Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
02:50, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Pazartesi, 29 Nisan 2024 - 02:50
Arama
MaviKaranlık Forum
Kıymalı Börek Tarifi
-
Tek Mesaj #1
LaDyGaGa
Ziyaretçi
19 Ocak 2012
Mesaj
#1
Ziyaretçi
Selin Çağlayan’dan Kıymalı Börek Tarifi
Malzemeler
6 adet yufka
4 yumurta
6 çorba kaşığı yoğurt
1 paket margarin (yarısı içi için, yarısı harcı için kullanılacak)
Üzeri için çörekotu
İç malzemeleri
750 gr. kıyma
2 adet domates (rendelenmiş)
2 adet kuru soğan (rendelenmiş)
1/2 paket margarin (oda sıcaklığında, küçük parçalara ayrılmış)
Tarifi
Önce böreğin içini hazırlıyoruz. Renedelenmiş soğanı yağ koymadan derin bir tavada yumuşayıncaya kadar pişirin. Sonra kıymayı ekleyin, yine yağ koymadan suyunu çekene kadar kavurun. Kıyma ve soğanın suyunu çekmesine yakın, yarın paket margarini küçük parçalara ayırıp ekleyin ve karışımı kavurun. Tuz, karabiber ve kimyon ekleyerek iyice pişirin. En son ateşi kapatın ve rendelenmiş domatesi ekleyerek karıştırın. İç malzemesi hazır oluyor böylece.
Yufkaların arasına ve en son fırına koymadan önce üzerine süreceğimiz harcı hazırlamak için, yumurtaları kırın, yarım paket margarini eritin, 6 yemek kaşığı yoğurt ekleyin. Yumurta, yağ ve yoğurt yoğun bir kıvama gelene kadar karıştırın. Şimdi böreği yukarıdaki resimlerde gördüğünüz gibi hazırlayın. Ama önce fırını 180 dereceye getirip ısıtmayı unutmayın!
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Cevapla
Kapat
Saat: 02:50
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...