır. Dişleri makas gibi üst üste geçmelidir. Kürkü kalın, kısa, parlak tüylerden meydana gelir. Her renk olabilir. Kuyruğu ucuna doğru incelir ve en ucunda bir nokta halini alır. Kulakları diktir.


Amerikan Tilki Tazısı

aaeg2

İngiliz kuzenine benzeyen Amerikan Tilki Tazısı, yetiştiricileri tarafından daha hafif, koku alma duyusu daha gelişmiş ve av alanında daha hızlı bir cins olarak yetiştirildi.

Av alanında gerçek bir savaşçıdır. Başka zamanlarda tatlı ve duygulu bir köpektir. Evde uyuması gerekir.


Ariegeois

aasn7

Ariegeois, hafif, gösterişli ve güzel bir köpektir. Av sırasında tutkulu, aile içinde sakin ve duyguludur. Evde uyuması gerekir. İyi huylu. Koklayarak iz sürer.



Avustralya Sığır Köpeği

bbsj8

Avustralya çoban köpeği genel yapı olarak güçlü, istenen görevi ne olursa olsun başarma isteği ve becerisine sahip olan bir iş köpeğidir.

Bir yabancıyla karşılaştığında uyarıcı şüpheli bir ifade takınması ırk için karakteristik kabul edilir.


Avustralyalı Kelpie

ccfv1

Tilkiye benzeyen çok güzel bir köpektir. Canlı, çevik, zeki ve sevimli bir ifadesi vardır. Eğitilebilir, zeki, dayanıklı ve itaatkardır. Yaptığı işe çoşkuyla sarılır.


Avusturyalı Pinscher
ddls9

Gövdesi biraz alçak, sağlam yapılı ve orta büyüklükte bir köpektir. Cesur, inatçı ve uyanıktır. Havlar ve refleksleri hızlıdır. Görünüşü güzel bir köpektir.



B

Bandogge Mastiff

eeoo8

Amerikan Mastif kendine güvenen akıllı ve uysal bir köpektir. Dövüş köpekleri olarak yetiştirilmeseler de genel olarak agresif köpeklerdir ve bu yüzden ilk kez köpek alacak kişiler için iyi bir seçim değildir.


Basset Hound

ddjm1

Sakindir ama ürkek değildir. Efendisine karşı duygulu, çocuklara karşı dostça davranır. Isırmaz. Biraz inatçı olabilir. Güzel sesi vardır

Beagle

kjdz9

Beagle herkesi seven, nazik, tatlı, hayat dolu ve meraklı bir köpektir. Mutlulukla kuyruk sallar, sosyaldir, cesurdur ve akıllıdır. Sakin ve sevecendir. çocuklarla mükemmel anlaşır, genelde diğer köpeklerle de arası iyidir, ama kedi gibi diğer hayvanlarla ve ev hayvanlarıyla küçüklükten beri sosyalleşmemişlerse yalnız bırakılmamalıdır

Bernese Dağ Köpeği

optn6

Güçlü ve kaslıdır. Enerjik, dikkatli ve acelecidir. Isırmaz. Bir kişiye (efendisine) duygusal larak bağlanır ve yabancılara karşı kuşkucudur.


Border Collie

hhgjgfs0

Border Collie apartman hayatına uygun değildir. Ev içinde oldukça hareketlidir. Ancak büyük bir bahçede mutlu olabilir. Tüm gün arka bahçede bağlı kalmaya uygun bir ırk değildir.

Bouvier des Ardennes

hgjghhn5

Kırsal görünüşlü bir köpektir, hırçındır. Görünüşü de mizacına uygundur. Yabancılara karşı düşman, fakat efendisine karşı çok duygulu ve itaatkardır. Son derece zekidir.


Boxer

bozww9

Boxer "en güzel çirkin köpek" olarak da tanımlanmıştır. çok iyi huylu ve sadık bir köpektir. Kin duymaz, çocuklarla arası iyidir. Kolay eğitilir.

Bullmastiff

bnbnnvry6

Yapısı güçlü, ama hantal olmayan bir köpektir. Neşeli, korkusuz, dengeli, itaatkar ve duyguludur. Ancak bu köpek enerjik bir efendinin emrinde olmalıdır.



Bavyera Dağ Tazısı
rtybx1

Bavyera Dağ Tazısı, hafif ama kaslı bir köpektir. Canlı, cesur, av sırasında itaatkar, efendisine karşı çok duygulu. Evde uyuması gerekir. İyi huylu. Koklayarak iz sürer.


Belçika Groenendael

beluy6

Cinslerin sürekli geliştirilmesi, Belçika Groenendael'in bir kişilik özelliği olan çekingenliğinin ortadan kaldırılmasını sağlamıştır. Bu köpeklerin büyük cögunluğu zekidir ve bellekleri güçlüdür. İtaatkar, cesur ve ev içinde uysaldırlar.

Border Terrier

70979324zf3

Belki de Terrierlerin en küçüğü ve en az gösterişli olanıdır. çok cesur, çok canlı, av sırasında amansızdır. Ev hayatına uyum sağlar. özellikle kendisine iyi davranan çocuklara, çok iyi davranır.

Bouvier des Flandres

ccsla6

Dev Schnauzer'e çok benzeyen Bouvier des Flandres iri bir köpektir. Son derece iyi huyludur, bu özelliğinden dolayı aile köpeği olarak da uyumludur.


Bull Terrier

hjhgau7

Bir zamanlar son derece vahşi bir köpekti. Ancak, modern yetiştiriciler tarafından kibarlaştırılmıştır. Günümüzde iyi huylu, sadık, nazik ve itaatkar bir köpektir.


Büyük İsveç Dağ Köpeği

buyufsu5

Gözleri çekici ve zeki bir izlenim verir. Sadık, cesur, zeki, akıllı ve çocuk dostudur.


C

Cairn Terrier

ppaj5

Yüzündeki ifade tilki benzeridir. Canlı, neşeli, duygulu, sevimlidir. İlginç bir özellik olarak Cairn Terrier, hile yapacak şekilde eğitilebilir.


Cao da Serra da Estrela

60840299kh1

Cao da Serra da Estrela, güçlü omuzları ve iri bir başı olan dayanıklı bir köpektir. Zeki ve sakin bakışlıdır. Efendisine karşı son derece uysal, fakat yabancılara karşı kuşkucu ve çok vahşidir. Zeki, eğitilebilir, savaşçı bir köpektir. İlk kez köpek alacaklar için uygun değildir.


Cesky Terrier

iinj3

Kısa bacaklı, fakat çevik ve güçlüdür. Cesky Terrier iyi huylu, itaatkar, sadık, sabırlı ve cesur bir köpektir.


Chow Chow (çin Aslanı)

opuka6

Chow chow'un en belirgin iki özelliği siyah dili ve ona sopa üzerinde yürüyormuş görüntüsü veren neredeyse düz arka bacaklarıdır.

Chow Chow yeterli egzersiz imkanı sağlanırsa apartmanda yaşayabilir. Küçük bir bahçe de yeterli olabilir. Sıcağa karşı duyarlıdır. Gerektiğinde dışarda da yaşayabilir.


Çatalburun

cataljl1

Munis, sevecen ve itaatkar köpekler. Sahiplerinin sözünden çıkmıyor, efendilikleri ile biliniyorlar. Ama ortak bir dertleri var: Sanki tam ortadan ikiye bölünmüş gibi duran, çirkin mi çirkin burunları. Bu yüzden de onlara "çatalburun" deniyor.

Bu kusurları aynı zamanda en büyük avantajları. Bu sayede sanki iki burunları varmış gibi daha iyi koku alıyorlar, çirkinlikleri onları diğer bütün köpeklerden üstün kılıyor.


Cao de Castro Laboreiro

okumehz5

Gayretli, sağlam ve sert bir köpektir. Bununla birlikte çevik ve soyludur, çok cesur, uysal, sadık ve duyguludur. Havlamaları eşsizdir. Boğuk bir baritonla başlar ve sonra tenorla bitirir.


Cavalier King Charles Spanieli

miyabg0

Cavalier King Charles Spaniel, İngiltere Kralı II. Charles'ın favorisi olan eski Toy Spaniellerin görüntüsüne sahip yeni bir Toy Spaniel ırkıdır. Cavalier King Charles Spaniel canlı, hareketli, coşkulu bir köpektir.


Curly-Coated Retriever

rotxj7

Duygulu, sadık, kolay eğitilebilen ve iyi huylu bir köpektir. Bataklıkta avlanabilir.


Çin Shar-Pei

coninl4

Shar-Pei yeterli egzersiz imkanı sağlandığında apartman dairesinde de mutlu olabilir. Ev içinde orta derecede aktiftir. Yastıksı yüz derisi nedeniyle ısıya karşı duyarlıdır. Gölge ve temiz serin su sürekli ulaşabileceği bir yerde olmalıdır. Yeterli egzersiz sağlanırsa evde oldukça sessizdir.

D

Dachshund (Sosis)

sosisue9

üç ayrı türü vardır: Kısa tüylü, uzun tüylü ve tel tüylü. Biz en eski ve ve diğer türlerin de atası olan kısa tüylü olanı temel alacağız. En sık görüleni kısa tüylü olanıdır. Bakışlarında enerjik ve dostça bir ifade vardır. Cesur, inatçı, neşeli, duygulu, kompkleksizdir.


Doberman Pinscher

dobopl1

Doberman kaslı ve son derece zarif bir köpektir. Erkek ve dişiler arasında mizaç farkı vardır. Dişiler, aileye karşı sakin, duyarlı ve duygulu, ancak yabancılara karşı kuşkucudur. Erkek, son derece zeki, ancak aceleci ve genellikle saldırgandır. Bu nedenle enerjik bir efendi tarafından yönetilmesi gerekir. "Kötü doberman yoktur, kötü doberman sahibi vardır!" sözü buradan gelir.


Dalmaçyalı

dalmafs3

Sakin, sadık, bağımsız ama evden hoşlanan, son derece duyarlı. İnsana ihtiyaç duyar, aksi halde melankolik bir havaya bürünür. çocuklarla oynamayı sever. Mükemmel bir belleği vardır. Kendisine yapılan kötü muameleyi yıllar sonra bile hatırlayabilir. Savunma için eğitilebilir. Koklayarak iz sürer.


Dev Schnauzer

devka6

Standart Schnauzer'den daha güçlü ve heybetli bir görünümü vardır. Sakin, istikrarlı, eğitilebilir bir köpektir. çocuklara karşı bile çok sabırlıdır.

Yılda iki kez tüyleri kesilmelidir, kulağının kırpılması tercihe bağlıdır.


Dogo Arjantin

dogogb4

Dogo Arjantin, atletik görünümlü, kaslı yapıda ve orta boyutlarda bir ırktır. İyi bir bekçi köpeğidir. Ailesine bağlı olan bu ırk oldukça akıllı ve oyuncudur. çocuklarla ve tüm aile fertleri ile iyi anlaşır, öpülmekten ve kucaklanmaktan hoşlanır. İyi bir eğitim ve sosyalleşme sürecinden geçmesi gerekir.


E

Entlebucher

68157076ta6

Entlebucher çeşitli görevlere ve farklı ortamlara gayet iyi uyum sağlayabilir. çalışırken yorulmaz ve daima dikkatlidir. Sığırlara katı davranır, fakat çocuklarla arası iyidir. Hareketli ortamlara alışkındır, ev dışında yaşayabilir.


Eskimo Köpeği

eskiph6

Kurt benzeri boyuna göre çok iri ve yapılı bir köpektir. Uysal, sadık, duygulu, yorulmaz bir cinstir, fakat biraz ürkektir. Sert bir eğitim uygulanırsa daha da ürkek olur. Efendisi, tam anlamıyla güvenini kazanmalıdır.


---------- Mesaj tarihi 21:04 ---------- Önceki mesaj tarihi 21:03 ----------

köpekleri hem çok severim hemde çok korkarım Msn Happy
paladamla - avatarı
paladamla
Ziyaretçi
27 Şubat 2012       Mesaj #7
paladamla - avatarı
Ziyaretçi
Hepimiz köpekleri severiz. Burada da biraz köpek /köpek türleri / konusalım dedim. Köpek türlerini kısaca tanıyacagız ama önce yardım aldıklarımı bir yazacagım:

1. TÜR Bandogge Mastiff


dahakucuk1155151736bandoggemastiff 01
Temel Özellikleri
Amerikan Mastif kendine güvenen akıllı ve uysal bir köpektir. Dövüş köpekleri olarak yetiştirilmeseler de genel olarak agresif köpeklerdir ve bu yüzden ilk kez köpek alacak kişiler için iyi bir seçim değildir.

Amerika'nın doğu yakasındaki bazı insanlar hala bu köpekleri dövüş köpekleri olarak kullanırlar. Koruma köpekleri olarak bütünüyle mükemmel köpeklerdir. çok yumuşak başlıdırlar, söz dinlerler. Onların koruma görevindeki tek olumsuz huyları havlamamalarıdır.

Mastif'e bir apartman dairesinde yeterince egzersiz yaptırıldığı sürece rahatça yaşayabilir. İç mekanlarda dışarıya oranla daha az hareketlidirler, onlar için küçük bir bahçe yeterlidir. Bu ırk sahibiyle birlikte olmayı sever ve köpek kulübesinde yaşamaktan hoşlanmaz. Amerikan Mastif'i çok egzersize ihtiyaç duyar.

Lastik bir fırçayla ölü tüylerinin üstünden alınması gerekir. ---cög---u köpek gibi yılda 2 kez tüy döker.


2.TÜR Amerikan Bulldog

Temel Özellikleri
Amerikan Bulldog, İngiliz ırkdaşına göre daha çevik ve hareketlidir. Bazıları 2 metre veya daha fazla yükseğe sıçrayabilmektedirler. Koca bir başı, güçlü çeneleri, kaslı bir görüntüsü vardır. Bu iri cüsseye rağmen sanki ayaklarının üzerinde dans ediyor gibidir. Erkekler gözle görülür şekilde dişilerden güçlü ve kaslıdır.

American Bulldog eğer yeterince dolaştırılıp antrenman yaptırılabiliyorsa apartmanda yaşayabilir. Fakat bahçeli bir ev daha çok tercih edilir.

Kısa ve sert tüylü olduğu için bakımı kolaydır. Uygun bir tel fırça veya tarakla fırçalanabilir. çok sık yıkamaya gerek yoktur. Uzun tüylülere göre bakımı daha kolaydır.

Temel Özellikleri
Amerikan Bulldog, İngiliz ırkdaşına göre daha çevik ve hareketlidir. Bazıları 2 metre veya daha fazla yükseğe sıçrayabilmektedirler. Koca bir başı, güçlü çeneleri, kaslı bir görüntüsü vardır. Bu iri cüsseye rağmen sanki ayaklarının üzerinde dans ediyor gibidir. Erkekler gözle görülür şekilde dişilerden güçlü ve kaslıdır.

American Bulldog eğer yeterince dolaştırılıp antrenman yaptırılabiliyorsa apartmanda yaşayabilir. Fakat bahçeli bir ev daha çok tercih edilir.

Kısa ve sert tüylü olduğu için bakımı kolaydır. Uygun bir tel fırça veya tarakla fırçalanabilir. çok sık yıkamaya gerek yoktur. Uzun tüylülere göre bakımı daha kolaydır.
RESMİNİ KOYAMIYORUZ !!! Msn CryMsn Cry

3.TÜR Dogo Arjantin
kucuk1146071872dogo arjantin 20

Temel Özellikleri

Dogo Arjantin, atletik görünümlü, kaslı yapıda ve orta boyutlarda bir ırktır. İyi bir bekçi köpeğidir. Ailesine bağlı olan bu ırk oldukça akıllı ve oyuncudur. çocuklarla ve tüm aile fertleri ile iyi anlaşır, öpülmekten ve kucaklanmaktan hoşlanır. İyi bir eğitim ve sosyalleşme sürecinden geçmesi gerekir.

Güçlü olan bu ırkın, kuralcı ve tutarlı bir sahip tarafından yetiştirilmesi gerekir. İlk köpek sahibi olacaklar için uygun bir seçim olmayabilir.


4.TÜR Alman Coban Köpeği ( Alman Kurdu )

kucuk1113384199alman coban kopegi  24

Temel Özellikleri

Alman çoban Köpeği, Alsatian diye de tanınır. Gösterişli, dengeli ve çok güçlü bir köpektir. Kararlı, vefalı, efendisi ve çocuklara karşı sevgi duyan, öteki hayvanlara karşı hoşgörülü, yabancılara karşı uyanık ve kolay eğitilebilir bir ırktır.

5.TÜR Leonberger

kucuk1136927718Leonberger 10

Temel Özellikleri

Büyük, kaslı, zarif bir gövdeye sahiptir. Leonberger, canlı bir yapıya sahiptir; kararlı, duygulu ve dikkatlidir. Yüzünde hoş bir ifade vardır.

6.TÜR Boston Terrier
kucuk1113478716boston terrier 9

Temel Özellikleri

Boston Terrieri efendisine karşı çok duygulu, çocuklara karşı sabırlı, çok zeki ve daima dikkatli bir köpektir.

Daha kac tane yazayım??? Siz söyleyin ben yazayım...

Tesekkürler:

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen _Yağmur_; 29 Şubat 2012 13:20 Sebep: sayfa düzeni
pusula - avatarı
pusula
Ziyaretçi
30 Mart 2012       Mesaj #8
pusula - avatarı
Ziyaretçi
Ak baş

3xxf1
3xxf6
Temel Özellikleri
Akbaş köpek cinsi Türkiye’de yetiştirilmiş bir bekçi ve çoban köpeğidir. Büyük yapılı, güçlü ve heybetli bir görüntüsü vardır. Akbaşların iyi gelişmiş dişleri, büyük başları ve çok güçlü çeneleri vardır. Tüyleri orta uzunlukta ve kalındır. Zor hava koşullarına dayanıklı köpeklerdir. Gözleri genellikle koyu kahve tonlarındadır. Tüylü, kavisli, uzun belirgin kuyrukları vardır.

Akbaş köpek cinsleri bilgili duyarlı sahip gerektirir. Çünkü diğer köpeklere karşı saldırgan olabilirler. Sadık köpekler olan Akbaşlar iyi bir bekçi köpeği, aynı zamanda büyük ve küçük baş hayvancılık için mükemmel bir çoban köpeğidir. Akbaşları saldırgan tutum içerisine sokmamakta yarar vardır. Akbaş yavrularına ve sahiplerine karşı her zaman koruyucu olurlar.

Akbaşlar diğer köpek ırklarına nazaran daha sağlıklı olurlar. Akbaş sahiplenirken kalça sorunu olmadığı tespit ve kontrol edilmelidir. Ortalama ömürleri 10-12 yıldır. Her yavrulamasında 7-9 yavru doğurabilirler.

Akbaşların 3000 yıllık bir geçmişleri vardır. Kökeni Türkiye olan Akbaşların çobanlar tarafından geliştirildiği sanılmaktadır. Çobanların sürüden kolayca ayırt edilmesi için beyaz bir çoban köpeği türemesi için çalışmışlar ve sonuç olarak Akbaş köpek ırkı var olmuştur. Adı “beyaz baş” anlamına gelen akbaş kelimesinden gelmektedir.

Akbaşların bakımı kolaydır, tüylerinin düzenli olarak fırçalanması gereklidir. Akbaşlar için ideal alan kırsal kesimler ve geniş bahçeli yerlerdir. Ev ortamında beslenilmeye uygun değildir.
Akbaş; iri cüsseli, atletik yapılı, dururken ve hareket halinde son derece güzel ve zariftir. Anadolu'da kullanılan en eski koruma köpeklerinden birisidir.

Apartman hayatına uygun değildir. Hareket etmek ve mutlu olmak için geniş alanlara ihtiyaç duyar.

Neler Yapar?
Koyun, inek gibi çiflik hayvanlarına karşı iyi ve koruyucu, fakat kurt, ayı, çakal gibi yabani hayvanlara karşı çok saldırgandır. Genellikle yabancılara karşı saldırgan olduğu için bulunduğu evin veya bahçenin çevresi dış ortamı görmemesi için kapatılır. Aksi halde yürüyen ve hareket eden her şeye havlayabilir. Geceleri, gündüz vaktine göre daha fazla dikkatli ve bekçidirler. Günümüzde bekçi köpeği olmanın yanı sıra çoban köpeği olarak da kullnılmaktadır.

Tarihçesi
Aynı zamanda Türk çoban Köpeği de denilen bu ırk Türkiye'de Batı ve Orta Anadolu Bölgesi'nde yaşamaktadır. Bundan 3000 yıl önce üretildiği ve atalarının diğer çoban köpekleri olabileceği sanılmaktadır. Ayrıca bazı kişilerce Avrupa'da yaşayan Pyrenean Mountain Dog, Tatra Mountain Dog, Kuvarsz ve Komondor gibi iri beyaz ırklarla da bir akrabalığı düşünülmektedir.

Kaynak
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
12 Ocak 2018       Mesaj #9
Avatarı yok
Yasaklı

Labrador Retriever!


Ad:  images (5).jpeg
Gösterim: 286
Boyut:  17.2 KB
Retrievers öbeğinden kısa tüylü ferma köpeği. Labrador, siyah ya da kula renginde, sağlam yapılı ve bedenli, sağrısı güçlü iri bir köpektir. Geniş kafası çıkıntılı bir burunla son bulur. Kulakları küçük ve sarkıktır.

En soğuk sulara duraksamadan giren, sakin ve koku yeteneği yüksek Labrador köpeğini polisler esrar aramada kullanır. Sadık ve uysal olduğundan da körler için çok iyi bir kılavuz köpeğidir.

Kaynak: Büyük Larousse

Benzer Konular

27 Nisan 2009 / Hi-LaL Genel Galeri
29 Mayıs 2007 / Misafir Genel Galeri
16 Aralık 2006 / Misafir Genel Galeri
18 Aralık 2009 / Misafir Soru-Cevap