Arama


miva_avim - avatarı
miva_avim
Ziyaretçi
25 Ocak 2012       Mesaj #2
miva_avim - avatarı
Ziyaretçi
Taş Kadayıf tarifi

İçin Malzemeler :
500 gr yassı kadayıf
300 gr dövülmüş ceviz ya da fıstık
2 çorba kaşığı toz şeker
Kızartmak için yeterince sıvı yağ
Üzeri için arzuya göre hindistan cevizi fıstık
3 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Yarım limon suyu
Taş Kadayıf
Hazırlanışı:

Kadayıfların aralarına birer tatlı kaşığı ceviz ve çay kaşığının ucuyla biraz da tozşeker konulur ve yarım ay şekli verilecek şekilde ve kenarları parmak uçlarıyla hafifçe bastırılarak yapıştırılır. 2) Bir taraftan da şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır. 3) Hazırlanan taş kadayıflar kızgın yağda kızartılır. Sıcak halde iken daha önceden hazırlanmış olan ve soğumuş olan şerbetin içine atlır. Şerbetini çeken tatlılar sıcak halde servis yapılır.